Discus CS

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od jozefbb »

Nieco som tam dal z prerabania Discusa

http://galerie.rcserver.cz/index.php?action=dtl&id=1095
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od BOSS8 »

Pěkné.
steno1883

#63 Příspěvek od steno1883 »

Smekám klobouk jozefe bb. Tvá trpělivost nemá konce. Mě se naštěstí, i když nechtěně podařilo svého Discuse rozfláknout na cucky. Od té doby mám klid a pohodu. Tak se drž!
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od BOSS8 »

Discus úspěšně zalétán na Rané, super, maximální spokojenost, lítá to fakt bohovsky, přestože drsně trestá každou chybu pilota, jsem z něho nadšenej. Je to mnohem lepší éro než jsem čekal, zvláštní poděkování patří Pepinovi za pomoc ,rady a psychickou podporu (zvláště při prvním startu). Po cca 1 hodině letu , 3 startech a přistáních, dorazil Discus do svého hangáru - bez jediného škrábnutí nebo jiné újmy. :wink:
Videa a foto dodám jak jen to bude možné.
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od jozefbb »

Tak lieta uz aj prerobeny trup. Zatial som bol len raz na kopci a dva starty cca po 35 min. Ale na zapadny vietor co fukal som s originalom nelietal, tak nemozem porovnat. V tejto prerabke mam aj origina VOP a nerorumiem tomu hoci som dodrzal rozmery- osadenie, tazisko je posunute dozadu cca 1 cm. Je ale pravda , ze original Discus som s original VOP nikdy nelietal, hned som tam dal zvacsenu od Aviatika. Budem rozumnejsi pri viacerych startoch
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od BOSS8 »

Video ze záletu Discus cs http://www.stream.cz/video/10/114822-discus-cs-2-6m Raná u Loun 20,07,2008 pilot: Boss8 , Kamera: Klára, asistent: Pepin , nárazový vítr 6m/s .
Tohle video je hozená rukavice všem co tvrdí že Discus nelítá. Podotýkám že jde o BEZmotorového větroně a video je ze záletu, takže nervozita na maximum, nervy jako špagáty. Nicméně po nějakém čase jsme se skámošili a Discus se mi jevil jako opravdu solidní éro, zalítal jsem si jako nikdy předtím, na přistání je třeba držet rychlost do poslední chvíle a vytratit těsně nad zemí- pak si krásně poslušně lehne. (na videu přistání se pracuje.) Doba čistého letu cca 60 minut (starší baterie, tak jsem to zkrátil - na jistotu) 3x start ,3x přistání, díky drobným úpravám (přelaminování předku a dolní části trupu, přídavný nosník atd) neutrpěl Discus žádné šrámy ani jiné poškození. Za ty prachy a trochu práce je to výborný letadlo.
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od jozefbb »

To je adrenalin. Pekne, ale na zaciatku si nebezpecne otacal do kopca po vetre, pozor nato raz sa to nemusi vyplatit. Discus konstrukcne nie je stavany na motor, ta vaha je skoro o pol kila vacsia a potom pri kazdom kikse sa rozsype
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od BOSS8 »

jozefbb píše:To je adrenalin. Pekne, ale na zaciatku si nebezpecne otacal do kopca po vetre, pozor nato raz sa to nemusi vyplatit. Discus konstrukcne nie je stavany na motor, ta vaha je skoro o pol kila vacsia a potom pri kazdom kikse sa rozsype

Nějak jsem nepochopil ? Já tam přece žádný motor nemám. Co se týče otáčení proti kopci - to máš pravdu , ale šlo o první let s Discusem takže nervy pracovali při tom letu bylo těch chyb více ale naštěstí nic tak závažného že by šlo o život. Za půl hodiny už jsem ho zkusil přetáhnout - pád po křídle a ztráta výšky cca 10 m takže docela dobrý. To je asi nejdůležitější zásada přežití Discuse -- RYCHLOST, RYCHLOST, RYCHLOST.
Ps : To otáčení nebylo úplně po větru , foukalo to hodně ze šikma (zleva).
Na foto je vidět směr startu proti větru.
Obrázek

Bez motoru :evil: :evil: :wink:
Obrázek
Dafid
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Dafid »

Snad nedostanu vyhubovano,kdyz bez dovoleni majitele,jednoho krasavce z dnesniho poletani ukazu :wink:

Obrázek
Obrázek
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od BOSS8 »

Jo ten je pěknej 8)
rohe
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od rohe »

BOSS8 píše:Video ze záletu Discus cs......

Čéče, tohle nemá chybu, moc se mi to libí!!!
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od jozefbb »

Ja som postrehol, ze tam nemas motor, to len pre toho kto ho tam ma, ako aj ja
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od BOSS8 »

To:JozefBB -Aha sorry, vzal jsem to osobně :oops: .

Druhý díl videa - Chování při přetažení na minimálce a přistání do svahu s bočním větrem. http://www.stream.cz/video/10/115440-di ... -druhy-dil
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od BOSS8 »

Video třetí díl. Krátký skok před odjezdem domů , prostě mi to nedalo a musel jsem ho tam ještě jednou hodit :D
Už skoro nefoukalo a termika už to taky zabalila. Zkrátka Discus lítá dobře. :wink: http://www.stream.cz/video/10/115489-di ... -treti-dil
rohe
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od rohe »

BOSS8 píše:Video třetí díl. Krátký skok před odjezdem domů , prostě mi to nedalo a musel jsem ho tam ještě jednou hodit :D
Už skoro nefoukalo a termika už to taky zabalila. Zkrátka Discus lítá dobře. :wink: http://www.stream.cz/video/10/115489-di ... -treti-dil

Tak to musela být pěkná pohodička, co? Moc hezký!!!
Odpovědět

Zpět na „Větroně“