Tricoptéra - zapojení, nastavení

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
malé zvíře

Tricoptéra - zapojení, nastavení

#1 Příspěvek od malé zvíře »

Ahoj vespolek,
quadrocopter už jsem si pár zbastlil, ale teď jsem se rozhodl pro upgrade postarší tricoptéry. Koupil jsem nový FC (Mamba F405 MK3) a regulátory a teď jsem v háji :oops:
  • Zapojení motorů je mi jasné z obrázku v Betaflightu - zadní motor = č1; pravý přední = č2; levý přední =č3
  • Co ale se servem? Můžu řídící vodič normálně píchnout do výstupu pro motor č.4?
  • Další věc, nová ESC používají rychlé přenosové protokoly, ale servo zvládá jenom malou obnovovací frekvenci a mohlo by ho to prý poškodit...?! Dá se nějak "zpomalit" komunikace se servem?
  • Nebo radši koupit novější/lepší servo, které podporuje i rychlejší komunikaci (jestli takové existuje)?
  • Je potřeba ještě nějaké speciální nastavení, aby se to udrželo ve vzduchu?

Většinou se snažím čerpat informace z internetu, ale o tricoptérách je k dispozici 00nic a ještě několik staré info...

Předem díky :)

T.
Last one alive, lock the door!
prikrylm

Re: Tricoptéra - zapojení, nastavení

#2 Příspěvek od prikrylm »

Kolem serv se diskutovalo tu: viewtopic.php?f=16&t=89688
A třeba DShot do serva pustit určitě nemůžeš. Nejspíš je potřeba nastavit nějaké to PWM.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
macil

Re: Tricoptéra - zapojení, nastavení

#3 Příspěvek od macil »

Keď som, pred nejakým časom, špekuloval s trikoptérou, mal som v FC SPRACINGF3 flashnutý Triflight 0.7 od Windeståla. Servo je pripojené na výstup č. 5 a jednotlivé parametre, vrátane PWM serva, sa ladia cez CLI.
V prílohe dump mojej dosky.
Přílohy
Tricop.txt
(10.75 KiB) Staženo 176 x
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“