Jirka Schifi Zatec píše:Ahoj ano je to tak Bildy, modelarum bohate postaci termika ktera je od rekneme nuly do triset metru a to hodne prehanim z tou vyskou, a takove stoupaky pro nas modelare se tvori vzdy. Uz parkrat se mne stalo ze jsem byl v takove vysce s trimetrovym vetronem ze jsem ero ztratil z oci a to se ti potom pekne rozklepou kolena a mas honicku to ero najit a kor kdyz se nemas na obloze ceho chytit, tim myslim se zorientovat. Vysku nechci odhadovat, ale do dalky vidim hodne dobre a asi je ten zrak vycvicen prave z volnych modelu. A z vypraveni od padackaru i rogalistu v legendarni hospudce PONORKA na Rane mne kolikrat padala brada co vsechno a jak s nimy ta termika nahore ve vyskach pekne cvici. Preji vsem modelarum at je tento nadherny konicek a vlastne mozna i smysl a styl zivota nikdy neopusti.Ahoj Jirka.
No , ono je to vždy hodně subjektivní. Prakticky máš pravdu a do 300m to skoro vždycky stačí. Jen ono to není jen o tom...že to stačí.
Občas to je prostě o radosti z toho jak vario řve, jak co otočka to 20m výšky navíc (někdy i mnohem víc). Adrenalin stoupá a o tom to je. Normálně mám taky letovou obálku okolo 300m, ale já mám prostě takovou uchylku si když to jde dát aspoň jednou za let pulkilometřík. Pak jsem spokojený.
Jinak (nic ve zlém), ale i v čistě modré obloze jsem schopen lítat klidně i hodinu 500m vysoko . Prostě se musíš soustředit a nečumět nikam jinam. A to,že to s érem vysoko cvičí..tak na tohle prostě musíš mít model co vydrží, né papundekl, co se při 150km/h když za to trošku vezmeš rozloží na prvočinitele

Rekord na oči , mám 1150m vysoko s 3 metrovkou. Dneska už je to horší, ale sem tam občas to do 700-800m pošlu . Ale to už proti siluetě mraku , to v čistě modré obloze už nejde. (Teda pro moje oči ne)
Vozím na palubě v jednom GPS senzoru i 3 osý gyro. Není pro stabilizaci ,ale měří G (uhlové zrychlení). Už jsem měl i 11G a mašince to naprosto nevadí.
Re Pepin
Tvl, to byla doba , kdy se ještě dalo video dát na trubku. Mám videa i v UHD , se stabilizací jak se točí ve stoupáku, ale to sem dát ..dneska, nejde. Udavačů je dost. Ani grafy z lítání už ne. Blbá doba.