Nimbus - konektory
Nimbus - konektory
Pořídil jsem si e-větráka nimbuse od reicharda a potřeboval bych poradit, mám tam konektory od reglu k baterie Xt60, naměřený odběr při plném plynu je 68A, zajímalo by mně jestli to nemůže ty konektory přepálit, někde jsme četl že Xt60 jsou jen do 60A. Má někdo nějakou zkušenost?
Re: Nimbus - konektory
Ano, XT60 jsou papírově do 60A, ale když jsem baterku se stejným konektorem vybijel nekolik minut cca 12A, byl ten konektor na omak teplý. Docela mě to překvapilo.
Pokud je to jen na výtah větroně a pak v klidu dolů, asi by se dal konektor ponechat. Pro takovou dlouhodobější proudovou zátěž bych raději volil XT90.
Pokud je to jen na výtah větroně a pak v klidu dolů, asi by se dal konektor ponechat. Pro takovou dlouhodobější proudovou zátěž bych raději volil XT90.
Linj píše:Ano, XT60 jsou papírově do 60A, ale když jsem baterku se stejným konektorem vybijel nekolik minut cca 12A, byl ten konektor na omak teplý. Docela mě to překvapilo.
stejná zkušenost, používám je mimo modelařinu i v obytném autě a nad trvalých 15A už XT60 znatelně topí i když ty kontakty roztáhnu aby šli hodně na tvrdo, stejně tak topí nad trvalých 15A i reprokabely pod pruměr 3mm. Už jsem nakoupil XT90 a tlustší kabely, jen nějak pořád nejsou lidi, co by se v tom zase chtěli rejpat
u větroně--krátkodobé vrknutí-- bych to ale neřešil, muj nimbus si bere také něco okolo 50A a určitě bych tam XT 90 nedával.
No, ony jsou XT-60 a XT-60.
Používám je i na proudy 30-40A a nestalo se, že by topily.
Nekupuju ty levný.
Nekupuju ty levný.
jyrry.webnode.cz
jyrry píše:No, ony jsou XT-60 a XT-60.
Nekupuju ty levný.
použil jsem tam právě XT koupené u nás, ty čínské navíc alespon ty, co jsem jednou koupil já mimo jiné nevyčichnutelně smrděj a barevně jsou trochu tmavší.
ono ani v motoráku není ten odběr trvalý--10/20 minut nepovažuji za trvalý odběr.
Už jsem to tady řešil loni, tak jsem to letos předělal na nové u nás koupené a nepomohlo to, nad trvalých--několik hodin-- 10A topěj stejně tak jako ty repro kabely pod 3mm.---3mm kabel za konektorem netopí, ale přívodní jsem použil 2,5 a to se ukázalo pořád málo.
mám tam těch konektoru víc, topí všechny, tak to určitě nebude jedním vadným kouskem.
Já jsem XT-éčka koupil u BigHobby netušíc, že budou tak mizerné kvality.