Jumper R8 prijímač

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

Re: Jumper R8 prijímač

#151 Příspěvek od juraj.jurej »

blembondo píše:Že je ten Rx vhodný do bublin se asi ví ale jde tomu trochu pomoct.Byl objeven další kix v zapojení.Dost lidí si stěžovalo na omezený dosah takže se v tom někdo povrtal a řešení je na světě.Bude potřeba další rezistor 1.2k. :mrgreen:
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... tcount=807

To je otrasný Rx :oops: Toľko času a námahy nemá zmysel. A po tých všetkých úpravach a upgrade aj tak Rx max. do penového modelu. Ani napr do MPX Herona by som ho nedal!
To to je bez problémov, síce teoreticky za raz takú cenu, ale bez zbitočných investícii a trápenia s nejasným výsledkom :)
https://www.horusrc.com/en/frsky-2-4g-s ... tenna.html
FrSky Tandem X20
ellet

#152 Příspěvek od ellet »

juraj.jurej píše:...To je otrasný Rx :oops: Toľko času a námahy nemá zmysel. ..
Záleží na úhlu pohledu, je to pro tvořivce. Já ho používám a ještě jsem se s tím dobře bavil :D. A v tom co umí je bez konkurence (fw Midelic)
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#153 Příspěvek od juraj.jurej »

ellet píše:Záleží na úhlu pohledu, je to pro tvořivce. Já ho používám a ještě jsem se s tím dobře bavil :D. A v tom co umí je bez konkurence (fw Midelic)

Aj Já si rád niečo vytvorím, vylepším. Ale nie takéto zásahy do Rx. Ide o spolahlivosť a nakoniec aj bezpečnosť.
Čo také extra umí?
FrSky Tandem X20
ellet

#154 Příspěvek od ellet »

Spolehlivost a bezpečnost je daná tím, jak si to kdo ufušuje a ano, není to pro každěho. A výčet co to umí by byl dost dlouhý (zejména s lua), to si přečti ze zdroje (RCG).
blesk
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od blesk »

Tak jsem pročetl celé vlákno a jsem z toho totální jelen... Trochu pojem o elektrotechnice mám, ale jen trochu.

Dneska mi přišla R8, zelená deska, barevné piny, datum výroby 2020/03/16. Rádio mám Taranis X9D+ s multiprotokolovým modulem, takže umím kromě LBT i klasiku. Je ten přijímač schopný pracovat tak jak přišel? Telemetrii oželím, ikdyž by mi Sport nevadil ;-)
ellet

#156 Příspěvek od ellet »

blesk píše:... Je ten přijímač schopný pracovat tak jak přišel? ...
Ano, klidně to otestuj, LBT to ale přímo z krabice neumí.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#157 Příspěvek od blesk »

No a ta špatně osazena dioda?
blembondo

#158 Příspěvek od blembondo »

Myslím že ohledně R8 je definitivně vymalováno.Ten Rx je totální propadák.Jediná možnost jak ho použít je režim D16 bez telemetrie.Zapojení je navrženo tak blbě že při vysílání zpět k Tx se zesilovač Rx rozkmitá.Bohužel i mimo pásmo 2.4Ghz.Zjednodušeně...s telemetríí to je širokopásmová rušička. :roll: :mrgreen: Léčba vzhledem k rozměrum asi nebude možná.Přitom stačilo oddělit zem analogové a digitální části Rx.Víc je na diskuzi RCG včetně fotek se spektráku.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#159 Příspěvek od blesk »

Tu se dovídám čím dál šťastnější zprávy :-D D16 bez telemetrie je potřeba nastavit pomocí zkratování pinů že? A teď kterých... Už těch info je tu moc...
blembondo

#160 Příspěvek od blembondo »

Stejně jako u originálu X8R pokud tam nemáš soft Midelic ale ten už vlastně ztratil smysl.
https://rcstudio.cz/cs/index.php?contro ... tachment=5
ellet

#161 Příspěvek od ellet »

Nenech se vyděsit. To co píše blembondo je sice pravda, ale složitější je zjistit procentuální výskyt zmatečného osazení a poruch chování. Mám 2 kusy, jeden je je odzkoušený jen na stole, druhý jsem dost trápil v éru. Žádné nežádoucí projevy jsem nezaznamenal a používám i telemetrii. Určitě bych ale doporučil jako první udělat řádné testy dosahu s plným výkonem pěšky na louce (sledovat i případné cyklicky se opakující poruchy telemetrie). Používám ho taky když jsem sám na louce a v levných bublinách.

Na tu diodu a ostatní věci zatím klidně zapomeň, žádný poškození ani ovlivnění provozních parametrů nehrozí. Další možnost je to zahodit...
blembondo

#162 Příspěvek od blembondo »

Upřímě...děsit bych nikoho nechtěl.Funkční to je ale bez telemetrie.Pokud si neoměříš svůj konkrétní kus je to jen slepá důvěra že je vše ok.Procentuální výskyt téhle boty v zapojení je 100%.Platí pro zelené DPS.Tedy R8V1.
ellet

#163 Příspěvek od ellet »

Chyby v návrhu a osazení jsou jistě stejné. O výskytu chyb v chování to ale nikdo nepíše, vyžadovalo by to řádné měření více kusů a to nikdo neudělal (znám trochu metodiku, taky jsem to kdysi dělal i když jen jako cvičení). Že není dodrženo doporučené zapojení ještě neznamená, že se musí chyba vždy projevit. Provoz bez telemetrie je rozumným doporučením odvozeným od testovaného kusu. Souhlasím s tím, že příliš optimismu je škodlivé ale moje zkušenost z provozu (taky pouze 1ks) je, jaká je.
Jinou věcí je dlouhodobá stabilita, k tomu se neodvážím vyjádřit.
Naposledy upravil(a) ellet dne sob 24.10.2020 19:12, celkem upraveno 1 x.
Martin_HU

#164 Příspěvek od Martin_HU »

Pro "bleska" - napáruj to v D8, podle originálního návodu k FRSKY X8R a lítej. Mám v EPP modelu, lítám každý den a bez jediného problému, telemetrie mi hlídá jen sílu signálu ...
HLA
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od HLA »

Mám jeden kus odložený, který se ze zapnutou telemetrií hodně hřeje a žere.
A pak dva kusy s Midelic softem - LBA, a telemetrií. Přes analogové vstupy měřím napětí a proud 3S LiPol.
A objednal jsem další 3 kusy ... ale teď jsem se vyděsil.
Nejlépe najít nějakou možnost otestování, asi by stačilo měřit spotřebu ??
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“