Proudová stíhačka z EPP na tlačný elektromotor

Letadla s motorem, kde se předpokládá trvalý běh motoru po celou dobu letu. Spalovací i elektro.
Zpráva
Autor
dratek

Re: Proudová stíhačka z EPP na tlačný elektromotor

#16 Příspěvek od dratek »

Tak co ti corsaire brání oprášit staré známosti??Mě tyhle éra vrátily po cca 42 letech zpět k pokusům o jednoduchou modelařinu a jsem za to rád že jsem tenkrát náhodou otevřel YOUTUBE kde zrovna byly tyhle éra
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od TomasC »

hawk píše:Také jsem stavěl, tady je jen malá ukázka.

Nemáš někde pár obrázků ze stavby?
corsair
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od corsair »

dratek píše:Tak co ti corsaire brání oprášit staré známosti??Mě tyhle éra vrátily po cca 42 letech zpět k pokusům o jednoduchou modelařinu a jsem za to rád že jsem tenkrát náhodou otevřel YOUTUBE kde zrovna byly tyhle éra
no ono když si projdeš ten web tak se dozvíš, že už s tím Pavel Suchý skončil nic už nedělají nic už není a web slouží jako virtuální muzeum jejich modelů.
dratek

#19 Příspěvek od dratek »

Jj,toho jsem si vědom,myslel jsem to tak že si něco sfoukneš sám,tyhle éra jsou jednoduchá a samovýroba trvá jen pár chvil. A nebo zakoupit třeba dostupné základní díly ze současných stavebnic a dle sebe dokončit a nebo koupit hotovku ,většina je na EDF ale to se dá nahradit tlačákem. Letu zdar a vzpomínkám taktéž
corsair
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od corsair »

ale jo, jistě máš pravdu, tedy pokud ti nevadí placatá křídla. Pár jsem jich taky zplodit. Ale ty od eppairforce byly s profilem a to profilem jak mi kdysi říkal Pavel typu CRD, a to doma z epp odporovou pilou nedám, obzvláště delta křídlo co měla Efa a Mirage
nebo koupit hotovku to jsem měl Alcu od LM s megou 16/15/4 místo edf
dratek

#21 Příspěvek od dratek »

Určitě,každý má svoje představy a nároky ,já jsem momentálně přešel z placatých křídel na profilová zcela primitivní jednobodovou odporovkou a výsledek je opticky velmi dobrý.Pokud označení "CRD" znamená to co jsem v dětství byl učen a vytvářel tak u nás to znamenalo profil "co ruka dá"a s tím funguji dodnes. :roll: Jinak si můžeš koupit třeba hotová křídla (to jsem teď na zkoušku koupil-JAS GRIPEN)a k tomu ostatní dotvořit a nebo naopak.Reagoval jsem na tuto diskusi s údivem jen proto,že možností je hodně a vy zkušení matadoři poptáváte hotovky kdy pro vás by to měla být hračka něco vyprodukovat(z mého pohledu) :wink:
HONZIK 22

#22 Příspěvek od HONZIK 22 »

Všechno je to Drátku o času, který si umíš vyčlenit. A o preferencí mezi dvěma druhy modelářů. Staveci a Letaci. Někdy se to prolyne a někdy výhraní. Navíc určeni těžiště u sipoviteho křídla, delta křídla, či trojuhelnikoveho kridla mi výpočtem nikdy nešla a tak to i vypadalo. :mrgreen: Tak za mě taky raději také hotovku či kompromis. :D
Lupac

#23 Příspěvek od Lupac »

Honzíku tys to vystihl! Sám bych to lépe nenapsal.
Já jsem ten létací typ a vystačím si s tím že musím opravovat sám když to rozmlatim a nebo se jen objeví nějaká ta “drobna” závada.
A udržovat letuschpných 16 modelu mi úplně stačí.
SkyClimber,Velox 2m,Pitss,Scout,Yak54,Click2,GeeBee r3,Bird of Time,Me110,B-26,Tilia25, Aurora9
corsair
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od corsair »

Máte pravdu chlapi např. já rozestavěný Bristol M1/už pár let :roll: :roll: :roll: / a DH-2 a k tomu dva vírníky tak prostě se ještě zabývat řezaním epp jaksi nestíhám a také v sezoně se musí lítat stávajícími modely že ano. Takže kdyby byla hotovka od Eppairforce tak jí z nostalgie vezmu, ale jinak mám co dělat a v podstatě nestíhám protože se k tomu motá věc zvaná zaměstnání a rodina
dratek

#25 Příspěvek od dratek »

Naprosto s vašimi názory souhlasím a ani já nejsem zproštěn ostatních povinností jak píše corsair a u mně k tomu navíc byla do letoška stavba synova domu takže u mě to bude asi stavěcí a létací posedlost .Měl jsem namysli že s vašimi zkušenostmi postavit takovouhle hračku je jako pro mně udělat papírovou vlaštovku,nic víc jsem tím nemyslel.Osobně mám stále cca14 letu schopných výtvorů které pravidelně obměňuji o 1-2 kusy měsíčně podle toho na co zajímavého na YU narazím.Tak držím palce aby se nějaké retro stíhadlo objevilo k vaši spokojenosti.
Odpovědět

Zpět na „Motorová letadla“