Jinak, na tomto odkazu
http://forum.rcdesign.ru/f5/thread271984.html se ještě pořád dají stáhnout ruské verze Kalinovych knížek a taky další 2 knížky o motorech od Gajevského a Zujeva.

Kdo vládne ruštinou, pro toho je to k nezaplacení.

Ale i na této stránce toho bylo mnohem, mnohem víc, kdysi jsem si to vše postahoval (i odkazy si uložil do souboru), ale teď to tam už není a některé stránky i přestaly existovat.

Nevím proč to zmizelo z ruského fóra, možná opravdu kvůli autorským zákonům, které dolehly i na Rusy.

A prož tam tyto 4 tituly ještě jsou? No Gajevskij už nežije a Kalina z Česka asi nebude mít chuť se soudně natahovat s nějakým ruským webem. Zda žije Zujev - nevím. Ale třeba velmi dobrá knížka od Merzilkina (který mimochodem byl odborným poradcem při překladu Kalinových knížek do ruštiny) - ta tam již není a vícero dalších, včetně jedné americké, co tam byla volně k stažení, s názvem "Two Stroke Tuner's Handbook" - 1973-reprint 2007 (EN) by Gordon Jennings. Ještě, že jsem to včas stihl.

Jinak po knížkách od Petra Demutha jsem se hóóódně pídil po Inetu, a nikde nic.

Ani Rusové si nelajzli jen tak volně dát někam na Inet jejich PDF-ko. Nakonec jsem si je koupil papírové v jednom německém internetovém antikvariátu za babku a přišly v tak dobrém stavu, že je nejspíš ani nikdo nečetl.