Dnes v poledne dorazily nový menbrány. Celkem rychlej e-šop a Zásilkovna, objednáno v neděli večer.
Hned jsem je namontoval, motor do Funtány a v podvečer jen s holým trupem bez haupny na letiště seřídit H a L jehlu.
Na první start jsem stříknul do trombónu, na asi čtvrtý protočení motor blafnul a za dvě sekundy konec. Chvíli jsem ho zkoušel nahodit rukou a nic. Tak znova benzín do trombónu a zase stejný, dvě sekundy a konec. Aby šlo lepší nastříknout palivo do trombónu jsem postavil Funtanu na čumák cca 45 st. a koukám, pod motorem louže benzínu, co tekla z jedný dírky na víku čerpadla a membrán Walbra.
Motor jsem vyndal, sundal víko čerpadla a koukal proč z tý dírky tekl benzín. No a zjistil jsem při porovnání s starou membránou, že nová má pod tou dírkou na víku co tekla v membráně 3 mm dírku, která na starý membráně není.
Černá je původní, laminát je nová, díra navíc označená šipkou.
Takže buď mám pešek, že mi do sady dali jinou membránu a nebo katalogy Walbro lžou a do Walbra WJ-71 sada membrán označená D10-WJ nepatří.
Kouknul jsem se na další velký Walbro na DLE 111 a už mi to je jasný, má přívod paliva úhlovou fajifkou přes víko membrán, kdežto ZDZ 90 má přívod paliva zahnutou trubkou do vlastního bloku Walbra. Tak jsem tu dírku ve víku zaklepal hliníkovým nejtkem namázlým epoxydem. Doufám, že epoxyd chvíli v benzínu vydrží. Asi bych dodavateli dost blbě vysvětloval, že chci membránu s dírkou namíň.