Dnes jsem vydrancoval Lidl. Vystřelovací delta má 32 gramů, lidlákův poloviční brácha (kluzák) 52g. No to bude makačka do toho nacpat RC a motorizaci obzvlášť.
Dvě serva pro obojí je vcelku pohoda, ES9051 (4,1g/0,8kg) by to měly zvládnout. Lehkej čtyřkanál přijímač jen ve smršťovačce mám.
Horší to je s motorizací, vhodný lehký motory mají hrozně velkej průměr 28 mm. Průměr 22mm s KV kolem 1800 je docela problém nalýzt někde skladem.
Ta delta musí mít tlačnej motor s malou vrtulí aby se vůbec vešla za křídlo, který je hodně šípovitý. Asi by byl vhodnej motor na montážní "nožce". Dříve byly běžný ale nenašel jsem zatím žádnej vhodnej.
Kluzák má stejnej problém jako jeho větší brácha. Pokud se dá motor do čumáku, zase vychází těžiště před náběžkou. Baterka by zase musela být až někde na úrovni odtokovky aby nemuselo být vzadu dovážení.
Taky s baterkama to není jednoduchý. 2S 450mAh má sice dobrej čtvercovej rozměr 17 x 17 ale asi to už je moc malá kapacita. Větší kapacity jsou už moc široký, 30 mm se do trupu nevejde.
Když počítám kolik budou vážit střeva, tak baterka 450mAh má stejně jako "prázdná delta. Motor, regl a serva odhadem dalších 45 gramů. To je delta celkem 105 gramů. Plochu má cca 4 dm2 takže plošný není až tak velký. Ale moc důvěru v to, jak to bude lítat nemám. U kluzáku to vychází podstatně líp, tam asi naděje, že to poletí je.