poprvé v životě se snažím rozchodit skládaného drona, mám nainstalovaný Betaflight a k němu potřebné ovladače. Ze 4 výstupů toho mozku mám připojené 4 klasické PWM regly a z jednoho využívám + výstup z BEC pro napájení toho mozku, ostatní plusy jsou odpojené a zaizolované. Do vstupu SBUS na mozku je připojený přijímač Frsky XM+ třemi dráty (signál, plus, mínus). Mezi těmi plusy u výstupů a plusem u SBUS pro připojení přijímače je nějaká schottky dioda zřejmně, na přijímači je napětí 4,6V.
Přes Betaflight jsem nahrál soft a připojil se. Je vidět, že to spolu komunikuje akcelerometr je funkční. V kalibraci jsem nastavil QUAD X, typ a druh komunikace RX SBUS, mapování kanálů AETR1234 (aileron, elevator, throttle, rudder) a podle toho jsem tak nastavil i ve vysílači výstupy kanálů v tomhle pořadí. Akcelerometr jsem kalibroval. Podle zapípání regulátorů poznám že nějaký signál dostávají ale to je tak asi všechno co se děje. Přijímač je spárovaný a svítí na něm zelená LEDka. Na páčkování to nereaguje. Teď už nevím jak dál, napadlo mě připojit USB kabel do PC a zároveň páčkovat ale nevím, jestli se ty žížaly budou hejbat, nejsem v tom znalý.