Převážně kluzák z Lidlu, s motorem i bez něj

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
dudaj

Re: Malý větroň cca 600-700mm s křidélky z EPP

#886 Příspěvek od dudaj »

REX píše:Nezkoušel, ale vypadá to jak StepOne v jiné košily!

Ne, děti už mám hoodně velké :lol: .
Ale bacha , je to EPO se všemi jeho nevýhodami - Váha, odolnost, hladkost.
dratek

#887 Příspěvek od dratek »

No tak tomuhle bych se nebál říkat Set pro začátečníky a je jedno jakou to má aparaturu.Hodnotím dle obrázku a popisu -design velmi dobrý,vybavení(kompet )výborný,cena chvalitebná takže dle mě na té košili ze Stepa je ještě navlečen norkový kožíšek :lol: Kdysi při brouzdání naYU jsem narazil na caa 6 hodně si podobných poletuch,ta nejstarší byla někde kolem r.2000 tenhle kousek se mi jeví jako nejzdařilejší.
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#888 Příspěvek od pepinozbrna »

Jak píše Drátek tak s ním souhlasím. Pokud to bude lítat aspoň trošku jako step one, tak je pecka ptáček za super cenu.
Nicméně z pohledu na netu to bude méně blbuvzorné ale určitě létavější :lol: :lol: :lol:
Na seznámení s modelařením pro všechny věkové kategorie.

let čas cca 7:40

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=T3gc90ZypoE[/youtube]
Nahoru to půjde ... dolů musí.
dudaj

#889 Příspěvek od dudaj »

pepinozbrna píše:Jak píše Drátek tak s ním souhlasím. Pokud to bude lítat aspoň trošku jako step one, tak je pecka ptáček za super cenu.

Evidentně nelítá - to je vidět na videu co jsi sem dal a tady viewtopic.php?t=90213

Začátečníkovi bych tohle nedoporučil, a ostatní to kupovat nebudou :wink:
dratek

#890 Příspěvek od dratek »

Já bych neřekl že nelítá, :roll: je nutno podotknout že k tomu živějšímu projevu zřejmě napomáhají křidélka ,při jejich nepoužívání by projev byl asi klidnější a to je taky dáno pokud jsem se nepřehlédl možností volby na vysílači "normál a sport" což už je zase o kousek výš při zvládnutí začátečnického poletování které zřejmě jistí i gyro. :wink: Takže zase bez dalších operací a zásahů možnost širších letových projevů.Dodal bych ještě že je to přesně letadlo na vyblbnutí a do BATOHU jak tady někde v jiném vlákně kdosi sháněl 8)
dudaj

#891 Příspěvek od dudaj »

dratek píše:Já bych neřekl že nelítá,

Promiň, ale to letadlo lítá v poměrně nestabilním režimu, je to z videa dobře vidět. Asi jsi zvyklý, ale sám jsem pokusně postavil tištěný model
a použil křídla z Bety a to letadlo lítá, ale nepříjemně se řídí. Prostě pokud máš srovnání s jinými kvalitními profily, tak to poznáš i na videu,
že pilot musí nepřiměřeně často zasahovat. Je to jako bys řídil autíčko pouze s pružinami, místo olejových tlumičů.
A takový model je drahý za jakékoli peníze. Pro začínajícího pilota akorát na odrazení.

Nicméně do tématu malý větroň s křidélky z EPP tohle nepatří.
veka1
Kontaktovat uživatele:

#892 Příspěvek od veka1 »

Ano, moznost porovnat letove vlastnosti ruznych modelu , priblizne stejne velikosti, mi prijde celkem dulezita.... vcera jsem to zazil. 8)

Po sekani letiste jsem clovicku, co zacinal s Bendym a pokracoval s Alfou, pujcil obycejny kluzak RCHs Elan,tj. ero bez motoru, strilene gumicukem.

Typek mi ho pak nechtel vratit, pry se neda s jeho ptaky srovnat ohledne riditelnosti a chovani ve vzduchu.

Prekvapive zjistil, ze jsou i letadla,co se chovaji tak , ze on coby ridici je najednou zbytecna figurka, bo ero sporadane lita bez zasahu do rizeni a opacne ,kdyz zapackuje tak ero okamzite zareaguje na jeho packovani. :)

Poz. sem jen koukal jak se trefoval na pristani k noze... clovek, co s bezmotorovym kluzakem nikdy nelital.

veka1
dratek

#893 Příspěvek od dratek »

Nemám Honzo důvodu s tebou v tom profi pojetí nesouhlasit .S tvého pohledu se ti let jeví neužehlený z mého pohledu to zas tak tragické není a hlavně proto ,protože jsem opravdu na to zvyklý a tímto také zareaguji na Petera (Veku) kde naprosto přesně vystihl to co mě na lítání nebaví a co jsem měl možnost vyzkoušet když jsem si zakoupil Alphu 1500 která stále již 4. měsíc trůní na převysokém smrku a ani bouřky ji neshodily.Ano při jejím řízení jsem si taky připadal jako zbytečná figurka a taky jsem s tím érem nezažil žádnou krizovku krom toho blbnutí za fakt silného větru které skončilo na tom smrku. Jo každý máme jiné potřeby ale u té 720 bych řekl že hladký letový projev kazí křidélka ale zase na vyblbnutí s transportem v batohu za mě asi dost dobrý
veka1
Kontaktovat uživatele:

#894 Příspěvek od veka1 »

hmm.. nejsem si jist, zda nedoslo k lehkemu nepochopeni meho prispevku. :(

Napisu to jinak... ero ma umet vice nez pilot... neni mozne, aby kdokoli premluoval seriove produkovaneho ptaka ke sporadanemu letu.

Tim je dano vse, co musi byt splneno pro klidne , nebo adrenalinove letani . Pilot ma mit moznost se cilene rozhodnout, jak bude poletuchu v lufte vodit a ta musi v ramci moznosti mechaniky letu poslouchat.

Adrenalin typu " pilot mini a ptak meni" ,by se u seriove vyrabenych modelu nemel vyskytovat.

Bohuzel neni tomu tak, proto se tu a tam polemizuje o stabilizacnich a jinych zachrannych systemech, kere u koncepcne dobre navrzenych modelu jsou naprostou zbytecnosti.

Zbytek modelarskeho sveta to muze zcela vnimat jinak nez ja , coz je vporadku.

veka1
dudaj

#895 Příspěvek od dudaj »

dratek píše: zase na vyblbnutí s transportem v batohu za mě asi dost dobrý

Petře já spíš řešil Rexe , který to určitě uvažoval pro své děti. Každopádně jak píše Peter V "neni mozne, aby kdokoli premluoval seriove produkovaneho ptaka ke sporadanemu letu. Je to i můj názor.

Prostě já se snažím nepodporovat ignoranty :wink:
REX

#896 Příspěvek od REX »

dudaj píše:Petře já spíš řešil Rexe , který to určitě uvažoval pro své děti.

Tak to mi nějak nedošlo.... ale v žádném případě jsem o tomhle klonu neuvažoval! Doma má své čestné místo StepOne, který už naučil létat krom mých 2 kluků i další piloty a v mých očích lepší začátečnické letadlo než StepOne není!
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
HONZIK 22

#897 Příspěvek od HONZIK 22 »

Hmm. ...Ad 1.
V trupu jsou nainstalované komponenty v podobě střídavého motoru, 3 serv, řídící jednotky a 10A regulátoru otáček. Balení dále obsahuje 4kanálový vysílač v módu 1, 3listou vrtuli, vrtulový kužel, drobnou bižuterii, pohonný LiPo akumulátor 7,4 V s kapacitou 300 mAh, USB nabíječ,
Kolik pak stoji samotny model ?
Ad2. .. K dispozici jsou dva letové režimy – Normal a Sport. Letové režimy ovlivňují citlivost modelu na povely pilota to uz dlouho pouziva Spektrum ve svych smart systemech.
Režim Sport znamená ostřejší reakce a možnost zalétat nejrůznější akrobatické prvky. Na levé straně vysílače se nachází tlačítko, po jehož stisknutí letadlo automaticky zalétá krátkou akrobatickou sestavu. :o No totoo? Ma to nejakou navaznost na letovou vysku ?

Presto ,,ze mam taky Steponky dva,nedovolil bych si kategoricky tvrdit , ze tato sestava nema sve kouzlo. Uz jen kdybych vykuchal vnitrnosti a pouzil je .
Ja tedy nejsem vubec zasadnim bublinkoidem ,ale to letadelko s plnou vybavou si sve zakazniky najde.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#898 Příspěvek od Celeron »

Včera se u nás v Lidlu objevila paleta klasických Gliderů 860 mm, co tu už byla někdy 2018. Vypadá to, že Glider je z jiný formy, všude má drážkama naznačený kormidla. A taky je celý křídlo pokrytý "bradavicema" s krátkejma špičkama, takovej zmenšenej konec čističe pro lis na česnek. Jestli to je něco technologickýho z lisování či na zlepšení letových vlastností, netuším. Na fotkách zde ve vláknu z roku 2018 ty drážky a "bradavice" vidět nejsou.
Svah tu nemáme a tak do Glidera rovnou půjde s rádiem motor. Křidélka jsou vyseknutá až na ušiskách a tak budu muset dát 2 serva a třetí na výškovku. Mám tady 3 ks GO-2, tak snad to bude stačit. Přijímač mám malou čtyřfunkční Futabu ve smršťovačce, regl a motor zatím zvažuju co. Regl musí mít BEC 5V max, ty pidiserva většinou víc nezvládají.
Máte prosím někdo, kdo s tím před třemi roky laboroval tip, čím to omotorovat ? Požadavek je svižnej akrobat.
Díky!
automet

#899 Příspěvek od automet »

Bradavice budú pôsobiť ako mini-turbulátory. Mal ich aj Wildhawk. Zdá sa mi, že ich ktosi obrúsil a prestalo mu to lietať.
REX

#900 Příspěvek od REX »

Motor neporadím, ale serva GO-02 nech ležet v šuplíku do něčeho lehčího a asi i pomalejšího, jsou dost slabý!
Já mám v bezmotorové verzi tyhle cca 5,5 gramový a krmím to napřímo 2-článkem:
https://www.bighobby.cz/jx-servo-dhv-d5 ... igitalni-/
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“