S-BUS SERVA

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
Igor659

S-BUS SERVA

#1 Příspěvek od Igor659 »

Dobrý den, chci použít S-bus servo Corona SB6033 s mikropřijímačem FrSKY.
Lze nastavit kanál serva FrSKY měničem kanálů a ID https://rcstudio.cz/cs/prislusenstvi/19 ... -a-id.html Děkuji za info. Igor
Taranis QX7, Quattro, Wendy, Classic EP, Decathlon Super, Hotwing 1200, Z-50 ŠAD
prikrylm

Re: S-BUS SERVA

#2 Příspěvek od prikrylm »

Podle mě ne.
Někde jsem našel, že na Corony funguje nějaký starší PC-link software na starší Futaba s.bus serva...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Igor659

#3 Příspěvek od Igor659 »

Ahoj,
pomocí několika debatérů a prolézání netu jsem našel to, co potřebuji. Jmenuje se to Corona CSBP-1 SBUS Servo Programming card 11 až 15 dolarů někde ve světě. Jeden dovozce modelařiny mi před časem slíbil, že to zkusí poptat u svého dodavatele, ale zatím se nic neobjevilo. Pokud se něco změní, dám vědět.
Igor
Taranis QX7, Quattro, Wendy, Classic EP, Decathlon Super, Hotwing 1200, Z-50 ŠAD
Igor659

#4 Příspěvek od Igor659 »

Ahoj,
tak se něco změnilo, a ani nevím kdy to přišlo. Už jsem téma programátoru přestal sledovat a dnes jsem náhodou narazil na: https://www.bighobby.cz/Corona-S-Bus-Pr ... -d3442.htm programátor SBUS serv Corona.
Corona CSBP-1 SBUS Servo set.jpg

Tímto bych chtěl poděkovat panu Burešovi se kterým jsem ohledně dovozu programátoru jednal. Nabídka docela solidních serv od 6,2 až po 32 g uspokojí mnohé z nás. Serva mají nastavitelné i další parametry, jako je reverz, výběr čísla kanálu (1 ~ 18), nastavení rozsahu, neutrálu a další funkce.
Možná to bude pro někoho zajímavá krabička pod stromečkem. Ať dobře funguje k naši radosti.

Hezké a hlavně klidné vánoce přeje Igor
synekvl

#5 Příspěvek od synekvl »

Igor659 píše:Ahoj,
tak se něco změnilo, a ani nevím kdy to přišlo. Už jsem téma programátoru přestal sledovat a dnes jsem náhodou narazil na: https://www.bighobby.cz/Corona-S-Bus-Pr ... -d3442.htm programátor SBUS serv Corona.
Corona CSBP-1 SBUS Servo set.jpg

Tímto bych chtěl poděkovat panu Burešovi se kterým jsem ohledně dovozu programátoru jednal. Nabídka docela solidních serv od 6,2 až po 32 g uspokojí mnohé z nás. Serva mají nastavitelné i další parametry, jako je reverz, výběr čísla kanálu (1 ~ 18), nastavení rozsahu, neutrálu a další funkce.
Možná to bude pro někoho zajímavá krabička pod stromečkem. Ať dobře funguje k naši radosti.

Tak s ohledem na fakt, že programátor BigHobby už skladem nemá a na rádoby "normálních prodejních kanálech" je nedosažitelný, je to od Corony taková partizánština, které sami asi nevěří, že by mohla přinést prodejní úspěch (ve spojení s jejich Sbus servy)... Pod stromečkem bude muset být jiná krabička.
Igor659

#6 Příspěvek od Igor659 »

Ahoj,
nevím proč je tolik pesimismu v příspěvku od synekvl. Když jsem psal předešlý příspěvek, tak byl programátor skladem. (nevím kolik kusů) Možná to vykoupili právě po mém zveřejnění. Když to dokázal dovézt jednou, tak asi nebude problém vzít další při příštím nákupu serv. Navíc se to dá koupit i venku, našel jsem za chvilku googlování dva prodejce, takže to stále existuje, ale já to chci kupovat v ČR. Z mého pohledu dobrý začátek, nyní počkáme na další bez zamračeného čela. Pod stromečkem může být spoustu jiných pěkných krabiček, hlavně když budeme zdraví.
A psát: je to od Corony taková partizánština mi příjde trochu mimo mísu. Jestli nemáš rád Corna serva, tak je nepoužívej, to je každého svobodná volba. Nabídka je veliká.

synekvl

#7 Příspěvek od synekvl »

Igor659 píše:Ahoj,
nevím proč je tolik pesimismu v příspěvku od synekvl. Když jsem psal předešlý příspěvek, tak byl programátor skladem. (nevím kolik kusů) Možná to vykoupili právě po mém zveřejnění. Když to dokázal dovézt jednou, tak asi nebude problém vzít další při příštím nákupu serv. Navíc se to dá koupit i venku, našel jsem za chvilku googlování dva prodejce, takže to stále existuje, ale já to chci kupovat v ČR. Z mého pohledu dobrý začátek, nyní počkáme na další bez zamračeného čela. Pod stromečkem může být spoustu jiných pěkných krabiček, hlavně když budeme zdraví.
A psát: je to od Corony taková partizánština mi příjde trochu mimo mísu. Jestli nemáš rád Corna serva, tak je nepoužívej, to je každého svobodná volba. Nabídka je veliká.

Pesimismus v tom nehledej, pouze zkušenost podpořená faktem, že uvedený programátor není v nabídce obchodu Corony, je vyprodán na HobbyKing a jiných modelářských e-shopech. Fakt, že asi ve dvou případech ho někdo v nabídce má beru tak cca 50/50, spíše bych byl ochoten věřit, že při vlastním objednání najednou "nebude"... Ale nezkoušel jsem ho pořídit, takže jen akademicky plkám.

Serva Corona používám :D a nemám k nim (zatím) výhrad, ale spíše HV provedení :wink: Sbus serva jsou jen na 4,8-6V, ale za zkoušku fungování by to stálo, kdyby...

Každopádně zdraví je přednější nejen jako vánoční dárek, takže se k přání připojuji. Vše dobré, Vladimír :D
MomoBrut

#8 Příspěvek od MomoBrut »

Ten programátor mám doma více než 3 roky ... takže se prodává ... A pokud jsou to s.bus serva corona, je to čistá kopie originálu, bude na to fungovat vybavení Futaby, včetně všech možností programování.
Igor659

#9 Příspěvek od Igor659 »

Ahoj,
opět je na skladě programátor S-BUS serv Corona S.Bus Programming Card CSBP-1. https://www.bighobby.cz/Corona-S-Bus-Pr ... -d3442.htm Kdo jej chce, objednejte, než zase zmizí.

Klidné svátky přeje Igor
blesk
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od blesk »

Pravdou je že v SBUS se moc neorientuje, jak je to s kompatibilitou? Například Corona má psané že kompatibilní s Futabou

https://www.bighobby.cz/S-BUS-Servo-c4_235_3.htm

Ta cena je fajn, běžné corony mi fungují bez problémů, ale já mám FrSky... Jejich Sbus servo stojí o litr víc...
Igor659

#11 Příspěvek od Igor659 »

Ahoj, nevím, jestli rozumím dotazu. Hledáš servo, nebo programátor. Serva Corona jsou kompatibilní s S-BUS protokolem Futaba, tak by měla fungovat i s přijímači FrSky. Ale na programování je Corona servo na Corona prgramátor a na serva FrSky je zase nastavovací FrSky měnič kanálů a ID, který mají běžně v nabídce na https://rcstudio.cz/cs/prislusenstvi/19 ... -a-id.html. Corona serva se mi jeví jako cenově přijatelná, proto jsem požádal na BH o dovoz programátorů. Byly vyprodané, ale už mají dalších 5 ks.

Igor
blesk
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od blesk »

Jednalo se mi vůbec o to, zda ty Corony jsou schopné přežvikat Sbus od Frsky, nevím zda Sbus má jeden protokol, nebo si ho každý výrobce upraví aby donutil spotřebitele používat jeden typ výrobku, proto se ptám. Je mi jasné že programátor musí být jejich Corona.
Igor659

#13 Příspěvek od Igor659 »

Ano, mělo by to fungovat. Já sám jsem to ještě neprověřil

Igor
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“