Futaba T14SG

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
oscar
Kontaktovat uživatele:

Re: Futaba T14SG

#1351 Příspěvek od oscar »

Jak a na kolik V nastavit do radia baterku life 6,6V. Diky.
Letadla, auta.
misamltr

#1352 Příspěvek od misamltr »

oscar píše:Jak a na kolik V nastavit do radia baterku life 6,6V. Diky.

Koukni do manuálu, tam to je. Já mám life a 6V, pokud tuším správně.
oscar
Kontaktovat uživatele:

#1353 Příspěvek od oscar »

Co jsem nekde na foru nasel, bylo tam 6,4V, tak nevim kolik je spravne, diky.
Letadla, auta.
LV
Kontaktovat uživatele:

#1354 Příspěvek od LV »

Ja mam 6V, ale mozes ist na 5,8V pri dvojclanku. Na 6,4V by si si vela neuzil.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
1asv

#1355 Příspěvek od 1asv »

Dobrý den, prosím o radu s programováním T14SG. Pořídil jsem větroně Condor a zápasím s nastavením vysílače. Podařilo nastavit telemetrii, ale nedaří se mi nastavit klapky a brzdy (butterfly). Tedy mám je nastavené na vypínač, ale jen zapnout a vypnout. Představoval bych si (je-li to vůbec možné), nastavit na první polohu vypínače např. jen 30% a na druhou plné. Jde to nějak nastavit?
Ještě musím upřesnit, že už jsem starý dědek. Sice létám plno let, ale zatím jsem téměř vždy vystačil se čtyřmi kanály a programováním (tedy spíše jen zapnutím) dvojích výchylek :) .
Předem díky za jakoukoli radu.
Vláďa
jirinovo

#1356 Příspěvek od jirinovo »

Ahoj, butterfly ideálně přiřadit na ovladač plynu J2 a otvírat, zavírat ne skokově, ale plynule s kompenzací výškovky. Na ten přepínač by to mělo jít, ale teď nevím jak u tohoto rádia, mám Futabu vyšší model.
1asv

#1357 Příspěvek od 1asv »

Díky za odpověď. Tak mi to fungovalo automaticky po zapnutí butterfly - asi jsem to měl rovnou napsat. Ale krutě se mi to nelíbí na páce plynu a motor zapínat přepínačem. Navíc se mi motor po zapnutí hned roztočil (byl samozřejmě zapnutý přepínačem) - tedy naštěstí bez vrtule. Proto ta snaha o změnu. Díky.
jirinovo

#1358 Příspěvek od jirinovo »

na ovládání motoru mám 3-polohový přepínač, pokud ho přiřadíš k funkci MOTOR, měl by automaticky fungovat v režimu 0-1/2-plný výkon. Tak mi to vyhovuje, motor u větroně mám jen k nabrání výšky, tak že většinou jede na plno. A při brždění s butterfly je pro mě příjemnější korigovat letadlo plynule pákou, podle toho, jak se letadlo chová a ne to tam kopnout na tvrdo. Ale jde o zvyk.
Miro_V

#1359 Příspěvek od Miro_V »

1asv píše:Díky za odpověď. Tak mi to fungovalo automaticky po zapnutí butterfly - asi jsem to měl rovnou napsat. Ale krutě se mi to nelíbí na páce plynu a motor zapínat přepínačem. Navíc se mi motor po zapnutí hned roztočil (byl samozřejmě zapnutý přepínačem) - tedy naštěstí bez vrtule. Proto ta snaha o změnu. Díky.

Ja by som si tiez na ovladanie plynu vypinacom a ovladanie brzd cez plynovu paku nezvykol , aj ked to tak ma vela ludi a asi je to najlepsia varianta na sutaze.
Kludne si daj plyn normalne na paku (a poistnym vypinacom plynu ktory si vypnes vzdy hned po pristani - ani nevies ako si drgnes do ovladaca a nestastie je na svete)
- a brzdu na nejaky tahovy ovladac ci potenciometer - ale musi byt dobre pristupny aby ti ovladanie nerobilo problemy pri pristani.
U mna - pouzivam mod 2 a na ovladanie vetrona pri pristani mi staci prava ruka - by to bolo nieco na lavej strane vysielaca - ja pouzivam slider nalavo dole (nepouzivam Futabu) , ten sa mi ovlada celkom dobre.
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
1asv

#1360 Příspěvek od 1asv »

Miro, díky za odpověď. Butterly se mi nějak podařilo zprovoznit na vypínač, ale nevím jak - ale chodí to tak, jak jsem chtěl. První cvaknutí 50%, druhé 100%
Teď ještě bych chtěl stejně zprovoznit vztlakové klapky a to se mi zatím nedaří.
Jinak bohužel to drcnutí do plynu znám velice dobře i když ne na vlastní kůži :( ale velice blízko.
AlešM

#1361 Příspěvek od AlešM »

Ahoj
jde na T14SG nastavit vypnutí motoru kombinaci přesné polohy dvou různých přepinačů v režimu akro-letadla. Nepodařilo se mi to. Na starší T10CG to šlo elegantně pomocí logických přepínačů.
Jde mi o to abych motor nedopatřením nevypnul jednou akcí a vypnutí bylo podmikněno více ruznými kroky.
Děkuji
mac

#1362 Příspěvek od mac »

Logicke operatory mimo letovych rezimov nema ani 18SZ...
AM

#1363 Příspěvek od AM »

Ahoj
Potřebuji poradit
Omlouvám se asi za hloupí dotaz :D
Vlastním T14sg (v. 7.0) s přijímačem R7008SB a regulátorem Castle.
Regulátor loguje vlastní data, které se dají zobrazovat telemetrický na displeji vysílače od aktualizace v. 6.0

Dotaz.
Pro logovaní se dá regulátor připojit do S-BUS2 přímo ?...nebo pouze přes Castle live link?

Castle Creations Telemetry Link Futaba S.BUS2 CC-010-0152-00 od 1 749 Kč | Zboží.cz (zbozi.cz)

K tomuto dotazu mě vede, že adapter viz odkaz je všude nedostupný (asi není potřeba)
Pokud je třeba, prosím o radu kde v EU zakoupit
Děkuji
Mirkolo

#1364 Příspěvek od Mirkolo »

Ahoj, mám stejný dotaz, ale ma T 18SZ
Asek
Kontaktovat uživatele:

#1365 Příspěvek od Asek »

Přátelé, byl by, prosím, někdo ochotný sem napsat polopatický postup registrace senzoru UniSens-E? Zatím se mi snad podařilo nastavit sensor, aby komunikoval futabím jazykem (červená ledka bliká 1x). Bude používán jen jako senzor výšky a varia, takže je připojen jen kablíkem LINK do přijímače R7008SB do zásuvky S.Bus2. Manuály jsem prošel, googla se poptal, ale nic......Díky
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“