BoBik_CZ píše:
To máš jako nosník ocasních ploch lešenářskou trubku?
Nikoliv. Slepeno z dodaných komponentů od výrobce. Nic víc. Záleží jak je trubka "upečena". Táhla mám z uhlíku.
Také jsem plánoval 900 mAh
Ale létá skvěle!!!
BoBik_CZ píše:
To máš jako nosník ocasních ploch lešenářskou trubku?
Papir píše:Pozor, serva VOP + SOP - DS843MG co chceš použít, se do trupu NEVEJDOU.
Respektive nevejdou se do zadní části díry pod křídlem kde mají být.
Vejdou se o prsa Vietnamky do přední části pod křídlem, nebo pak do kabiny, ale pak je málo místa pro baterku.
Určitě bych doporučoval menší, třeba BMS-A10H. Já vím, cenovka dost jiná. Nebo prostě něco takhle menšího. Jde hlavně o výšku.
Petronel píše:Ahoj pánové,
Z letadel mám zažité létání vždy plyn na kniplu,
TomasC píše:Nevím jak to mají profesionální větroňáři... Ale já to dělám takto.
Celková logika ovládání je RYCHLOST je větší, když mám ovládací prvek od sebe. Funguje tak výškovka, motor, klapky, atd..
Létám na tři letové režimy, které přemínám přepínačem v knyplu (létám pultově), mezi režimy je časová prodleva, aby serva nešílela.
1) Start (motor na páce plynu)
2) Termika (plynová páka nemá žádnou funkci)
3) Přistání (na plynové páce mám klapky/křidélka)
Vše mám pod kontrolou a ovládám stále co potřebuji.
Na pyloňáku to mám podobně, je tam není režim Termikazpoždění serv je 1,5sec, tak když přepínám ze staženého motoru, tak se začnou zvedat křidélka, ale za 1,5sec, snadno stihnu dát páku plynu dopředu.
Jen mám navíc letový režim KONTROLA, který je svázaný se zámkem plynu. V tomto režimu kontroluji, že je vše v naprosté rovině. Prostě kontrola, že se servo někam nevydalo.
Za mě je strategie dvě funkce "80%" atdd.. nešťastná. Musíš na to myslet a to odsává soustředění.
Kuba78 píše:ja to mam teda obycejne, plyn je porad plyn a brzdy mam na tripolohovem prepinaci jako rezim. jelikoz nejsem nijak trenovany na nejaky vykony s vetronem ni nemam souteznich ambici, Django mam jako pohodovy letoun a termika musi byt obzvlaste vypecena, aby vytahla Django i bez kouzleni s odtokovkou.
jak to delate pri pristani kdyz zjistite ze ste treba kratky nebo moc dlouhy na pristani nebo ve vetru potrebujete tesne nad zemi kousek "popoletet" a potrebujete trochu plynu? to rychle prepinate? nebo tyhle situaci celi jen takovy vetronarsky dreva jako jsem ja?
Kuba78 píše:ja to mam teda obycejne, plyn je porad plyn a brzdy mam na tripolohovem prepinaci jako rezim. jelikoz nejsem nijak trenovany na nejaky vykony s vetronem ni nemam souteznich ambici, Django mam jako pohodovy letoun a termika musi byt obzvlaste vypecena, aby vytahla Django i bez kouzleni s odtokovkou.
jak to delate pri pristani kdyz zjistite ze ste treba kratky nebo moc dlouhy na pristani nebo ve vetru potrebujete tesne nad zemi kousek "popoletet" a potrebujete trochu plynu? to rychle prepinate? nebo tyhle situaci celi jen takovy vetronarsky dreva jako jsem ja?