RadioMaster TX16S
Re: RadioMaster TX16S
Toto mám v hádzadle. Má to osem kanálov, ale je bez telemetrie.
https://www.banggood.com/2_4G-8CH-D8-Mi ... 40478.html
https://www.banggood.com/2_4G-8CH-D8-Mi ... 40478.html
Ten R618XL se micelkem líbí...když bych jej vyloupl, tak to bude i fajn váha
ja zatím mám připravený provizorně od FlySky FSi6 ten bez telemetrie, ale ma připojovací konektory kolmo na přijímač což není vždy ideální.
PS: určo chci aby měl přijímač klasické konektory pro serva pro jednoduchost
PS: určo chci aby měl přijímač klasické konektory pro serva pro jednoduchost
Pak se mi tu teda válí
R610 (DSM2) a asi CM621 6ch (DSMX) viz viewtopic.php?f=98&t=88411
oba mají konektory rovnoběžně s deskou a do kilometru by ty mohli fungovat.
Netelemetrické.
Případně ještě s.bus přijímač + s.bus převodník (po jednom, na 4, velký) nebo s.bus serva, ale to už není tak pěkná cena.
R610 (DSM2) a asi CM621 6ch (DSMX) viz viewtopic.php?f=98&t=88411
oba mají konektory rovnoběžně s deskou a do kilometru by ty mohli fungovat.
Netelemetrické.
Případně ještě s.bus přijímač + s.bus převodník (po jednom, na 4, velký) nebo s.bus serva, ale to už není tak pěkná cena.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Tak nějak v tichosti proběhl jeden hack mod pro TX16S.Umí s modulem R9 2019 ACCESS po úpravě komunikovat přes externí Uart linku. https://github.com/cvetaevvitaliy/Radiomaster_TX16S
Naposledy upravil(a) blembondo dne ned 09.08.2020 18:08, celkem upraveno 1 x.
Chudak FrSky , odradil si dost velku cast zakaznikov kvoli sachovaniu s protokolmi (je v tom teraz ukrutny bordel , ACCST nie je ACCST , ale aj v ramci jedneho protokolu su rozne verzie ktore nespolupracuju , a nastup ACCESS ktory vraj vymysleli aj kvoli tomu aby ich ostatne firmy nekopirovali).
A ako vidim tak im to moc nepomohlo , podla mna si skor ublizili :-/
A ako vidim tak im to moc nepomohlo , podla mna si skor ublizili :-/
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
ACCST v1 a v2 jak asi jako AFHDS 2 a AFHDS 2A... Navíc RadioMaster umí obě ACCST (i obě AFHDS). ACCESS je nový, rychlý umí spoustu zajímavých věcí.
Doba je složitá, nečekal bych jednoduchost.
Kdo se nechá odradit, má určitě výběr z mnoha dalších protokolů/rádií.
Doba je složitá, nečekal bych jednoduchost.
Kdo se nechá odradit, má určitě výběr z mnoha dalších protokolů/rádií.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Tak jsem se stal také majitelem TX16S a hned mi začaly problémy. Vlastní TX je zatím bezchybná – vše pracuje tak jak má i když bych si některé funkce představoval jinak (hlavně způsob tvorby jednotlivých obrazovek). Hlavní problém mám však ve svých W10 – nevidím vůbec TX16S, když spustím ZADIG tak se mi objeví ve správci „zařízení USB / RadioMas TX16S bootloader“ a to je vše , disky ani přenosná zřízení se nezobrazí. Companion pochopitelně hlásí chybu „SD nenalezeno“ . Na PC s W7 se TX zobrazuje tak jak má. Poradí někdo? - přeinstalaci systému zatím v této fázi odmítám. Dík za každou smysluplnou radu.
prikrylm píše:Doba je složitá, nečekal bych jednoduchost.
Problém je v tom, že stačí, když to nějakou dobu nesleduji, tak ztrácím přehled a v podstatě nemám šanci se v tom na první dobrou vyznat. Těch různých Tx a Rx, kdy některý něco podporuje a jiný ne, je už moc. Aby se v tom bylo možné vyznat, tak už je skoro potřeba něco jako strom života.
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
JASSoft píše:Tak jsem se stal také majitelem TX16S a hned mi začaly problémy. Vlastní TX je zatím bezchybná – vše pracuje tak jak má i když bych si některé funkce představoval jinak (hlavně způsob tvorby jednotlivých obrazovek). Hlavní problém mám však ve svých W10 – nevidím vůbec TX16S, když spustím ZADIG tak se mi objeví ve správci „zařízení USB / RadioMas TX16S bootloader“ a to je vše , disky ani přenosná zřízení se nezobrazí. Companion pochopitelně hlásí chybu „SD nenalezeno“ . Na PC s W7 se TX zobrazuje tak jak má. Poradí někdo? - přeinstalaci systému zatím v této fázi odmítám. Dík za každou smysluplnou radu.
No, nie som doma, takže len z hlavy:
1, trimy smerovky a krídelok k sebe
2, zapnúť vysielajdu
3, pripojiť k notebooku
4, spustiť Companion
ZADIG som do Win10 neinštaloval.
Keď vysielajdu pripojíš k PC bez mačkania trimov, tak len na nej odklikneš "mass storage" a vidíš vysielajdu ako disky. Companion ju ale takto poznať nebude.
Naposledy upravil(a) ddano007 dne stř 29.07.2020 16:15, celkem upraveno 1 x.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
ddano píše: "1, trimy plynu a krídelok k sebe".
ddano já bych řekl, že trimy křidélek a směrovky k sobě. Plyn se pohybuje navrch a důle,tedy vertikálně a proto nemůže jít směrem ke křidélkám. Kdežto směrovka a křidélka doleva a doprava, tedy horizontálně.
ddano já bych řekl, že trimy křidélek a směrovky k sobě. Plyn se pohybuje navrch a důle,tedy vertikálně a proto nemůže jít směrem ke křidélkám. Kdežto směrovka a křidélka doleva a doprava, tedy horizontálně.
Naposledy upravil(a) Janek2 dne čtv 30.07.2020 8:50, celkem upraveno 1 x.
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
No dobre, hanbím sa, máš pravdu- smerovka a krídelká. Opravené... 
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Děkuji za snahu, Ale vše uvedené jsem již absolvoval – při zapnutí s trojhmatem vidím jen RadioMas TX16S bootloader a nic víc, Bez zapnutí TX vidím STM32 botloader a zase nic víc, Při pripojení k normálně zapnuté TX se dá nainstalovat joy – ten vidím v ostatních zařízeních ale jinde zase nic. Tak jsem si řekl, že budu vše dělat na PC s W7, tam se to zase komplikuje – v Companion mi nejde spustit simulace (hlásí chybu dat) – při tom, když třeba zadám simulaci pro 9XR Pro tak je vše OK – zřejmě TX16S už W7 nevyhovuje. Takže pokud někoho něco napadne co povede k cíli budu velmi vděčný.
Len ma napadlo ci pouzivas spravne Usb , T16s ma dva a kazdy sa pouziva na nieco ine, novym majitelom sa to obcas stane.
Ale to asi vies ze se jeden pouziva na nabijanie a druhy na prenos suborov ci inych dat......
Ale to asi vies ze se jeden pouziva na nabijanie a druhy na prenos suborov ci inych dat......
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
To USB mám skutečně správně - u antény.