2.4GHz XPS: Skočí, nebo neskočí?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
PiNa
Kontaktovat uživatele:

2.4GHz XPS: Skočí, nebo neskočí?

#1 Příspěvek od PiNa »

Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
s3030150

#2 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 15:51, celkem upraveno 2 x.
niky79

#3 Příspěvek od niky79 »

Precetl jsem. Rozhodne zajimae. Kazdoapadne me prekvapilo, jak patrick z hobbyteamu obhajuje neobhajitelne 8O
georg
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od georg »

Utvrdilo mě v mém názoru, že muj příští systém pokud bude v mých finančních silách bude systém Futaba, o kterém si myslim že je velice slušný a delší dobu po něm pokuoukávám. Jirka
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
PiNa
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od PiNa »

Ukazuje se to, co tvrdím od začátku "hysterie" okolo 2.4GHz a to, že je rozumné si počkat, jak to celé dopadne. A nyní, po dvou letech, se situace konečně začíná vyjasňovat :-)
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
Kovboj

#6 Příspěvek od Kovboj »

PiNa píše:Ukazuje se to, co tvrdím od začátku "hysterie" okolo 2.4GHz a to, že je rozumné si počkat, jak to celé dopadne. A nyní, po dvou letech, se situace konečně začíná vyjasňovat :-)

Osobně jsem zvědavý, jaký 'bordel' ve vzduchu udělá třeba ten přenos videa od Pelikána, u kterého sami tvrdí že nejde v modelu používat s 2,4GHz vysílačkou, ale ostatní modely na 2,4 by rušit neměla...
Otázka je ale jaké 'ostatní' systémy mají na mysli, jestli to testovali třeba jen se Spektrem nebo Fasstem které si s tím podle videa asi poradí, ale okolo letící modely s Assanem začnou po zapnutí kamery padat jako švestky :-(
tks
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od tks »

Já jsem to nečetl moc podrobně ale domnívám se, že FPV by nezarušil ovládání modelu, ale právě by byl zarušen tímto ovládáním a neměl bys obraz. I když, kdo ví...
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Kovboj

#8 Příspěvek od Kovboj »

tks píše:Já jsem to nečetl moc podrobně ale domnívám se, že FPV by nezarušil ovládání modelu, ale právě by byl zarušen tímto ovládáním a neměl bys obraz. I když, kdo ví...

A vsadíš na to 'domnívání' svůj model? Já ne, osobně jsem si zvolil Spektrum a jsem rád že ty testy ohledně DMS2 dopadly tak jak dopadly. :wink:
Ale z toho že ostatní 2,4GHz můžou být ohledně rušení ještě horší než klasické frekvence (protože tam si člověk mohl dávat pozor a domluvit se s ostatníma ohledně volných kanálů, ale u 2,4GHz to jednak neovlivníš a druhak tě může rušit plno jiných zdrojů než jiný modelář) radost rozhodně nemám :-(
Lubosh
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Lubosh »

Naštěstí za tu cenu (12990 Kč) si to moc nezodpovědných modelářů nekoupí.
Luboš
www.3dprintedtanks.com
tks
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od tks »

Kovboj píše:
tks píše:Já jsem to nečetl moc podrobně ale domnívám se, že FPV by nezarušil ovládání modelu, ale právě by byl zarušen tímto ovládáním a neměl bys obraz. I když, kdo ví...

A vsadíš na to 'domnívání' svůj model? Já ne, osobně jsem si zvolil Spektrum a jsem rád že ty testy ohledně DMS2 dopadly tak jak dopadly. :wink:
Ale z toho že ostatní 2,4GHz můžou být ohledně rušení ještě horší než klasické frekvence (protože tam si člověk mohl dávat pozor a domluvit se s ostatníma ohledně volných kanálů, ale u 2,4GHz to jednak neovlivníš a druhak tě může rušit plno jiných zdrojů než jiný modelář) radost rozhodně nemám :-(

Psal jsem o té podivné kameře. A ani to nehodlám testovat...

Já teď pořád váhám, jestli za 1500 koupit další přijímač Schulze nebo přejít na 2.4GHz. Uvažuju tedy jen Spektrum nebo FASST (již před tímto videem jsem to takto intuitivně vyeliminoval). Šel bych do FASST, ale trochu mi vadí ten trčící modul pod vysílačem. Ale asi to oželím. U Spektrumu jsou ty satelitní přijímače a to bych měl ve větroních problém... U Futaby prozměnu zatím nemám jasno o možnách kombinacích modul/přijímač - ale to snad někde nastuduju. Tož tak...
Kovboj

#11 Příspěvek od Kovboj »

tks píše:Psal jsem o té podivné kameře. A ani to nehodlám testovat...

Já teď pořád váhám, jestli za 1500 koupit další přijímač Schulze nebo přejít na 2.4GHz. Uvažuju tedy jen Spektrum nebo FASST (již před tímto videem jsem to takto intuitivně vyeliminoval). Šel bych do FASST, ale trochu mi vadí ten trčící modul pod vysílačem. Ale asi to oželím. U Spektrumu jsou ty satelitní přijímače a to bych měl ve větroních problém... U Futaby prozměnu zatím nemám jasno o možnách kombinacích modul/přijímač - ale to snad někde nastuduju. Tož tak...

Pokud bys nepotřeboval několikakilometrový dosah ale jen stovek metr;, tak by ti mohly stačit možná i Spektrum přijímače bez satelitů, třeba AR6100. Ale přesný dosah těch malých přijímačů nikdo neuvádí, takže bůh ví jestli by ses nemohl dostat z dosahu :-(
tks
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od tks »

Kovboj píše:Pokud bys nepotřeboval několikakilometrový dosah ale jen stovek metr;, tak by ti mohly stačit možná i Spektrum přijímače bez satelitů, třeba AR6100. Ale přesný dosah těch malých přijímačů nikdo neuvádí, takže bůh ví jestli by ses nemohl dostat z dosahu :-(

No právě, ty malé přijímače jsou nějaké nezdokumentované - resp. jsem nic nenašel - jen že jsou pro parkflayery. Dosah 3km nepotřebuju, ale ty větroně přeci jenom občas lítají docela daleko a rád bych měl jistotu. Ještě pořád je na modelbazaru relativně malá nabídka pořádných klasických FM přijímačů - doufal jsem že přejde na 2.4ghz víc lidí s kvalitní výbavou. 8)
midar

#13 Příspěvek od midar »

tks píše:U Futaby prozměnu zatím nemám jasno o možnách kombinacích modul/přijímač - ale to snad někde nastuduju. Tož tak...

Tabulka kompatibilit modul/přijímač Futaba na konci stránky.
Safari H41, T-Rex 450S, el. CESSNA 480 Pelikan, Futaba 7C 2.4
happy_cz
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od happy_cz »

to tks: Vidis a to tu prasarnu zvanou FPV jeste nekteri obhajuji :roll:

Jinak je tady diskuze k video testu 2.4Ghz technologii, fakt by me zajimalo, jak by se spektrum chovalo v pripade zaruseni obou kanalu, nevim, ale FASST mi z toho vychazi nejlip.
Mini Corado, Mustang P51D, Vespid, Funcub - Futaba T8FG
---
http://rcmapy.cz/cs/map/1/location/300
niky79

#15 Příspěvek od niky79 »

tks píše:
Kovboj píše:Pokud bys nepotřeboval několikakilometrový dosah ale jen stovek metr;, tak by ti mohly stačit možná i Spektrum přijímače bez satelitů, třeba AR6100. Ale přesný dosah těch malých přijímačů nikdo neuvádí, takže bůh ví jestli by ses nemohl dostat z dosahu :-(

No právě, ty malé přijímače jsou nějaké nezdokumentované - resp. jsem nic nenašel - jen že jsou pro parkflayery. Dosah 3km nepotřebuju, ale ty větroně přeci jenom občas lítají docela daleko a rád bych měl jistotu. Ještě pořád je na modelbazaru relativně malá nabídka pořádných klasických FM přijímačů - doufal jsem že přejde na 2.4ghz víc lidí s kvalitní výbavou. 8)

Ty male? Nekdo tu uvadel 300 metru?
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“