Brusný prstýnky

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Brusný prstýnky

#1 Příspěvek od Celeron »

DAF
Kontaktovat uživatele:

Re: Brusný prstýnky

#2 Příspěvek od DAF »

Občas se objeví v nabídce LIDLu sada různých nástavců do "Dremelu" (toho jejich). Jednotlivé kousky jde samozřejmě použít v jiných přístrojích a tam bývají i tyto prstýnky. Jinak bych asi zašel do nějakého Hobbymarketu (OBI, Bauhaus, Baumax, Hornbach ad.), kde prodávají Dremely a Proxxony, a příslušenství k nim, a zkusil štěstí tam. Na rovinu, nějakou zásobu doma mám Právě z těch "kufříků" z LIDu a matně si vybavuju, že jsem něco viděl právě v těch příslušenstvích v Hobbymarketech. Ale osobně jsem už dlouho nikde nebyl (a asi nejsem sám :wink: ).
Hitec Aurora 9X
HONZIK 22

#3 Příspěvek od HONZIK 22 »

Kdyz sjedu na tu stranku az dolu ,tak v podobnych produktech prece ty nahradni brusne valecky nabizeji. Jsou drahe?
Jinak urcity prumer nabizeji prodejci pedikury.
https://foxstyle.cz/odsavacky-a-brusky- ... o5EALw_wcB
Laco

#4 Příspěvek od Laco »

...nebo aliexpress
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jyrry »

https://prestige-technology.cz/brusne-n ... 11318.html
bral jsem od nich návleky na brusku odtokovek
jyrry.webnode.cz
Papir
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Papir »

Já nedávno koupil tady:
https://www.ebay.com/itm/100pc-Refills- ... 2749.l2649

mám jich asi na zbytek života :mrgreen:
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
Miro_V

#7 Příspěvek od Miro_V »

To Jyrry : Uz som myslel ze sa to ponuka len v sadach s nosicom(drziakom) , toto je fajn... tiez mi pride hlupe kupovat celu sadu kvoli par prstienkom , aj ked to vela nestoji, a takychto ponuk je malo...

Vzhladom na to ze su urcene na brusenie nechtov to budu asi trvde prstienky (na makke materialy).
V mojej praxi strojara platilo (a snad este stale plati) ze sa vzdy makke materialy brusia tvrdym kotucom a naopak - tvrde materialy makkym - ktory tak nepali bruseny material ale zas sa viac odiera a je nutne caste orovnavanie.
Brusenie makkych lepivych materialov ako hlinik je specialne - silne zanasa kotuc a je nutne pouzit porovity kotuc ale ani tak to nie je idealne, dost pomaha brusenie "pod vodou".

Ale aby som sa dostal k veci - tieto prstienky asi budu tvrde na makke materialy - nema este niekto odkaz aj na makke prstienky na brusenie tvrdsich ci priamo kalenych materialov ? Obcas by sa mi to hodilo...
(na brusenie ocelovych materialov nie su diamantove kotuce vhodne , palia ocel a pri vysokej teplote tam prebieha chem.reakcia ktora nici brusne zrno - diamantom sa brusia skor karbidy , kamen ci sklo)
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Celeron »

Pánové, koukal jste se někdo na průměry?
Ty dva největší jsou 1" a 1,5". Ty malý, co jsou v sadách u Dremely a podobnejch jsou 0,5" 3/8" a 1/4", těch je všude spousta.
Nejblíž byl jyrry ale tu 1,5" (38 mm) tam taky nemají. No nic, akce už stejně skončila.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jyrry »

jyrry.webnode.cz
Petr12n9

#10 Příspěvek od Petr12n9 »

Hledej na Ali
https://a.aliexpress.com/_mslOhR1>
US $12.30 | 46 Pieces 15mm Rotary Sanding Drum Set Mandrels and Sanding Bands Fits Dremel
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Celeron »

Hmm, ta cena a doprava na Amazonu... Tím se to samo nějak vyloučilo z okruhu mýho zájmu...
Díky!
LV
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od LV »

Celeron píše:Hmm, ta cena a doprava na Amazonu... Tím se to samo nějak vyloučilo z okruhu mýho zájmu...
Díky!

Bežne ich mávajú v OBI. Pri cene poštovného z číny je koncová cena +- rovnaká.
Dostal som od kamaráta krabičku tých lacných čínskych a vydržia tretinu z toho čo tie z Lídlu či OBI. Brúsim takmer výhradne iba uhlík.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
mior
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od mior »

Mne sa tie kotúčiky šmýkajú na gumových válčekoch...
Lepíte to nejako?
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od darth.hokro »

musíš utáhnout šroubek, váleček se roztáhne a drží to fest.
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
HONZIK 22

#15 Příspěvek od HONZIK 22 »

Celeron píše:Hmm, ta cena a doprava na Amazonu... Tím se to samo nějak vyloučilo z okruhu mýho zájmu...
Díky!

Hmm. Dostal jsem cenik mych dodavatelu, bohuzel maji pobocky v Cine .
Trendem poslednich 15 let byla
tzv. ,,Managerska ekonomika,,. Proste tam vyrobit ,bez napr. ekologickych příplatku...a v Evrope ze skladu prodat . Nicmene ,Čina si dnes uvedomila:,,Převedli jste k nám vyrobu uplne vseho a po té co na nás spadla Americka embarga, se zahojime třeba dopravnym. 5x vetsi dopravne !,!,, Polozku za 1000Kc to zdvihne o 300,-
Dalši zajimavost. Evropa nema čím naplnit stovky tisic lodnich kontejneru ,skladovanych v jejich pristavech vlivem uvolneni Covid opatreni pred vanoci 2020.Čina si je ochotne preváží jako balast. Za cenu obvyklou,plne nalozenou.Jinak do protivky nic v nich nedodá. Evropa je stejne nedokaže naplnit.
Takze pro par naslednych let , nez se hladiny vyrovnaji a poblazneny Amik neslevi se svymi opatrenimi a zaroven nedonuti Unii k obdobnym , bude draho.Navic a to jste si jiste vsimli , zacina krize z nedostatku a s tim i navyseni cen. Proste vyrobni retezce se rozpadly a vsechno trva strasne dlouho.
Prstynky ,pokud je nekdo nevyrobi v EU, ale i dalsi ,,prdky,, se nám sakra prodraži.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“