Otázky kolem Li-Ion, LiFePo 18650
Re: Otázky kolem Li-Ion, LiFePo 18650
Ja som samozrejme skusil hladat , kde ma napadlo ze by to mohlo byt , ale nasiel som len na 2 ci 4 baterie , nie na 3 (Triangle) ktore potrebujem.
Videl som nieco z 3D tlace ale tomu by som sa rad vyhol.
Videl som nieco z 3D tlace ale tomu by som sa rad vyhol.
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
@Miro_V Ani já jsem Battery end cap na 3 články ČEPIČKA - "trojúhelník" nenašel jen
SuPower 40pcs 3x18650 3S 3P Triangle Battery Electric Insulation Paper Cover Protection Adhesive Insulated Cap
v ?řeckém he.aliexpress kde jsem do AJ musel překládat přes pravé tlačítko (volbu jazyku tam nevidím)
3S 3P Triangle Battery Insulated Cap /-/ samolepicí izolační proložky - podložky
==edit02 Možná u AIRSOFT ATLANTA ovšem jejich cena ta píše Triangle end cap
SNAD NĚCO JAKO "BOTKA" NA NĚJAKOU ČÁST PAŽBY než na 18650 články
SuPower 40pcs 3x18650 3S 3P Triangle Battery Electric Insulation Paper Cover Protection Adhesive Insulated Cap
v ?řeckém he.aliexpress kde jsem do AJ musel překládat přes pravé tlačítko (volbu jazyku tam nevidím)
3S 3P Triangle Battery Insulated Cap /-/ samolepicí izolační proložky - podložky
==edit02 Možná u AIRSOFT ATLANTA ovšem jejich cena ta píše Triangle end cap
SNAD NĚCO JAKO "BOTKA" NA NĚJAKOU ČÁST PAŽBY než na 18650 články
Miro_V píše:Nepodarilo sa niekomu najst obchod kde by sa dali kupit tie ochranne zakoncenia (end cap) na baterie 18650 , nieco podobne ako pouziva Jeti ?
Uz sa tu na to niekto pytal ale myslim ze mu poradili len 3D tlac , comu by som sa rad vyhol.
Nieco som nasiel na Hacker motors , ale maju len na 2 a 4 baterie (a za dost brutalnu cenu), ja by som potreboval na 3 x 18650 trojuholnik.
Nieco taketo ale na 3 - trojuholnik: https://www.hacker-motor-shop.com/Batteries-and-accessories/Rx-Batteries/Mounting-PCBs-brackets-and-accessories/Battery-end-caps.htm?shop=hacker_e&SessionId=&a=article&ProdNr=A43100&p=9272
Kolik jich potrebujes? Neco vytisteno mam.
honz74 píše:Kolik jich potrebujes? Neco vytisteno mam.
Zatial este skusam najst nieco mimo 3D tlac , ale ak by som nic nenasiel tak sa urcite ozvem. Dakujem
Edit : este ma napadlo nieco skusit pomocou laminovania (asi skor sklo nez uhlik ktory je mierne vodivy) , mohlo by to byt dost pevne a pritom lahke... Ale zas o dost pracnejsie ako to niekde kupit
Jak jsem psal asi někde výše, těch krytek (různých typů) jsem na baterky pro sebe a kolegy už natiskl mraky a zatím dobrý. Jinak se mi dostaly od kolegy na testování Liionky, osobně používám originální VTC-6 a naměřený vnitřní odpor na článek je cca 18-20mOhm, od kolegy jsem dostal růžové Samsung 18650 INR 30Q a ty mají 13-14mOhm a pak Samsung 21700 40T a ty mají 9-10mOhm. Pořád jsem měl VTC6 za nejlepší a ono ty Samsungy i za letu jsou fakt pocitově tvrdší.
blesk píše:Jak jsem psal asi někde výše, těch krytek (různých typů) jsem na baterky pro sebe a kolegy už natiskl mraky a zatím dobrý. Jinak se mi dostaly od kolegy na testování Liionky, osobně používám originální VTC-6 a naměřený vnitřní odpor na článek je cca 18-20mOhm, od kolegy jsem dostal růžové Samsung 18650 INR 30Q a ty mají 13-14mOhm a pak Samsung 21700 40T a ty mají 9-10mOhm. Pořád jsem měl VTC6 za nejlepší a ono ty Samsungy i za letu jsou fakt pocitově tvrdší.
Teraz som si robil bateriu z VTC 5A (murata), ale zatial tam nemam balancak tak to nemam ako namerat , ale snad to za par dni dorobim aspon na jednej a mala by mi prist nova nabijacka tak ti to potom nameriam a hodim to sem. Tiez som zvedavy ake su
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
blesk píše: osobně používám originální VTC-6 a naměřený vnitřní odpor na článek je cca 18-20mOhm, od kolegy jsem dostal růžové Samsung 18650 INR 30Q a ty mají 13-14mOhm a pak Samsung 21700 40T a ty mají 9-10mOhm. Pořád jsem měl VTC6 za nejlepší a ono ty Samsungy i za letu jsou fakt pocitově tvrdší.
Já měřil lídlovský 18650 2Ah Parkside a ty mají rozptyl na Hottě 14-19 mOhm. Po 7-8 cyklech. No co by si člověk přál od batérky 7 pětek za kus, že jo!
Problém je že každá nabíječka měří jinak, proto to beru jen jako porovnávací metodu, což mi stačí. Například Foxy Lipol od Pelikána 3,3Ah 40/80C mají 4-6mOhm, Modré Turnigy 3Ah 30C mají 3-4mOhm a ty samé v 5Ah a 20C jsem měl 2-3mOhm.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
blesk píše:Problém je že každá nabíječka měří jinak, proto to beru jen jako porovnávací metodu, což mi stačí. Například Foxy Lipol od Pelikána 3,3Ah 40/80C mají 4-6mOhm, Modré Turnigy 3Ah 30C mají 3-4mOhm a ty samé v 5Ah a 20C jsem měl 2-3mOhm.
To, že 5Ah akumulátor má menší vnútorný odpor ako 3,3Ah je snáď jasné.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
blesk píše:Problém je že každá nabíječka měří jinak, proto to beru jen jako porovnávací metodu, což mi stačí. ...
Pravda , skoda ze bezny merak (Avomet) to zmerat nedokaze.
Ale myslim ze som niekde videl (na Cevaro ? ) presnejsie meranie s Avometom a vypocet , tak to potom mozno skusim...
LV píše:To, že 5Ah akumulátor má menší vnútorný odpor ako 3,3Ah je snáď jasné.
To je jasné, je chtěl jen demonstrovat různé hodnoty Ri na různých akumulátorech a stejně nabíječce, aby se to dalo nějakým způsobem porovnat.
- StrycAlois
Miro_V píše:Ale myslim ze som niekde videl (na Cevaro ? ) presnejsie meranie s Avometom a vypocet ...
Jo:
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id= ... pristrojov
_ Opět "hovňáky" tentokrát cca po roce. Nestalo se, že jste jim někdo neodolal a koupil za cca 140,- Kč
a) BEZ b) s páskovými vývody od "Pájeníčko s.r.o., Nymburk" LiitoKala 18650 3400mAh
_ Jsou to: Lii-HG2, 3.6 V, 2900-3100 mAh, 25A trvale, 30A špička=burst, a nebo PŘEBAL à la "fialovej hnus"?
a) BEZ b) s páskovými vývody od "Pájeníčko s.r.o., Nymburk" LiitoKala 18650 3400mAh
_ Jsou to: Lii-HG2, 3.6 V, 2900-3100 mAh, 25A trvale, 30A špička=burst, a nebo PŘEBAL à la "fialovej hnus"?
-
BeneFitmodel
Nebál bych se toho, viz. třeba odkaz a s odstupem času i jeho poslední příspěvěk
https://forum.strojirenstvi.cz/viewtopi ... 45#p343145
Jen bych šel místo kovaříčka za kovářem
https://liitokalahongkong.aliexpress.co ... 35049.html
https://forum.strojirenstvi.cz/viewtopi ... 45#p343145
Jen bych šel místo kovaříčka za kovářem
https://liitokalahongkong.aliexpress.co ... 35049.html
= MÁ NĚKDO KONKRÉTNÍ ZKUŠENOST S TÍMTO "NOVÝM" PÍPÁKEM? =
_ Vzhledem novější typ PÍPÁKU BX100 Battery Voltage Tester Meter Low Voltage Alarm Buzzer For 1~8S Lipo Battery
(when measuring the voltage that lower than 4V,the data is inaccurate)
_ Nejspíš také shodný s cenou výhodným? u Conrad EXTRON Modellbau voltmetr Přizpůsobeno pro články: 1 - 8, X5503
_ Dle následujícího videa jen jiný vzhled po smrštění bužírky, jinak projev shodný s původním LiPo alarm 2-8S
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LApONiWphuY[/youtube]
_ Dosud mnou nejvíc užívaný PÍPÁK LiPo alarm 2-8S - zvuková signalizace napětí
Má některé drobné mouchy (malé odchylky U pro články 1. a 2.) asi dáno napájením z měřeného accu
_ Hledal jsem vhodné vlákno k "Li-Ion a Li-Pol Akustická signalizace Nízké napětí Článků"
Protože jsem žádné vhodné vlákno nenašel, přílípnu to sem K OBECNÝM BATERKÁM
_ Vzhledem novější typ PÍPÁKU BX100 Battery Voltage Tester Meter Low Voltage Alarm Buzzer For 1~8S Lipo Battery
(when measuring the voltage that lower than 4V,the data is inaccurate)
_ Nejspíš také shodný s cenou výhodným? u Conrad EXTRON Modellbau voltmetr Přizpůsobeno pro články: 1 - 8, X5503
_ Dle následujícího videa jen jiný vzhled po smrštění bužírky, jinak projev shodný s původním LiPo alarm 2-8S
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LApONiWphuY[/youtube]
_ Dosud mnou nejvíc užívaný PÍPÁK LiPo alarm 2-8S - zvuková signalizace napětí
Má některé drobné mouchy (malé odchylky U pro články 1. a 2.) asi dáno napájením z měřeného accu
_ Hledal jsem vhodné vlákno k "Li-Ion a Li-Pol Akustická signalizace Nízké napětí Článků"
Protože jsem žádné vhodné vlákno nenašel, přílípnu to sem K OBECNÝM BATERKÁM