Jara11 píše:Dekuju vsem za rady a poznatky. Ja bych mel hutneni podkladu snazší,protoze sjezd je komplet vybourany do skaly. Je tam max 15cm materalu,ktery bych nahradil sterkem. Jinak pred garazi je kanalek a trativodem odvedeno pod barakem. V minulych dnech je beton s kanalkem bez vody,ac naprselo cca 15cm vody. Voda zmizne jeste pred betonem a jde to zrejme po skale pod domem. Vyrobce mi rekl,ze pod auto 1,3t a skalnaty podklad bude stacit dlazba 6cm. Podminkou je neotacet se na tom,to by se asi rozvrtalo. Nekdo tu psal o topnych kabelech,nekoukal jsem na ceny. Je to nefunkcni, nebo to nestaci? Zitra dojedu k vyrobci kouknout co je skladem za rozumny penize,ac je mi jasny, ze vse to nevyresi,ale soucasny stav je hodne spatny.
Topný kabely tam mám, ale ještě jsem je nezapnul.....za posledních 10 let nebylo třeba. Už ani nevím, kolik mají příkon, ale na 6m šířky a 7m délky tam je tuším 2x20m. 3t auto se zapřaženým 1t vlekem překoná na tý zámkovce 18st v pohodě...mám asi 2m na rozjezd v garáži. Pokud jde o klouzání, tak uklouznout můžeš na všem, když jsou "optimální podmínky"....např. dlouhodobý mráz, pak přijde teplota lehce nad nulu a na podchlazený povrch začne pršet. I po tom ale auto vyjede. Chodím tam také a sjíždím i vostře na kole k zavřeným vratům. Platí, že na takovém povrchu a za jistých podmínek musíš dát prostě majzla. Pro lidi, který ti tam chodí může bejt řešení nějaký zábradlíčko na jedné straně, ale 13st. by neměl bejt takovej problém. Blízká ulice pode mnou má sklon 17st a lidi tam v zimě normálně chodí