Barva odolná žhavícímu palivu

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Gaucher

Barva odolná žhavícímu palivu

#1 Příspěvek od Gaucher »

Dobrý den,

prosím o radu čím nastříkat laminátový kryt motoru, aby mi to neleptalo žhavící palivo.
Jaký tmel na propadliny, jaký plnič a následně jakou barvu? Je dvousložkový polyuretan vhodný?
Má nějaké zvláštní požadavky na stříkací pistoli, nebo je to jedno?

Děkuji
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re: Barva odolná žhavícímu palivu

#2 Příspěvek od DAF »

Na tmelení jsem použil nějaký dvousložkový autotmel, bohužel si nepamatuju název, a určitě jsou palivu odolné kitařské barvy Humbrol a Revell, mám vyzkoušeno.
Hitec Aurora 9X
JardaRůžička

#3 Příspěvek od JardaRůžička »

Gaucher píše:Je dvousložkový polyuretan vhodný?
Je velmi vhodný.
Gaucher

#4 Příspěvek od Gaucher »

A jsou nějaké zvláštní požadavky na pistoli, nebo je to jedno? A plnič taky dvousložkový?
Díky
macil

#5 Příspěvek od macil »

DAF píše:Na tmelení jsem použil nějaký dvousložkový autotmel, bohužel si nepamatuju název, a určitě jsou palivu odolné kitařské barvy Humbrol a Revell, mám vyzkoušeno.

Určite boli. Teda pokiaľ som lietal na klasiku, metyl ricín, prípadne nejaké percento syntetiky. Odkedy lietam na komerčne predávané, hotové palivo so syntetikou a nitrometanom, začala pľuzgierovatieť a odlupovať sa. Teda mám na mysli syntetické farby, lebo Humbrol aj Revell robia aj vodou riediteľné akrylové farby. Tie som neskúšal.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od DAF »

Myslel jsem samozřejmě ty syntetické. A máš pravdu, bylo to na modelech na metyl s ricinem (80/20). Palivo se syntetikou sice používám taky, ale tam nemám doplňky lakované, ale vystřižené z potahové fólie.
Hitec Aurora 9X
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Celeron »

Já jsem stříkal metyláky epoxydovejma dvousložkama. Problém ale byl, že bylo jen pár základních odstínů, modrá, bílá, žlutá, červená. Pokud bylo potřeba jiný odstíny, tak se nejdřív stříkalo Celoxem (nitrocelulóza) a pak bezbarvým epoxy lakem. Jenže pokud se ho nastříkalo moc, tak po čase zežloutl a pokud málo tak se zase časem při čištění letadla "vyšoupal". No a pokud metyl prolezl skrz tu vrstvu epoxyďáku, tak nitro pod ním začalo dělat něco jako maceraci. Podobnej efekt jako když máš dlouho namočený ruce do sladký vody.
jirinovo

#8 Příspěvek od jirinovo »

ahoj, laminovací, nebo jaká byla po ruce, pryskyřice naředěná lihem. Ale čím silnější vrstva, tím lépe. Dříve nic jiného nefungovalo. Netřeno něčím jiným, po čase barva sežraná.
Hiesbok
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Hiesbok »

éra nabarvím tímto
https://www.pelikandaniel.com/?sec=cats&category=1181
a pak to "šplíchnu" tímto
https://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=28839
a je hotovo
přeji hezký den
rh
jenap

#10 Příspěvek od jenap »

Syntetické Humbrol, Revel jenom na elektro. Na spalovací radši Agama lihové + tužidlo. Před x-lety jsem je použil pouze na doplňky, celé letadlo bylo stříknuto Rescol, které bohužel již Agama nedělá. Tyto lihovky po natužení odolají palivu. Dodávají i bezbarvý lak. Na http://www.obchod.agama-model.cz rádi poradí.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“