Vysílač Aurora

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
autodraha

Vysílač Aurora

#1 Příspěvek od autodraha »

Prosím o radu,
Včera jsem chtěl stihnout ještě jeden let a baterky v Auroře jsem měl vybite. Dal jsem na nabíječku a nastavil 1,5A,, mám objednaný nové batrrky'' po chvilce koukám na nabíječku a ta ukazovala 2V baterek a od té doby Auroru vůbec nezapnu. Baterky jsem vydělal a nabil na přímo a to nabíječ už ukazoval 7V Po nabití jsem je vrátil do autory a už nejde zapnout. Když připojím nabíjení přes Auroru, tak mi na nabíječe zase skáčí volty kolem 2V a baterky jsou nabité do plna.
Děkuji za radu
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re: Vysílač Aurora

#2 Příspěvek od DAF »

Čím konkrétně jsi to nabíjel? Zřejmě jsi použil chytrou modelářskou nabíječku a nejspíš jsi v rádiu něco odpálil. Běžně tam jsou ochranné diody proti přepólování, které minimálně nejsou stavěné na takové proudy (tu svou jsem neme, důvod rozebírat a diodu hledat). Baterky vždycky nabíjím mimo (pokud nepoužiju adaptér). Mám tam 6 článek NiMH, co ta máš ty? Také NiMH, nebo LiPol?
Hitec Aurora 9X
blembondo

#3 Příspěvek od blembondo »

Pokud je to original baterka tak ta v sobě měla nadproudovou pojistku/nevratnou/.Je to už hodně let co můj kamarád stejným způsobem odpravil svoji Auroru.Musela do servisu/Čečotka/.Píšu po paměti ale snad ji mám dobrou.
autodraha

#4 Příspěvek od autodraha »

Je to ještě originál baterka, ale když ji vydělám a měřím na konektoru multimetrem tak ukazuje dobře
autodraha

#5 Příspěvek od autodraha »

V pondělí mám zavolat do pelikán, pan Čicotka je už v důchodu :-)
autodraha

#6 Příspěvek od autodraha »

Také myslím na nějakou diodu,vždy nabíjím max 0,5A
Ale včera jsem spěchal a budu měnit baterku, tak jsem si říkal, že nemohu nic pokazit
Larch_CZ

#7 Příspěvek od Larch_CZ »

Koukni na tišťák u vstupu nabíjecího konektoru. Taky jsem jednou spěchal a pustil tam 1,5A, přehořela jedna dráha co se dala propojit cínem. Dodnes rádio funguje.
autodraha

#8 Příspěvek od autodraha »

Štve mě to, nerad, když se bude rozdelávat vysílač, ale údajně jsou tam šikovní kluci.
autodraha

#9 Příspěvek od autodraha »

Jde to dobře rozdělal, já bych se asi bál to jen spojit nějak cínem :-) bylo by mi líto rozbít letadlo za 10tisic špatnou mou opravou, ale tak to udělají i u pelikána, asi
autodraha

#10 Příspěvek od autodraha »

Když připojím teď nabíječku a dám nabíjet, tak mi chytrá :-) nabíječka ukazuje 1,24V
☹️
blembondo

#11 Příspěvek od blembondo »

Protože ta chytrá nabíječka tu baterku napřed otestuje a pak nabíjí.Jenže přes tu pojistku v baterce neteče proud.V návodu k tomu vysílači je myslím rychlonabíjení zakázané.Sundej bužírku z baterky a uvidí se.
autodraha

#12 Příspěvek od autodraha »

Máte pravdu,to bylo poprvé co jsem přidal A. Taje sníh a chtěl jsem s lyžemi s Extrou ještě proletět a moje blbost.
Teď jsem rozdělal baterku a je to napojeno na přímo a má 7,06V
autodraha

#13 Příspěvek od autodraha »

Když ji nabíjím mimo Auroru, tak normálně funguje
Je něco přepálené ve vysílačce
blembondo

#14 Příspěvek od blembondo »

To co jsem psal bylo k orig. baterce Nimh 1300mAh.Ty máš možná už jinou.Ta pojistka byla někde mezi články tedy ne až na výstupu.
autodraha

#15 Příspěvek od autodraha »

Já mám ještě tu originál, jak píšete 1,3 Mezi články jsem nic neviděl, ale na konektoru co zasunuji do autory napětí je
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“