RadioMaster TX16S
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Re: RadioMaster TX16S
Tak my konečne dorazila baterka. (LiIon 2S 7,4V 5000 mAh, 2x21700)
Asi najlepšie je použiť aku. od výrobcu a vyhnúť sa rôznim falošnými (Fake) bateriami. Je to kvalitný aku. s nízkym Ri (cca. 20 mil. ohm) Kapacita zodpovedá. Dobil som cca. 4800 mAh, ale ono si to ešte sadne po pár cykloch.. Môžem skonštatovať, že pôjde asi o nieaké značkové články použité v tomto aku. Je vybavený dvomi konektormi. XT30 (na ext. napájanie napr. cross fire) a JST XH. Aku. prišiel 100% vybalancovaný 3,6V. Na nabíjanie použijem rýchlo nabíjačku QC3 (2,4A), ktorá dodá dostatočný prúd na plné nabíjanie.
Asi najlepšie je použiť aku. od výrobcu a vyhnúť sa rôznim falošnými (Fake) bateriami. Je to kvalitný aku. s nízkym Ri (cca. 20 mil. ohm) Kapacita zodpovedá. Dobil som cca. 4800 mAh, ale ono si to ešte sadne po pár cykloch.. Môžem skonštatovať, že pôjde asi o nieaké značkové články použité v tomto aku. Je vybavený dvomi konektormi. XT30 (na ext. napájanie napr. cross fire) a JST XH. Aku. prišiel 100% vybalancovaný 3,6V. Na nabíjanie použijem rýchlo nabíjačku QC3 (2,4A), ktorá dodá dostatočný prúd na plné nabíjanie.
Naposledy upravil(a) juraj.jurej dne stř 12.08.2020 13:27, celkem upraveno 7 x.
FrSky Tandem X20
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Tu je môj nový Radiomaster upgrade.
Vymenené kniple za čierne, doplnený o 6P prepínač a momentové tlačítko. Ešte tam pôjde nový reproduktor a sklopná rúčka. Vymenil som aj horné skrutky za čierne (z Jumpera T16)
Vymenené kniple za čierne, doplnený o 6P prepínač a momentové tlačítko. Ešte tam pôjde nový reproduktor a sklopná rúčka. Vymenil som aj horné skrutky za čierne (z Jumpera T16)
Naposledy upravil(a) juraj.jurej dne sob 15.08.2020 6:32, celkem upraveno 1 x.
FrSky Tandem X20
juraj.jurej píše:Tak my konečne dorazila baterka. (LiIon 2S 7,4V 5000 mAh, 2x21700)
....
Tiez ju mam objednanu , ale pocitam ze pride az tak koncom mesiaca.
Objednal som si dve, jednu budem vozit v aute nabitu a v pripade potreby (ak zabudnem nabit vysielac) tak ju vymenim , nastastie je baterka na konektor a lahko vymenitelna...
Teraz tam mam 2x18650 2000mAh , zajtra by mi mali prist 2900mAh tak zatial vydrzim s nimi. Ale vydrz vysielaca mi zatial pride v pohode , tie 2000ky mi vydrzia tak 2-3 lietania.
Ale s tou velkou bude o starost menej , a velkost sa pocita, nech si zeny hovoria co chcu
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
juraj.jurej píše:Tu je môj nový Radiomaster upgrade.
Ja by som chcel pekny zlty alebo oranzovy kryt ale zatial musim vydrzat s ciernym
Inac ta sklopna rucka s Jumpra asi nepasuje, bude treba uprava. Alebo vyrobit novu.
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Miro_V píše:
Ja by som chcel pekny zlty alebo oranzovy kryt ale zatial musim vydrzat s ciernym![]()
![]()
Inac ta sklopna rucka s Jumpra asi nepasuje, bude treba uprava. Alebo vyrobit novu.
Myslíš??? Ja myslím, že pasuje.
https://www.ebay.com/itm/RADIOMASTER-TX ... 4388472247
FrSky Tandem X20
Niekde som to cital ze to nepasuje. Ak si vsimnes na tom poslednom obrazku tak ta sklopna rucka je namontovana na Jumpri , nie na Radiomasteri. Tak neviem....
Ale bola by fajn...
Ale bola by fajn...
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Miro_V píše:Niekde som to cital ze to nepasuje. Ak si vsimnes na tom poslednom obrazku tak ta sklopna rucka je namontovana na Jumpri , nie na Radiomasteri. Tak neviem....
Ale bola by fajn...
Mám ju na Jumper T16 tak ju skúsim vymeniť. Mám obi dve rádia vedľa seba. Rozteč je rovnaká a ako na to pozerám, nevidím dôvod aby nepasovala.
FrSky Tandem X20
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
juraj.jurej píše:Sklopná rúčka s Jumper T16 pasuje.
Parada
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
juraj.jurej píše:Neviete aká je veľkosť tohoto SMD odporu? (Typ)
Pokiaľ máš na mysli to veľké čierne, tak to vyzerá byť dióda.
Tak od brucha tipujem nejaká schottky ( veľkosť SMA alebo DO214AA ?? ), asi patrí k tomu meniču naľavo...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Nabíjanie je podla môjho merania 800 mAh, čo je už na kapacitu 5000 mAh trochu málo. Aj pre šetrné nabíjanie 0,2C by to chcelo 1A. Pre bežné 0,5C aj 2,5A. Myslel som a niekde čítal, že to je 2A nabíjačka to by bolo super, ale nieje. Takže nabíjanie môže trvať aj cca. 6 hod, treba s tím počítať. Zase na druhej strane napr. pri použití 18650 článkov 3000 mAh tam je to už lepšie.
Na nabíjanie postačí USB nabíjačka (adaptér) 1A. Ja som použil silnú QC3 (2,4A) aby som vylúčil slabý príkon.
Na nabíjanie postačí USB nabíjačka (adaptér) 1A. Ja som použil silnú QC3 (2,4A) aby som vylúčil slabý príkon.
FrSky Tandem X20
Ja by som to nechal tak , lepsie ako riskovat poziar vysielacky pripadne celeho bytu 
PAr hodin vydrzim, pri takej kapacite budem nabijat tak kazdych 5-10 lietani , co moze byt tak raz dvakrat do mesiaca.
A vzdy mam moznost mat 2 sady a v pripade nedostatku casu proste vymenit bateriu za nabitu - je to praca asi na 30 sekund.
Ale ked uz musis mat rychle nabijanie vo vysielacke tak by som to riesil skor odstavenim povodneho nabijania a vyvedenim balancaku von - a nabijat cez
modelarsku nabijacku - tam mas aspon zarucene spravne nabijanie , ked ju dobre nastavis.
Ale aj tak - bateria sa bude pri rychlejsom nabijani viac hriat a vnutri ju neuchladis...
PAr hodin vydrzim, pri takej kapacite budem nabijat tak kazdych 5-10 lietani , co moze byt tak raz dvakrat do mesiaca.
A vzdy mam moznost mat 2 sady a v pripade nedostatku casu proste vymenit bateriu za nabitu - je to praca asi na 30 sekund.
Ale ked uz musis mat rychle nabijanie vo vysielacke tak by som to riesil skor odstavenim povodneho nabijania a vyvedenim balancaku von - a nabijat cez
modelarsku nabijacku - tam mas aspon zarucene spravne nabijanie , ked ju dobre nastavis.
Ale aj tak - bateria sa bude pri rychlejsom nabijani viac hriat a vnutri ju neuchladis...
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Ja s tim nič neplánujem robiť, len som myslel že je tam 2A nabíjanie. Mne to nevadí. Hlavne, že to nabíja a nehorí 
Naposledy upravil(a) juraj.jurej dne pát 14.08.2020 20:08, celkem upraveno 1 x.
FrSky Tandem X20