Jen tak orientačně, co je dobrej a co už špatnej Ri?
Mám tady 3S LiPolku po pár cyklech s hodnotou 7, 11, 11 mR a asi půl roku starou 10, 17, 17 mR. Obě stejný napětí na setinu a jedou velmi dobře.
Díky!
Celeron píše:Nojo, maká to jak píšeš. Divný, mám ji asi 2 měsíce a zatím mě nikdy při nabíjení nenapadlo zakroutit kolečkem doprava či doleva.![]()
Jen tak orientačně, co je dobrej a co už špatnej Ri?
Mám tady 3S LiPolku po pár cyklech s hodnotou 7, 11, 11 mR a asi půl roku starou 10, 17, 17 mR. Obě stejný napětí na setinu a jedou velmi dobře.
Díky!
Kuba78 píše:ano, i ja umim pouzit youtube, takze jsem to video videl. nicmene v dobe koupe nabijecky kdyz jsem to zkousel, tak to proste neslo. od te doby jsem nezkousel, pravda, muzu znovu, ale zatim me to asi netrapi, nabijecka funguje jak ma a ten package s firmware stazeny odsud http://www.hota-exp.com/index.php/service_l_2.html nema ani zadny changelog takze tam neni videt co opravuje anebo pridava.
jen tak mimochodem, kdyby to nekoho zajimalo.. nabijecka F6 umi udajne 250W na kanal vykonu, ale jen kdyz je vstupni napeti zdroje vice nez 23V. Ja mam zdroj jen 18V a na ten dava maximalne 208W vykonu. klidne dejte nabijeci proud max 15A, ale omezi si to sama. na 6S nabijeni to proste vice nez 208W neda.
Kuba78 píše:hodnota vnitrniho odporu se ukaze, pokud je pripojeny balancni konektor, baterie se nabiji a das tomu chvili casu, aspon par vterin nebo desitek vterin nez si to zmeri. potom staci rolovaci kolecko a doprava-doleva se meni spodek obrazovky, jedna obrazovka je napeti per clanek, druha obrazovka vnitrni odpor per clanek, treti ukazuje napeti zdroje a pocet baterek ktere uz nabijecka celkove nabila.
bacha, jakmile se ukonci nabijeni, ta obrazovka s hodnotama vnitrniho odporu uz nejde. jde jen a pouze kdyz to nabiji.
tohle plati to F6, nevim jestli D6 bude jina.
PS: pochopitelne k tomu mereni na tri desetinne carky je treba pristupovat s rezervou, pochybuju ze by ta nabijecka byla tak laboratorne presna.. at uz jde o voltaz tak hlavne o ten zmereny vnitrni odpor.
Kuba78 píše:hodnota vnitrniho odporu se ukaze, pokud je pripojeny balancni konektor, baterie se nabiji a das tomu chvili casu, aspon par vterin nebo desitek vterin nez si to zmeri. potom staci rolovaci kolecko a doprava-doleva se meni spodek obrazovky, jedna obrazovka je napeti per clanek, druha obrazovka vnitrni odpor per clanek, treti ukazuje napeti zdroje a pocet baterek ktere uz nabijecka celkove nabila.
bacha, jakmile se ukonci nabijeni, ta obrazovka s hodnotama vnitrniho odporu uz nejde. jde jen a pouze kdyz to nabiji.
tohle plati to F6, nevim jestli D6 bude jina.
PS: pochopitelne k tomu mereni na tri desetinne carky je treba pristupovat s rezervou, pochybuju ze by ta nabijecka byla tak laboratorne presna.. at uz jde o voltaz tak hlavne o ten zmereny vnitrni odpor.
Miro_V píše:V zime nebudes musiet kurit
Ja som si myslel ze HOTA ma konektor na napojenie externej zataze, ale ono je to robene (ak som to dobre pochopil) tak ze sa externa zataz napoji tam kde je normalne napojena nabijana bateria a vybijana bateria sa napoji tam kde sa pripaja externy zdroj.
Trochu krkolomne riesenie , a znamena neustale odpajanie/zapajanie kablov a baterii , no neviem asi by ma to takto nebavilo....
Asi elegantnejsie a jednoduchsie je pouzitie vybijacky , napr.SKYRC BD250 . Sice cena 100 eur, ale vykon 250w a je to vyskusane riesenie. Nastavovanie velmi jednoduche a prehladne, na vsetky typy baterii...
Juraj , ty asi budes vediet , neslo by do nabijacky (trebars do tvojej HOTA) dorobit konektor na ktory by sa pripajala externa zataz (nieco ako tie tvoje odpory) a vnutri by to bolo zapojene paralelne k vybijaciemu odporu vo vnutri (alebo ten povodny uplne odpojit)
Nabijacka by ukazovala zle ampere pri vybijani (nabijacka pocita s urcitym odporom zabudovanej zataze) ale ciste teoreticky by to mohlo fungovat na vyssom vybijacom vykone bez problemov - a fungovalo by to aj pri "Storage" rezime pri beznom zapojeni baterii, na rozdiel od povodneho riesenia externej zataze....
Alebo sa mylim ?
Celeron píše:Tak jsem včera zplodil externí zátěž pro Hottu. Je to "sériová koncepce" 1 - 6 článků, banánky se zastrčí podle počtu článků baterie. Odpory jsou J47/50W, takže skrz ně teče maximálně teoreticky 9A, takže každej fajruje necelých 40W. Zkoušel jsem to na PB baterku 24V/28Ah a bez větráku slušný kamna, teplota vylezla na 90 st. a stále stoupala. S větrákem se to v pokojový teplotě ustálí na 73 stupních. Nojo ale to je jen teoretický maximum, baterka rychle klesá a tak to po chvíli nebude tolik fajrovat.
Chybí mi tam jedna zdířka a možná konektor pro napájecí jack větráku. A nebo zkusím tohle připojit paralelně na opor "prvního článku" a větrák poběží jak se začne vypalovat jakejkoliv počet článků. Akorát budu muset dát do přívodu šotky diodu kdyby se náhodou přívod k zátěži přepóloval.