Pro Semira

Pokud máte nějaké dotazy nebo připomínky k ovládání nebo fungování tohoto diskuzního fóra, nebo třeba náměty na zlepšení, tak sem s nimi. Naleznete zde i pravidla tohoto fóra.
Zpráva
Autor
Jiří Kolář-BAN1

Pro Semira

#1 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

Sice mě máš asi plné zuby, ale napsat Ti musím. Semire, já si nesmírně vážím, že toto fórum existuje, já jsem se zde dozvěděl spoustu věcí, které jsem použil a fungují. My nejsme žádní liboví frajeři, ale máme to rádi(modely). Ale zkus to nějak oddělit. Ty bublinky dát samostatně(sám máš asi podle čumáku Edge-balsa), a ty balsový éra zvlášť. Sám víš, že to je něco jiného. Každý musí projít asi simulátorem, dále houboletem, a potom konečně plnohodnotné éro. Potom je to konečně létání. My jsme si prošli klasickou cestou- větroň,hornoplošník, akrobat.Spousta peněz , karambólů, slz, ale vydrželi jsme. Není nic příjemného vidět syna, když zboří Katanu na křidélka, nechápe ,a pod brýlemi mu tečou slzy, měl ji rád. Ale taková je modelařina. Ty mixy neber osobně, prostě máme rádio, a zkoušíme co to udělá. Spousta borců to používá, tak to zkopušíme také. Nejdříve to ale zkouší rukama. Ještě poznámku k těm supersetům od Pelikána apod. Když se s nima někdo naučí a jde dál, prosím O.K. Ale když tu někdo začne řešit motor, bat., regl., atd, tak je to o ničem. Zkus to popotáhnout kousek dál. Přeji Vám,administrátorům, vše nejlepší, hodně práce a málo prudičů. Jenom tu RC-Manii držte a potáhněte kousek dál. To není reakce na zamknuté téma, to je to , co si opravdu celou dobu myslím, a co jsem Vám zatím neřekl. Jsem úolně normální postarší cvok( včetně syna). který má rád " rozbíjení" modelů. Letu zdar!!!! :D :D :D
G0tik
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od G0tik »

sorac ale nejak som nepochopil co si mu tym chcel povedat :lol:

"Zkus to popotáhnout kousek dál" :?: a co ma potiahnut dalej ?
Jiří Kolář-BAN1

#3 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

Prostě to trochu oddělit- sety, bubliny, balsa atd. Já si rád počtu o jiných érech z balsy. Ty bubliny a sety zvlášť, balsa samostatně. Pokud to znáš, víš jaký je to rozdíl. Ale pokud to nepůjde, zlobit se nebudu na nikoho. Prostě to vezmu, problém jsem vyřešil, a půjdu dál.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od BOSS8 »

Nechal bych jak to je. I mazáci lítaj s bublinkama (kupodivu :lol: ) . Mě zas s.... vrtulníky, myslím že mají svoje forum, ale nijak to neřeším protože je to tady -RC- a každý má právo žít ne?
blacklight

#5 Příspěvek od blacklight »

Tak jsem to teď četl všechno a celkem nechápu o co mezi váma a semirem jde.
Celkově ale sdílím stejný názor co se týká houboletů atd.
Nesnáším lidi ,kteří si koupí hnusné vykousané letadlo z EPP namočené do plechovky barvy a pak tady machrují jací jsou piloti a konstruktéři a svým letadlem se hrdě chlubí.

Já sám mám Ultimata ,ale v tuto dobu si právě říkám že není nad klasickou konstrukci. Rád si s tím polétám ,ale někdy to není ono ,jindy si zas poblbnu jak s ničím jiným.

Poslední dobou mě štve že jsou všichni zdechlí a ideální by bylo kdyby se koupilo letadlo z prášku ,které se při příchodu domů jen polije vodou a letí samo.

Taky mi vadí že se poslední dobou v RCrevue nedočtu o ničem jiném než o RCsetech ,EPP ,malých motorech a lipolkách.Už mě to nudí a přestal jsem to kupovat. Ten časopis už není pro piloty a konstruktéry ,ale pro hračkáře. A nejde jen o časopis ale připadá mi že celkově to jde tímto divným směrem.

Tak jsem tu zas po dlouhé době napsal svůj názor. :wink:
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
qak
Kontaktovat uživatele:

hracky

#6 Příspěvek od qak »

panove, vsechno jsou to hracky...at je to dvokanalovej x-twin od silverlitu, nebo trimetrova maketa. Jen jsou nektery hracky drazsi nez jiny. Ale vsichni si tu v podstate jenom hrajeme.....
......................................................................
Model (modely):
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=111
blacklight

Re: hracky

#7 Příspěvek od blacklight »

qak píše:panove, vsechno jsou to hracky...at je to dvokanalovej x-twin od silverlitu, nebo trimetrova maketa. Jen jsou nektery hracky drazsi nez jiny. Ale vsichni si tu v podstate jenom hrajeme.....

zklamu tě - hlavní myšlenku jsi nepochopil
Čop
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Čop »

Ta hlavní myšlenka spočívá v tom že kdo lítá s polystyréňákem je něco míň?
Spíš lítač než stavěč...
qak
Kontaktovat uživatele:

temata

#9 Příspěvek od qak »

ono jak tak koukam tady tech temat je dost, jen by stacilo psat prispevky tam kam patri, ale to je jen a jen na nas...
Naposledy upravil(a) qak dne úte 05.08.2008 8:19, celkem upraveno 2 x.
......................................................................
Model (modely):
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=111
Kovboj

#10 Příspěvek od Kovboj »

jkolina píše:Prostě to trochu oddělit- sety, bubliny, balsa atd. Já si rád počtu o jiných érech z balsy. Ty bubliny a sety zvlášť, balsa samostatně. Pokud to znáš, víš jaký je to rozdíl. Ale pokud to nepůjde, zlobit se nebudu na nikoho. Prostě to vezmu, problém jsem vyřešil, a půjdu dál.

Do teď jsem měl pocit, že vysílače, serva, motory, těžiště, aerodynamika, kamufláže a tak vše kolem, že se to týká jakéhokoliv modelu ať už je z balzy, kompozitu, umělé hmoty, papíru nebo třeba duralu. No, tak asi ne. :roll:

Pokud máš pocit, že se tady málo mluví o klasické stavbě - no ono se tady podle mě poslední dobou mluví relativně málo o JAKÉKOLIV stavbě, spíš se řeší nejrůznější nákupy :-( Ale změna je jednoduchá, začni o tom sám mluvit a on se určitě někdo přidá.
A pokud by se i přes několik tvých pokusů nikdo nepřidal, tak to asi bohužel znamená že tady není nikdo kdo by měl potřebu na podobná témata diskutovat. Takže by vytvoření nějaké separátní sekce na RC manii stejně nepomohlo :?
blacklight

#11 Příspěvek od blacklight »

Čop píše:Ta hlavní myšlenka spočívá v tom že kdo lítá s polystyréňákem je něco míň?

Hlavní myšlenka je že modelařina -ta pravá jde stranou a nastupuje hračkářská modelařina kde jen kupuješ modely a zapojuješ baterky.Navíc modely se dělají tak aby se dalo za 5min od otevření krabice letět a to podle mě není ono.

A pro mě je člověk co koupí EPP opravdu něco míň než člověk co navrhne letadlo z balzy ,nakteslí plány ,postaví ho a rozlétá.Ale něco míň jen po modelářské stránce.
Nic nemám ani proti tomu člověku co má EPP ,ale nesmí machrovat a dělat tu chytrého.
Je celkem dost lidí co létá EPPáka a přitom tady bude radit jak seřídit benzína a rozumovat o proudění vzduchu :D
robotmz

#12 Příspěvek od robotmz »

...
bezmozek
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od bezmozek »

blacklight píše:A pro mě je člověk co koupí EPP opravdu něco míň než člověk co navrhne letadlo z balzy ,nakteslí plány ,postaví ho a rozlétá....

8O Sákryš, já nevěděl, žes navrh a ulítal katanu :lol: :lol: :lol:
:lol:

Takže já bych navrhoval podělit sekce následujícně:
Začátečník na začátečník co hledá radu, začátečník co si nenechá poradit a začátečník co poučuje mazáky,
O tomto foru na prudy, připomínky, zbytečnou práci pro adminy a pitomý nápady,
F3K/HLG/DLG bych samozřejmě dělil podle materiálu, stejně tak jako větroně, ty bych ovšem ještě rozdělil do sekcí podle potahu, pomocného motoru a počtu serv v křídle,
Kombat rozdělíme na klasickej a svahovej, samozřejmě dělení podle materiálu nesmé chybět,
pomalu a v hale....... atd atd atd

Myslim, že pak to forum bude sakra přehlednější
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol:
Radši v hospodě bez peněz, než na svahu bez olova
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od lubo1 »

[quote="blacklight"]
Vcelku ťa chápem, ale.......
Si zrejme z generácie, ktorá pametá ešte modelárske krúžky a podobne organizácie. Každý, kto tam prišiel, postavil neaký vzorový eroplán pod viac, či menej odborným dohľadom a dozvedel sa niečo o zásadách stavby, používaní rôznych náradí o materialoch.... tiež niečo o geometrii modelov o vyvážení a podobne.
Dnes toto chýba. Ťažko môžeš po niekom chcieť, aby navrhol a postavil a rozbil povedzme 10 modelov, z ktorých až ten desiaty by mal šancu letieť, ale bude rozbitý tiež, lebo adept nevie pilotovať.
Niesom si istý, či by si dal svoj balzový model do ruky niekomu, kto nikdy žiaden model neriadil - jeho životnosť bude veľmi nízka, alebo nulová.
Takže podľa mňa sú guličky sú vzhľadom na svoju jednoduchosť a odolnosť pre začiatočníka veľkým prínosom.
Navyše z pohľadu rodiča investovať 10-20 litrov do základnej výbavy s tým, že možno to ratolesť prestane po týždni baviť, tiež nieje jednoduché, takže aj tu je set prínosom.
No a kto sa na tom lietať naučí a neprestane ho to zaujímať, ten sa skôr, či neskôr poobzerá po neakom "ozajstnejšom" lietadle.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od lubo1 »

[quote="blacklight"]
No a možno je prvým náznakom záujmu práve to "tunenie" pohonov a akumulátorov .... a potom príde osvietenie a adept príde na to, že guličky síce lietajú, ale žiaden brus z toho nikdy nebude.... :D
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Odpovědět

Zpět na „O tomto fóru“