Viking Car Jump Starter ZULU 20 20000 mAh
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- indigo
- Kontaktovat uživatele:
Viking Car Jump Starter ZULU 20 20000 mAh
Extrémne výkonný car jump štartér VIKING ZULU 20 disponuje reálnou kapacitou 20 000 mAh/74 Wh ???? špičkovým štartovacím prúdom až 1 000 A...Priemyselná Li-Polymérová batéria s Nano-keramickými membránami NCDPre modelára lákavé,ale aká je skutočnosť?Cena cca.110 euro.Chcel by som to použit ako 12 V powerbanku.
Re: Viking Car Jump Starter ZULU 20 20000 mAh
taky mě to zajímá, jak to je. Pokud se budeme držet těch 74W/h, potom vychází kapacita, ze vzorce P=U.I kde P a U známe, potom 74W/12V je 6,16Ah pro 12V a pro USB 5V 14,8Ah. Je to správně? Ten proud pro nastartování by to dát mohlo, pokud mají články malý vnitřní odpor. Mě zajímala tahle powerbanka http://www.smartech-powerbank.cz/znacka/viking/, 148Wh. Zajímá mě ten výstup 19V, ale podle toho vzorce vychází pro něj kapacita 7,7Ah, pro 5V je to cca 30Ah, katalogová hodnota prodejce je 40Ah.
- indigo
- Kontaktovat uživatele:
Dík za odpoveď a ďalší tip.Lietam na Slovensku závodne F3F a v poslednom čase sa často na pretekoch stáva že autom sa nesmie ist na miesto kde sa lieta svahová f3f súťaž.Preto sa nedá počas celého dňa nabíjať z autobaterie ako v minulosti.Preto ma zaujala tá kapacita 70 Ah /12 volt.Takže som chcel riešiť realny modelársky problém a preto si myslím že moj príspevok na tomto fore napatrí na smetište ale do temy akumulátory.Ďakujem a verim že tento problem neriešim len ja ,ale viaceri modelari na suťaži.
indigo píše:Dík za odpoveď a ďalší tip.Lietam na Slovensku závodne F3F a v poslednom čase sa často na pretekoch stáva že autom sa nesmie ist na miesto kde sa lieta svahová f3f súťaž.Preto sa nedá počas celého dňa nabíjať z autobaterie ako v minulosti.Preto ma zaujala tá kapacita 70 Ah /12 volt.Takže som chcel riešiť realny modelársky problém a preto si myslím že moj príspevok na tomto fore napatrí na smetište ale do temy akumulátory.Ďakujem a verim že tento problem neriešim len ja ,ale viaceri modelari na suťaži.
Odkial tych 70 Ah?
jump starter ktory si postol ma podla predajcov 20 Ah.
A kapacita sa vacsinou udava na nominalnom napeti pouzitej baterie , nie na vystupnom napeti.
Otazka je na ake napetie je zlozena bateria - kludne moze mat 3.6v(1s) ale i 4s ci 5s. Na vystupe sa vacsinou pouziva menic, aj ked pri takychto prudoch - asi nie, neviem.
A celkova energia v baterii sa odvija prave od napetia baterie takze 3,6V / 20 Ah bude mat omnoho mensiu vyuzitelnu energiu nez napr. 14.4V /20Ah (minus straty)
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
Inac pri bateriach predajcovia napisu cokolvek, vcera som nasiel napr.toto:
https://www.lacnytyzden.sk/spd/902789/BF-SD-18650-4-2V-9800-mAh-Li-ion-akumulator
Vraj ide o BF SD 18650 4.2V 9800 mAh Li-ion akumulátor
Nielenze udavaju maximalne napetie miesto nominalneho ktore sa ma uvadzat , ale bateria tejto velkosti s kapacitou 9800mAh zatial este neexistuje, ani nahodou.
A uz vobec nie za cenu 1.50 eura
No nekup to
https://www.lacnytyzden.sk/spd/902789/BF-SD-18650-4-2V-9800-mAh-Li-ion-akumulator
Vraj ide o BF SD 18650 4.2V 9800 mAh Li-ion akumulátor
Nielenze udavaju maximalne napetie miesto nominalneho ktore sa ma uvadzat , ale bateria tejto velkosti s kapacitou 9800mAh zatial este neexistuje, ani nahodou.
A uz vobec nie za cenu 1.50 eura
No nekup to
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....