FrSky Taranis Q X7
Re: FrSky Taranis Q X7
No podľa videa richarda mrázka o programovaní 4servového krídla vetroňa som to pochopil, akurát dlho mi to nešlo, pretože som omylom namiesto položky prepínač xy zaškrtol prepínač xy s výkričníkom.
Do vstupov som nahádzal iba základné kormidlá a do mixov všetko ostatné čo sa s nimi má stať. Ak niečo nemalo doteraz priradený prepínač alebo ovládač tak som dal do vstupu fiktívny stále zapnutý spínač max.
Už to frčí, doladenie podľa správania modelu je hračka.
ďakujem.
Do vstupov som nahádzal iba základné kormidlá a do mixov všetko ostatné čo sa s nimi má stať. Ak niečo nemalo doteraz priradený prepínač alebo ovládač tak som dal do vstupu fiktívny stále zapnutý spínač max.
Už to frčí, doladenie podľa správania modelu je hračka.
ďakujem.
ludicek píše:Ahoj.
Znova som tu s bazálnou a pre mnohých určite úplne hlúpou otázkou. Prosím neukameňujte ma.
Keďže ani po roku som na QX7S nenašiel odvahu na nastavenie letových režimov a nikde to poriadne to vysvetlené nie je, tak poprosím Vás o zrozumiteľné jednoduché vysvetlenie polopatisticky.....
Nerozumiem, prečo to nemá normálny návod.
Ďakujem.
Je to ještě aktuální?
Zkus se podívat na "bagristy"
Hodně záleží na tom, co si člověk představuje pod pojmem "normální návod". Podle mě to (OpenTX) normální návod má, ale uznávám, že nemusím patřit do kategorie normálních lidí. (Takže jsem nenormální.)
Pak ty termíny, kterým není rozumět jsou jen pro urychlení komunikace. Neřeknu "prstencový předmět osou vyvedenou na jedné straně, který otáčením přes převody zatáčí kolama", ale "volant", žejo. Tady je to podobné.
OpenTX majitele (bohužel?) nutí, aby věděli, jak fungují mixy a další věci okolo, nestačí vybrat obrázek a pak jen správné dírky v přijímači a zastrčit tam správné drátky od serv. Ale je to špatně?
Pak možná motivace k letovým režimům: větroňů zatím nemaje, leč na simulátoru používám nastavení, kde jsou tři režimy letu. Krom jiného se liší tím, co se ovládá pákou plynu. V režimu start je to plyn motoru, který kluzák dostane nahoru nebo "jinam". V režimu let je motor vypnutý a páka plynu řídí sklon odtokové hrany křídla. V režimu přistání plynová páka od půlky nahoru funguje jako plynová páka, od půlky dolů rozevírá "motýlka" - brzdu z klapek a křidélek. Třeba takto se dají režimy letu použít.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Letové režimy umožňují krom jiného pro každý režim jiné nastavení trimu, a zpomalený přejezd mezi nimi. To se hodí nejen u větroňů.prikrylm píše:Je to ještě aktuální?
Zkus se podívat na "bagristy"
Hodně záleží na tom, co si člověk představuje pod pojmem "normální návod". Podle mě to (OpenTX) normální návod má, ale uznávám, že nemusím patřit do kategorie normálních lidí. (Takže jsem nenormální.)
Pak ty termíny, kterým není rozumět jsou jen pro urychlení komunikace. Neřeknu "prstencový předmět osou vyvedenou na jedné straně, který otáčením přes převody zatáčí kolama", ale "volant", žejo. Tady je to podobné.
OpenTX majitele (bohužel?) nutí, aby věděli, jak fungují mixy a další věci okolo, nestačí vybrat obrázek a pak jen správné dírky v přijímači a zastrčit tam správné drátky od serv. Ale je to špatně?
Pak možná motivace k letovým režimům: větroňů zatím nemaje, leč na simulátoru používám nastavení, kde jsou tři režimy letu. Krom jiného se liší tím, co se ovládá pákou plynu. V režimu start je to plyn motoru, který kluzák dostane nahoru nebo "jinam". V režimu let je motor vypnutý a páka plynu řídí sklon odtokové hrany křídla. V režimu přistání plynová páka od půlky nahoru funguje jako plynová páka, od půlky dolů rozevírá "motýlka" - brzdu z klapek a křidélek. Třeba takto se dají režimy letu použít.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
-
rikardo1800
Dotaz na nastavení
Ahoj ve spolek chtěl bych se optat, mám taranise qx7 a rc auto a v autě mám přijímač s8r připojení a nastavení je ok jezdí to a zatáčí tak jak jsem si představoval, jen mi nejde nak nastavit spínač na led diody, když připojím diody například na přijímači na CH8 a v opn TeX nastavím na vstupech i8 zdroj přepínač SD a spínač SD a v mixsech dám na CH8 a tak jako na vstupech a ono nic. A zkoušel jsem dát i zdroj jako CH8 a stejně nic. Popřípadne bych poslal nastavení modelu.
Ve vstupech nemusíš mít nic, pokud k tomu nemáš nějaký další důvod. Stačí v mixech přiřadit jako zdroj požadovaný přepínač.
Předpokládám, že ten spínač pro LED je určen pro připojení k přijímači, t.j. pro ovládání PWM signálem.
Předpokládám, že ten spínač pro LED je určen pro připojení k přijímači, t.j. pro ovládání PWM signálem.
Rikardo, kludne si na ten kanal 8 na prijimaci zaves docasne nejake servo, nech hnes vidis co sa na vystupe pri skusani deje...
Mimochodom, najprv by som na ten kanal skusil priradit nejaky knipel, ci ti vobec ide, uz sa mi stalo ze som mal z nejakeho dovodu posledny kanal v prijimaci nefunkcny ci deaktivovany.
Mimochodom, najprv by som na ten kanal skusil priradit nejaky knipel, ci ti vobec ide, uz sa mi stalo ze som mal z nejakeho dovodu posledny kanal v prijimaci nefunkcny ci deaktivovany.
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
U přijímače Gr6 potřebuji je ty tři kabely se servo konektorem na lipo voltage senzor. Mohu ty samostatné vpravo ustřihnout? Nebude to něčemu vadit? Překáží.
Diky[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210325/49e1a0f6b758cb6c0985903c72fbdebc.jpg[/img]
Diky[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210325/49e1a0f6b758cb6c0985903c72fbdebc.jpg[/img]
"Pilotovat dobré letadlo nedá ani tolik práce jako řídit auto."
— Charles Lindbergh
— Charles Lindbergh
Ustřihnout můžeš pokud je nevyužíváš, lépe a s možností vrácení, můžeš dané vodiče z konektoru vyndat i s piny.
Stačí ti k tomu nějaký hrot nebo jehla, piny drží plastový zoubek, západka tu jehlou odehneš a pin i s kablíkem vyndáš.
V případě potřeby lze piny s kablíkem zase vrátit zpět

Stačí ti k tomu nějaký hrot nebo jehla, piny drží plastový zoubek, západka tu jehlou odehneš a pin i s kablíkem vyndáš.
V případě potřeby lze piny s kablíkem zase vrátit zpět
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
Aha. Super. Díky, to jsem netušil.sramy píše:Ustřihnout můžeš pokud je nevyužíváš, lépe a s možností vrácení, můžeš dané vodiče z konektoru vyndat i s piny.
V případě potřeby lze piny s kablíkem zase vrátit zpět![]()
"Pilotovat dobré letadlo nedá ani tolik práce jako řídit auto."
— Charles Lindbergh
— Charles Lindbergh
Koupím mainboard na Q X7 ACCESS
Nebo třeba poškozenou vysílačku (funkční alespoň mainboard)
Prosím napište na mail barenoise@seznam.cz
Nebo třeba poškozenou vysílačku (funkční alespoň mainboard)
Prosím napište na mail barenoise@seznam.cz