Pro Semira

Pokud máte nějaké dotazy nebo připomínky k ovládání nebo fungování tohoto diskuzního fóra, nebo třeba náměty na zlepšení, tak sem s nimi. Naleznete zde i pravidla tohoto fóra.
Zpráva
Autor
blacklight

#16 Příspěvek od blacklight »

lubo1 píše:
blacklight píše:Vcelku ťa chápem, ale.......
Si zrejme z generácie, ktorá pametá ešte modelárske krúžky a podobne organizácie. Každý, kto tam prišiel, postavil neaký vzorový eroplán pod viac, či menej odborným dohľadom a dozvedel sa niečo o zásadách stavby, používaní rôznych náradí o materialoch.... tiež niečo o geometrii .....................................
No a kto sa na tom lietať naučí a neprestane ho to zaujímať, ten sa skôr, či neskôr poobzerá po neakom "ozajstnejšom" lietadle.

:D :D :D Mě je 19 :D
Jako pro začátečníka jedině EPP ,v tom naprosto souhlasím a to máš pravdu. Ale pak už to chce něco pořídného a ne jen EPP.

Já jsem prostě zastáncem kalsické konstrukce a vadí mi když na letiště přijde někdo s hnusným vykousnaým EPP co trouchu vypadá jako letadlo a třeba řekne že to je P51 :D , to bych skousnul ale pokud se pak snaží tvdrit že je to lepší jak konstrukční letadlo co jsem postavil a že to vypadá líp tak to je fakt moc :D :D Takoví chytří frajírci co mají hnusného EPPáka kterého nějak koupili a dělají mistry světa - ti mě štvou , jinak protí EPP nic nemám , sám mám doma dva Ultimaty a létá to super.
Jde jen o to že když mám takové letadlo tak po příchodu na letiště se nebudu někomu snažit vsugerovat že moje letadlo je nejlepší.
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
Kovboj

#17 Příspěvek od Kovboj »

blacklight píše:Nic nemám ani proti tomu člověku co má EPP ,ale nesmí machrovat a dělat tu chytrého.

A pokud někdo lítá s balzou, tak je to důvod machrovat? A nad kým machrovat může a nad kým ne? Když už máš tak hezky lidi rozškatulkovaný tak mi prosím seřaď následující situace, já s tím mám trochu bordel:

- kupovaný EPP model, slepený a zalétaný majitelem
- kupovaný EPP model, slepený a zalétaný na zakázku, majitel s tím jen létá
- EPP model vlastní konstrukce
- kupovaný model klasické konstrukce, sestavený a zalétaný majitelem
- kupovaný model klasické konstrukce, sestavený a zalétaný cizí osobou, majitel s tím jenom létá
- vlastní klasická konstrukce
- kupovaný hotový model klasické konstrukce
- kupovaný hotový model z EPP nebo podobné hmoty
- sám nelétám, jen stavím modely ostatním na zakázku
- kupovaný vrtulník - dvourotorák
- kupovaný jednorotorák, koupený jako set
- kupovaný jednorotorák, sestavený majitelem
- kupovaný jednorotorák, sestavený na zakázku cizí osobou a majitel s tím jen létá

Chápu že je strašně důležitý lidi roztřídit do skupin, bylo by strašné kdyby se to navzájem mezi sebou nějak pomíchalo, ale já si s tím opravdu nevím rady.
Třeba nevím, jestli když si od někoho nechám postavit a zalétat model klasické konstrukce s pohonem na spalovák (a sám nedokážu ani rovně nožem uříznout kus balzy, protože jsem strašný nemehlo) tak jestli pak můžu machrovat nad někým, kdo si sám doma dokáže vlastníma rukama postavit skvělý akrobat nebo kombat z EPP.
Nebo jestli když mám super akrobata z EPP (postavil mi ho kamarád z jedné stavebnice, sám bych si slepil tak maximálně prsty k sobě), který ovládám tak skvěle že 90% času visí na vrtuli, tak jestli jsem míň nebo víc než nějaký trouba který jen nudně krouží vysoko s větroněm a chytá tam prý nějaké stoupáky nebo co...

Nebo že by to nešlo tak snadno škatulkovat, že by nic nebylo jen černý a bílý? Jak tady už někdo psal, všichni si hrajeme jen s různě drahejma a křehkejma hračkama. Fakt je potřeba řešit, jestli někdo na tom našem malým pískovišti má větší nebo jinej kyblíček než ostatní a že si s náma proto nemůže hrát? Nebylo by lepší spíš řešit jak to udělat, aby nám ty naše bábovičky spíš hezky držely a aby nám je někdo cizí komu se naše hraní nelíbí nerozdupal?
qak
Kontaktovat uživatele:

paja

#18 Příspěvek od qak »

No spis by bylo vhodne rict ze blbec by nemel delat chytryho..... Takhle formulovany mi to pripomina starou hlasku "Nejsem rasista ale čeek má bejt bílej"

blacklight píše:
Čop píše:Ta hlavní myšlenka spočívá v tom že kdo lítá s polystyréňákem je něco míň?

Hlavní myšlenka je že modelařina -ta pravá jde stranou a nastupuje hračkářská modelařina kde jen kupuješ modely a zapojuješ baterky.Navíc modely se dělají tak aby se dalo za 5min od otevření krabice letět a to podle mě není ono.

A pro mě je člověk co koupí EPP opravdu něco míň než člověk co navrhne letadlo z balzy ,nakteslí plány ,postaví ho a rozlétá.Ale něco míň jen po modelářské stránce.
Nic nemám ani proti tomu člověku co má EPP ,ale nesmí machrovat a dělat tu chytrého.
Je celkem dost lidí co létá EPPáka a přitom tady bude radit jak seřídit benzína a rozumovat o proudění vzduchu :D
......................................................................
Model (modely):
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=111
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od lubo1 »

[quote="Kovboj] .....který ovládám tak skvěle že 90% času visí na vrtuli, tak jestli jsem míň nebo víc než nějaký trouba který jen nudně krouží vysoko s větroněm a chytá tam prý nějaké stoupáky nebo co...
[/quote]
Ale no taaaaaaaaak, to si prehnal :D ..... "nerušte moje kruhy"....(na oblohe)
http://lubo111.rajce.idnes.cz
blacklight

#20 Příspěvek od blacklight »

Kovboj píše:
blacklight píše:Nic nemám ani proti tomu člověku co má EPP ,ale nesmí machrovat a dělat tu chytrého.

A pokud někdo lítá s balzou, tak je to důvod machrovat? A nad kým machrovat může a nad kým ne? Když už máš tak hezky lidi rozškatulkovaný tak mi prosím seřaď následující situace, já s tím mám trochu bordel:

Ach jo ,to zase někdo nepochopil.....

Vysvětlím to s tím kyblíčkem na pískovišti když je to problém s letadlama.

Situace : Pískoviště je pro všechny bez rozdílu kyblíčku. Ale pokud mám malý kyblíček který mi někdo vyrobil tak se nebudu povyšovat nad někým kdo si kyblíček vyrobil sám. Podobně to platí když kyblíček neumím moc dobře nabírat , tak nebudu radit jak nabírat někomu kdo to umí lépe jak já. Lidi s kyblíčkama by měli být kamarádi a respektovat se. Pokud ale někdo prudí a dělá chytrého a neustále machuje tak bude vyhozen z pískoviště a měl by si jít hrát třeba na houpačku.

Jinak s nějakou kritikou větroňů bych byl opatrný :D
robotmz

#21 Příspěvek od robotmz »

Blacklight tvoj názor mi v tebe evokuje namysleného človeka u ktorého sa začína prejavovať oneskorená puberta :lol:

ps: neboj sa, prejde to samo /možno/ :P
blacklight

#22 Příspěvek od blacklight »

A ještě celková situace modelařiny vysvětlená na kyblíčcích - kdysi byly kyblíčky z porcelánu a dalo to opravdu práci ho vyrobit ,každý kdo to dokázal byl dobrej a stálo to za to. Dnes jsou kyblíčky z plastu ,takže se nemusí stavět a může si je dovolit víc lidí .Plast má ale nevýhodu že se prohýbá a kyblíček nemá tak dobré vlastnosti jako ten starý porcelánový. Na druhou stranu se ale nedá skoro nijak rozbít.

Celkově je škoda že lidi už vůbec neví jak má kyblíček správně fungovat protože si je začali více kupvat než vyrábět a celkově tím kyblíčkářské odvětví ztrácí svoji kvalitu a už to není to co bývalo.

V kyblíčkářských časopisech už se nedočteme o výrobě porcelánových kyblíčků a jejich úpravách ale pouze o tom jak někdo koupil plystový a používá ho což je škoda. Za pár let pravé kyblíčkářství pravděpodobně zanikne.
robotmz

#23 Příspěvek od robotmz »

navrhujem, aby sme dali všetci do jedného hromadnú výpoveď v práci od dnešného dňa a išli sa "zdokonaľovať" vo výrobe kyblíčkov, však čo iné nám treba ??
blacklight

#24 Příspěvek od blacklight »

robotmz píše:Blacklight tvoj názor mi v tebe evokuje namysleného človeka u ktorého sa začína prejavovať oneskorená puberta :lol:

Tvůj názor ve mě evokuje dementa co přišel si přišel do diskuze rýpnout :D :D Ale v pohodě ,jednou možná dokážeš napsat místo provokace příspěvek se svým názorem. :D :D
Kovboj

#25 Příspěvek od Kovboj »

blacklight píše:Ach jo ,to zase někdo nepochopil.....

Vysvětlím to s tím kyblíčkem na pískovišti když je to problém s letadlama.

Situace : Pískoviště je pro všechny bez rozdílu kyblíčku. Ale pokud mám malý kyblíček který mi někdo vyrobil tak se nebudu povyšovat nad někým kdo si kyblíček vyrobil sám. Podobně to platí když kyblíček neumím moc dobře nabírat , tak nebudu radit jak nabírat někomu kdo to umí lépe jak já. Lidi s kyblíčkama by měli být kamarádi a respektovat se. Pokud ale někdo prudí a dělá chytrého a neustále machuje tak bude vyhozen z pískoviště a měl by si jít hrát třeba na houpačku.

Schválně jsem to dotáhnul do absurdního extrému. Rozhodně nic proti větroňům nemám, sám občas rád vystoupám vysoko a vypnu motor :-)

Souhlasím, že lidi co dělají jenom bábovičky by neměli mít dobré rady jak se staví hrady z písku, na druhou stranu lidi co staví hrady by neměli říkat těm co si vystačí s bábovičkama že jsou amatéři a ať jsou jinam, že na tohle pískoviště se obě skupiny nevejdou :-)
To že se někdo chová jako brouk Pytlík a radí všem aniž by sám měl nějaké zkušenosti ještě neznamená, že je to kvůli tomu s čím lítá. Takoví lidé jsou prostě všude. Když uděláš z jedno pískoviště dvě malé, tak se na každém zase vyrojí noví Pytlíci, takže si nepomůžeš. Brouci Pytlíci prostě byli, jsou a budou.
Navíc ať už plácáš bábovičky nebo hrady z písku, tak základy práce s pískem platí pro obě a tak někdy může být užitečná informace i od člena druhé zájmové skupiny :wink: A ve větší skupině lidí se taky snáze odhalí, kdo radí smysluplně a kdo je brouk Pytlík.
robotmz

#26 Příspěvek od robotmz »

blacklight píše:
robotmz píše:Blacklight tvoj názor mi v tebe evokuje namysleného človeka u ktorého sa začína prejavovať oneskorená puberta :lol:

Tvůj názor ve mě evokuje dementa co přišel si přišel do diskuze rýpnout :D :D Ale v pohodě ,jednou možná dokážeš napsat místo provokace příspěvek se svým názorem. :D :D

podobné slová som napísal v tom príspevku na prvej strane kde sú už iba bodky, potom ma to prešlo tak som to zmazal :lol: :lol:
blacklight

#27 Příspěvek od blacklight »

Kovboj píše:
blacklight píše:Ach jo ,to zase někdo nepochopil.....
...... si jít hrát třeba na houpačku.

Schválně jsem to dotáhnul do absurdního extrému. Rozhodně nic proti větroňům nemám, sám občas rád vystoupám vysoko a vypnu motor :-)

........
Navíc ať už plácáš bábovičky nebo hrady z písku, tak základy práce s pískem platí pro obě a tak někdy může být užitečná informace i od člena druhé zájmové skupiny :wink: A ve větší skupině lidí se taky snáze odhalí, kdo radí smysluplně a kdo je brouk Pytlík.

No a to je přesně ono. :wink:
blacklight

#28 Příspěvek od blacklight »

robotmz píše:
blacklight píše:

podobné slová som napísal v tom príspevku na prvej strane kde sú už iba bodky, potom ma to prešlo tak som to zmazal :lol: :lol:

No vidíš ,co jsi sem to této diskuze vlastně přišel dělat? Ty jsi fakt přišel jen otravovat. A navíc jsi to nepochopil jak jsi napsal to s těma lidma z práce.
robotmz

#29 Příspěvek od robotmz »

Myslím že som to pochopil rovnako dobre ako väčšina ľudí, ktorí to tu prečítali...
blacklight

#30 Příspěvek od blacklight »

Povím vám jeden příběk který se stal.

Je to asi dva roky co jsme se se Zeldou hádali co je lepší - jestli EPP nebo spalovák. Já měl Diablotina , on Sharka od VA. Tehdy jsme do sebe neustále ryli a hádali se.Ale vše byla taková kamarádská hádka.
Jednou jsme se domluvili že si půjdem zalétat na letiště, vzali jsme obě letadla a půjčili to tomu druhému.

Já jsem měl tehdy o zeldovi mínění že je totální břídil a jediné co dal dohromady je EPPák s divnou elektroinstalací.
On si o mě asi tehdy zas myslel že mám sice větší letadlo ale nedokážu s ním zalétat to co on. On se tehdy tvářil fakt namachrovaně a přesvědčoval mě že toho diablotina mám rozšlapat a pořídit EPP. Já jsem mu zas říkal že to není letadlo a že mu to rozkopu a taky jsem měl svou hrdost :D:D:D

Pak jsme si to navzájem půjčili a já jsem s tím EPP zalétal tak normálně, jasně že nic extra ale šlo to. On si létal s diablotinem a taky mu to šlo , celkově jsme si řekli že se nebudem hádat že každé má svoje. Jemu se sice pak při jednom přistání podařilo zlomit toho diablotina napůl ale asi taky díky únavě materiálu a tehdy jsme si oba řakli že každé má svoje a že se budem respektovat.

A od té doby není slova o tom co je lepší. Zelda mi ze začátku poradil jak začíl s elektrem a lipolkama , já jsem mu nedávno radil jak vypnout u letadla potaha čím nejlépe lepit balzu.

Proto mě štve když přijde někdo na letiště a ať už má cokoliv tak se tváří povýšeně.Tak jak jsme se třeba před těmi roky chovali k sobě já a zelda i když hodně z toho bylo ve srandě.
Odpovědět

Zpět na „O tomto fóru“