Proč serva umřela

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
xia

Proč serva umřela

#1 Příspěvek od xia »

Zdravím,stalo se mi ,že odešla obě serva v polovině křídla .Večer dolítám,druhý den přijdu na letiště,zapojím a nic-obě serva mrtvá.Neví někdo co se mohlo stát.To samé se mi stalo s několika regulátory,dolítám,zabalím jedu domů a druhý den regl ani nepipne bez jakýchkoli zvukových nebo světelných efektů.Dík.
sramy
Kontaktovat uživatele:

Re: serva umřela

#2 Příspěvek od sramy »

Těžko říct, kolik měla serva hodin provozu?
U některých serv okolo 20-30h provozu, jedná se o mikro serva 9- 16g, se mi to stává, jde o opotřebení
kartáčků na komutátoru motoru.
Tuto závadu poznáš až po otevření serva, karáček z části chybí.
Servozesilovač jsem špatný zatím neměl.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
guchar

Re: serva umřela

#3 Příspěvek od guchar »

_ Serva i ESC. ESC na rozdíl od serv DC motorky s komutátorem a sběrači nemají. Zato obé má elyty.
Elektrolytické kondenzátory, na rozdíl od těch s pevným dielektrikem jsou nejčastějšími kurvítky současnosti
_ Možný výklad typu poruch umře "přes noc v šuplíku" U elytů mimo poklesu kapacity se vlivem stárnutí
zvětšuje jejich svodový proud. Po připojení na pracovní (nebo formovací) napětí se v krátké době naformují
= Svodový proud klesne na přijatelnou hodnotu. A právě přes noc může dojít
ke skokové změně svodového proudu, včetně toho, že elyt už nejde naformovat - nastalá změna je nevratná
_ Obdobou svodového je samovybíjecí proud elektro chemických článků. Zejména u LiIon a LiPol baterek
se mi velmi často stalo, že uložena po bezproblémovém použití, po krátké době vzata k dalšímu užívání,
se ukázala prakticky nepoužitelná. Měkká jako vybitá, při pokusu o nabití se velmi rychle tváří jako nabitá.
Ale při vybíjení z ní skoro nic nejde dostat.
xia

Re: Proč serva umřela

#4 Příspěvek od xia »

Jsou to mikroserva v provozu pár hodin.Mě je divné ,že odešla dvě najednou a na jedné straně křídla.
sramy
Kontaktovat uživatele:

Re: Proč serva umřela

#5 Příspěvek od sramy »

Kontrola kabeláže, konektorů?
Nepomůže?
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“