Prusa mk2s - problém

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Zpráva
Autor
11marty11

Re: Prusa mk2s - problém

#16 Příspěvek od 11marty11 »

Pokud povolim řemen na nějakou únosnou spodní mez - tak to skoro zmizí.
Ložisko na kladce už jsem vyměnil a nic. Až budu mít náladu tak vyměním ložisko v krokáči a uvidíme.
Ta pravidelnost tomu nasvědčuje.
Na ten výtisk celkem kašlu, spíš mě zajímá ta příčina - prostě na to přijít
zdzd

#17 Příspěvek od zdzd »

11marty11 píše:Tam jsem nic zvláštního nenašel ....

Ještě sem udělal pokus a část tisku jsem vyvíjel lehký protitlak prstem na stůl - strašně se to zlepšilo ....
Takže je to něco se stolem

Nemáš ho příčně volný? Jak jsou ukotvené konce tyčí a dotažené ložiska? Nedá se tím kvedlat z boku na bok? A jak to celé vibruje?
11marty11

#18 Příspěvek od 11marty11 »

Ten stůl je poměrně na fest - samozřejmě k přihlédnutím k celkově subtilní konstrukci.
Ložisková pouzdra jsou dotažená s citem. Pokud schodím řemen, stůl chodí klidně a lehce.
Pokud by ale byly na tom stole vibrace nebo by tam byla nějaká vůle, tak si tak řikám, že by ty chyby byly náhodně roztroušený.
Tyhle jsou naprosto přesně kolmo nad sebou a v pravidelných rozestupech.

Jen mě mate, že když povolím ten řemen, tak se strašně zlepší. Spíš bych řek, že by se to mělo zlepšovat napínáním řemenu - ale to pak je horší a horší.
dudaj

#19 Příspěvek od dudaj »

Ložisko nezatížené se může točit volně a zatížené může zlobit. Ale nemluvím jen o ložisku. Musíš zkusit, jestli to běhá volně i při napnutém řemenu.
Bel Mondo

#20 Příspěvek od Bel Mondo »

Nemůžeš vyměnit mezi sebou motory X a Y?
11marty11

#21 Příspěvek od 11marty11 »

Problém vyřešen. Po výměně ložiska v krokovém motoru vše OK.
Golfista

#22 Příspěvek od Golfista »

V DDM máme jednu starší tiskárnu MK2. Upadl kablík od "topného tělíska" na trysce. Nejenom že nejde povolit, ale nejde povolit ani termistor a ani trysku. Drží to, ani se to nehne. V eshopu Průša není na MK2 zrovna moc náhradních dílu a když jsem chtěl objednat celý sestavený hotend, tak tam není, pouze na MK3. Je v nich nějaký rozdíl? Nedají se zaměnit?
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Jester80
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Jester80 »

Golfista píše:V DDM máme jednu starší tiskárnu MK2. Upadl kablík od "topného tělíska" na trysce. Nejenom že nejde povolit, ale nejde povolit ani termistor a ani trysku. Drží to, ani se to nehne. V eshopu Průša není na MK2 zrovna moc náhradních dílu a když jsem chtěl objednat celý sestavený hotend, tak tam není, pouze na MK3. Je v nich nějaký rozdíl? Nedají se zaměnit?

MK2 má 12v zdroj a MK3 má 24v zdroj
12v Prusa V6 Hotend mají třeba zde: https://www.3djake.cz/e3d/prusa-v6-hotend?sai=9383
nebo použít jiný hotend Protoprint Raptor i E3D Revo Six mají také 12 voltové varianty
kroxigor

#24 Příspěvek od kroxigor »

Golfista píše:V DDM máme jednu starší tiskárnu MK2. Upadl kablík od "topného tělíska" na trysce. Nejenom že nejde povolit, ale nejde povolit ani termistor a ani trysku. Drží to, ani se to nehne. V eshopu Průša není na MK2 zrovna moc náhradních dílu a když jsem chtěl objednat celý sestavený hotend, tak tam není, pouze na MK3. Je v nich nějaký rozdíl? Nedají se zaměnit?

Povolovat trysku je nutné za tepla.

Napiš jim na tech. podporu. Určitě pomůžou a i nějaký ten náhradní díl najdou.
Jak koukám tak tam mají nějaké náhradní díly na MK2 ale topné tělísko na 12V tam nemají
https://www.prusa3d.com/cs/kategorie/mk ... ly/?page=2

Na MK2 je normální hotend E3DV6 12V
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Odpovědět

Zpět na „CNC dílna“