Převážně kluzák z Lidlu, s motorem i bez něj

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
dratek

Re: Převážně kluzák z Lidlu, s motorem i bez něj

#946 Příspěvek od dratek »

Tak ta malá "Lídluška" lítá i s tou moji těžkou náloží akorát to jde na přistání hodně natvrdo jak je to těžký na tak malou plochu křídla.Při brouzdání po netových modelkšeftech jsem narazil na další klon Lídlouše,nějak mi ale nesedí rozpětí 1100mm k délce trupu 630mm.Jmenuje se to AIR házedlo ,trup je hodně podobný Lídlouši a stojí to 369 Kč. Nepotkal ho už někdo v luftě?
jag42

#947 Příspěvek od jag42 »

Dej odkaz o co se jedná.Něco podobného mám a taky budu zkoušet.
Miro_V

#948 Příspěvek od Miro_V »

Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
REX

#949 Příspěvek od REX »

Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
Miro_V

#950 Příspěvek od Miro_V »

Ono to ma vacsie rozpetie ale plochu o moc vacsiu ako Lidl klzak mat nebude - kridlo mi pride ze ma mensiu hlbku (ak to nie je opticky klam).
dratek

#951 Příspěvek od dratek »

Tak nevím ale Cheetah ma psaný 1000x600 a AIR má psaný1100x630 tak jsem na to zvědav.Mám už někde od loňska motorizovaný házedlo NINCOAIRA a ten má ještě větší rozpětí 1200 ale má k tomu i delší trup 810 mm. Každopádně ubyde na tom AIRU práce s odřezáváním kabiny pokud to je totožné s tím Cheetahem Jinak se tady snažíme osazovat toho mrňouse a Číňan ho prodává už osazený za 37 USD.
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#952 Příspěvek od pepinozbrna »

Jak píše Drátek Cheatru je to dost podobné,... toho jsem také omotorovával :D v domění že se bude chovat trošku jako větroň,
ale jako větroň se chová jen chvilku při přistávání, na něj potřebuje hodně místa na vyplachtění, pokud s ním neprásknete jako já v tomto videu :lol: :lol: :lol: a jinak nic.
Možná rovný let a sem tam i zatáčka,... ale sebemenší ztráta rychlosti, větší náklon či prudší přitažení okamžitá vývrtka.
Lítat s tí jde jako i s vratama od stodoly když se jim dá dobrý motor :lol: :lol: :lol: , ale chce to být stále ve střehu a neustále a jemně páčkovat.
Je to děs běs úplně nejhůř lítající ze všech těch prcků co jsem kdy stavěl. To už ten mini létá podstatně líp.
Myslím že jsem už vyzkoušel všechny ty hračky co existují a můj verdikt je jednoznačný. " Lídlu se žádné z těch dětských házedel nerovná ani co by se za nehet vlezlo".

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CcIa6hAUzQs[/youtube]
Nahoru to půjde ... dolů musí.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#953 Příspěvek od Celeron »

Dnes dorazily komponenty a tak už začínám tušit co bude jak vážit a kam co umístit aby vyšlo těžiště.
Malej Lidlák Glider je prázdný bez dovažovací kuličky 44 g. Vrtule a motor je 23 g. Dvě serva 9,5 g. Regl a přijímač 9 g. Baterka 30 g. To je dohromady 116 gramů, dvojnásobek původní váhy. Předpokládám, že to co se z trupu vyďoube, tak zase přibude motor přepážkou, lepením a jinejma drobnostma. Glider má křídlo s výškovkou cca 5 dm2, takže vychází 23 g/dm2. To není zase tak moc, velkej Glider má kolem 30g.
Lidlácká delta má 33 g. Nevím, jestli v gondole není nějaký dovážení ale spíš ne. Motor a vrtule 9 g. Dvě serva 4,8 g. Regl a přijímač 8 g. Baterka 14g, To je dohromady 69 gm takže taky dvojnásobek původní váhy. Plocha je necelých 4 dm2. Takže plošný vychází kolem 20 g/dm2. Trochu mám obavu jestli to půjde naskládat aby vyšlo těžiště bez dovažování. No uvidíme jestli to poletí. :)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#954 Příspěvek od jyrry »

Ono lítá ledasco... :-)
Tohle jsem koupil užnevímkde, byl to spíš hec než výplod rozumu, ale lítalo to:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XrLKNnOYs5U[/youtube]
jyrry.webnode.cz
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#955 Příspěvek od Celeron »

Hlásím, že malej Lidlák je připraven k letu. Celá ta sranda hmotní 122g, takže nemusí mít QRP flastry. Dnes bohužel funí a tak zálet až snad zítra.
Přílohy
malej lídlák.jpg
dratek

#956 Příspěvek od dratek »

Jo Celerone pěkná práce,je vidět že máš všechno micro ,já už jsem to po pár letech vzdal jelikož to bylo s mojí výbavou moc těžké na přistání a lámali se mi vrtule. Ani si nepřipouštím že ti to nebude lítat na výbornou. :wink:
automet

#957 Příspěvek od automet »

Ja som za nejakých 8 ečiek kúpil z Aliexpressu ten 99cm klzák pre deti, lebo toho z Lídla im už rozkúskoval náš pes, keď zaletel do ohrady.
Uvidím, ako to bude lietať na voľno.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#958 Příspěvek od Celeron »

Dnes jsem zalítával malýho Lídláka. Zjistil jsem, že se nějak nechce rozebíhat motor, při plným nabití baterky asi tak 1 pokus ze 3 se jen cukal sem a tam. Při víc vybitý baterce se cukal skoro pokaždý. Cvrnknutí do vrtule rozběhu nepomohlo.
No nic, stejně jsem odstartoval. I když už trochu foukalo, proti větru šel, sice proti velkýmu Lídlákovi trochu líně ale kupodivu žádný velký trimování, jen nepatrně křidýlka. Letí, stabilita celkem ucházející, zatáčky taky v pohodě. Po asi 2 minutách poletování jsem zkusil v cca 15 m výšce rozjetej přemet. To jsem neměl dělat, na vrcholu na zádech začal dělat výkruty a to až do země. :cry: Na kormidla si ani neťuk. Skončilo to naprosto kolmou čumákovkou do 15 cm trávy. Odnesla to GWS vrtule ale jinak nic dalšího, ty uhlíkový tyčky od čumáku za křídlo a v křídle a malý hmotnosti to udržely pohromadě. Prostě se urvaly proudnice na křídle a už se znova nechytl. Přitom rychlosti bylo určitě dost.
Zkusím zkontrolovat oscilem s proudovou sondou jestli není nějakej problém na některý fázi motoru či reglu. No a pak zkusím laborovat s vrtulema a asi o dost zmenším výchylky na výškovce. Výchylky křidýlek zatím nevím. Bez motoru jsem taky ještě neletěl, měl jsem strach jestli se znova rozeběhne.
Kámoš, co lítal A2 mi tvrdí, že s takovýmhle křídlem to lítat prostě moc dobře nemůže. Nevím jestli je 25g/dm2 málo nebo moc. Faktem je, že je proti původnímu házedlu jednou tak těžkej.
Uvidíme příště.
Miro_V

#959 Příspěvek od Miro_V »

Uz sa mi parkrat ze niektore kombinacie motor-regulator moc nefunguju , a casto nepomoze ani nastavenie ineho casovania.
Ak mas moznost skus iny regulator,nemusis montovat len vyskusat. Moze (ale nemusi) to pomoct...
Na taketo pripady je dobre mat redukcie na rozne konektory , aby si nemusel prepajkovavat vyvody kvoli skusaniu, ak mas rozne konektory.
Ja na moje modely pouzivam len 2mm a 3.5mm k motoru , tak mi stacia len 2 redukcie a mozem skusat ked treba (z 2mm na 3.5 a opacne).
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#960 Příspěvek od Kuba78 »

nedavno jsme zalitavali Lidlaka (vetsiho) na nasem letisti, kolega letec do nej nacpal nejen dva motory a stabilizaci ale i fpv.. Kdyz jsem mu to hazel, tak sem mel pocit jako kdyz se pokousim hodit cihlou. to bylo rozhodne daleko vice nez tvych 122g. a letelo to. s pomoci bozi, stabilizace a dvou silnych motoru. Nicmene pocit byl takovy, ze lidlak slouzi pouze jako drzak tech motoru a musi se to drzet na sakra velke rychlosti, jinak by to udelalo presne to co tobe.
Proste bych se smiril s tim, ze je to sranda poletovadlo co vydrzi i hrubsi zachazeni, ale musi se to drzet na rychlosti.

nema ten motor nastaveny na reglu nejaky blby casovani nebo tak neco?
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“