Převážně kluzák z Lidlu, s motorem i bez něj

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Miro_V

Re: Převážně kluzák z Lidlu, s motorem i bez něj

#931 Příspěvek od Miro_V »

Celeron píše:A k tomu PS. Možná by sis měl sehnat nějakou učebnici Organický chemie. :wink:

Zas az tak ma to netrapi z coho sa tie plasty robia. Niekedy radsej nevediet :D
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#932 Příspěvek od Celeron »

Dnes jsem vydrancoval Lidl. Vystřelovací delta má 32 gramů, lidlákův poloviční brácha (kluzák) 52g. No to bude makačka do toho nacpat RC a motorizaci obzvlášť. :roll:
Dvě serva pro obojí je vcelku pohoda, ES9051 (4,1g/0,8kg) by to měly zvládnout. Lehkej čtyřkanál přijímač jen ve smršťovačce mám.
Horší to je s motorizací, vhodný lehký motory mají hrozně velkej průměr 28 mm. Průměr 22mm s KV kolem 1800 je docela problém nalýzt někde skladem.
Ta delta musí mít tlačnej motor s malou vrtulí aby se vůbec vešla za křídlo, který je hodně šípovitý. Asi by byl vhodnej motor na montážní "nožce". Dříve byly běžný ale nenašel jsem zatím žádnej vhodnej.
Kluzák má stejnej problém jako jeho větší brácha. Pokud se dá motor do čumáku, zase vychází těžiště před náběžkou. Baterka by zase musela být až někde na úrovni odtokovky aby nemuselo být vzadu dovážení.
Taky s baterkama to není jednoduchý. 2S 450mAh má sice dobrej čtvercovej rozměr 17 x 17 ale asi to už je moc malá kapacita. Větší kapacity jsou už moc široký, 30 mm se do trupu nevejde.
Když počítám kolik budou vážit střeva, tak baterka 450mAh má stejně jako "prázdná delta. Motor, regl a serva odhadem dalších 45 gramů. To je delta celkem 105 gramů. Plochu má cca 4 dm2 takže plošný není až tak velký. Ale moc důvěru v to, jak to bude lítat nemám. U kluzáku to vychází podstatně líp, tam asi naděje, že to poletí je.
dratek

#933 Příspěvek od dratek »

Jinak motor Celerone který hledáš-22mm má skladem RC servis Hnízdil
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#934 Příspěvek od pepinozbrna »

Ahoj Drátku, té delty bych se trošku bál ale ten 50cm se dá je to vše na jedno brdo :lol: :lol: :lol:
Někdy líta a někdy ne jak se mu chce ale dá se tím trénovat postřeh,... když né akrobatit :lol: :lol: :lol:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4qTfO04SyA4[/youtube]
Nahoru to půjde ... dolů musí.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#935 Příspěvek od Celeron »

A co v tom vevnitř máš se s náma nepodělíš?

Díky Drátku za tip.
dratek

#936 Příspěvek od dratek »

Zdravim tě pepíno,jo na tu deltičku mám stejný názor,uvidíme jak se s tím Celeron popasuje.Já mám toho mrňouse doma 2 roky a dnes jsem se nechal vyprovokovat a nastrojil jsem ho moji klasickou výbavou takže vše je na povrchu :roll: .Pokud bude počas tak to zkusím hodit do luftu jestli to nebude moc těžké.Já moc dobře vím pepíno že máš skoro vše(co se poletuch týká) a že tě těžko někdo něčím překvapí ale ty sličné stevardky co tě následují až na plac to je fakt k závidění :lol: :lol: :lol: škoda že to bylo v zimě 8)
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#937 Příspěvek od Celeron »

Dnes ráno jsem párkrát deltu střelil prakem. Letí to ale tak 3 ze 4 střelení se otočí na záda a na nich i přistane. Divný, nahoru vyklenutej profil to má a negativy taky. Tak buď to neumím střílet a nebo to bude s letovým projevem dost bídný. No co, serva, motor, regl a baterka se dá pořídit komplet za 9 stovek a v nejhorším budu stavět na zimu haláka. :)
blesk
Kontaktovat uživatele:

#938 Příspěvek od blesk »

koupil jsem ji asi 2 roky zpět a mě nelítala vůbec, zkoušel jsem ruzně dovažovat, kroutit... nic nepomohlo, její poslední let byl do popelnice.
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#939 Příspěvek od pepinozbrna »

Promiň Celerone hned tedy doplním.
Motor Hextronic 10g, regl Turnigy 6A, 2x servo 5g, přij. čina vrt 6x4

Možná jsou to jen moje ruce :lol: :lol: :lol:
ale mám zkušenost že "všichni" tito prckové jsou velmi citlivý na ztrátu rychlosti
při o chloupek ostřejší zatáčce si to hned namíří do vývrtky takže do zatáčky vždy na plnej kotel :D
jio

#940 Příspěvek od jio »

blesk píše:koupil jsem ji asi 2 roky zpět a mě nelítala vůbec, zkoušel jsem ruzně dovažovat, kroutit... nic nepomohlo, její poslední let byl do popelnice.

Já se s tím setkal u syna synovce, kdy to měl a i jako házedlo to absolutně nefungovalo. Stačilo doplnit jednu matku M8 a jednu M6 do díry v kabince asi pro dovážení určené a najednou to byl dobře létající kousek.
dratek

#941 Příspěvek od dratek »

Oh pepíno tuhle informaci jsi měl dát o den dříve :cry: ,včera jsem tu vlaštovku vypustil do luftu hned vedle baráku na malé loučce a abych to hned nepověsil na strom tak jsem tomu nedal plný kotel a jak píšeš v kruhovém náklonu to šlo do země a hned 2 fraktury. :evil: Tak dneska nebudu líný a půjdu o 100 kroků dál na svůj "velký" plac a hned na plný kotel :lol: :lol:
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#942 Příspěvek od pepinozbrna »

Jasně Drátku,... ať se práší za kočárem :lol: :lol: :lol:
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#943 Příspěvek od Celeron »

Malinko tu splývá o čem je řeč. Drátek a Pepíno píšou předpokládám o tý poloviční zmenšenině klasickýho Glideru a Jio o vystřelovací deltě?
Já jen že v tý deltě žádna díra na dovažování není, ta je jen v díře kabinky u Glideru. Já v tý díře mám originál kuličku z ložiska průměr cca 12 mm.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#944 Příspěvek od Celeron »

pepinozbrna píše:Motor Hextronic 10g, regl Turnigy 6A, 2x servo 5g, přij. čina vrt 6x4

Díky za info. Mám na cestě Turnigáč 19g průměr 22mm a pak nějakej noname průměr 14 mm. Serva 2 ks 4g a 2ks 2,4g. Ty menší serva mají chodit i na jednočlánek. Regl 6A asi ten samý co máš. Pak mi má dorazit ještě 7A regl bez BEC, co má chodit na jednočlánek. Takže mám na výběr, co tam nacpat. Uvidíme co z toho nakonec bude. :lol:
jio

#945 Příspěvek od jio »

Celeron píše:Malinko tu splývá o čem je řeč. ... a Jio o vystřelovací deltě?

Máš pravdu. Já psal o malém glidru.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“