Jumper R8 prijímač

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
blembondo

Re: Jumper R8 prijímač

#106 Příspěvek od blembondo »

V jakém pouzdru je 74LVC1G?SOT353?
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od ddano007 »

blembondo píše:V jakém pouzdru je 74LVC1G?SOT353?

https://www.tme.eu/sk/details/sn74lvc1g ... struments/
SOT23-5
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
blembondo

#108 Příspěvek od blembondo »

Dane děkuji. :wink:
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od ddano007 »

Páni, takže môžem potvrdiť, že v Jumper R8 je FrSky bootloader a tým pádom to ide flashnúť s FW pre X8R.
Včera mi konečne prišli R8 ( samozrejme starý typ plošáku + farebné pinheaders ), naspájkoval som tam dva SN74LVC1G04DBVR invertory.
Origoš je v R8 nahratý FCC FW, funguje aj SPORT ( vyskúšané s OXS ) aj SBUS.
Po flashnutí s X8R_LBT_180322.frk som ho znovu nabindoval v LBT režime a tiež fachá aj SPORT, aj SBUS.
P.S.: Samozrejme som musel vyhodiť tú ochrannú diódu ( bola prepólovaná ) a naspájkovať 1k2 odpor na RxBatt meranie :mrgreen:
Koniec hlásenia.
HLA
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od HLA »

ddano007 píše:Páni, takže môžem potvrdiť, že v Jumper R8 je FrSky bootloader a tým pádom to ide flashnúť s FW pre X8R.
Včera mi konečne prišli R8 ( samozrejme starý typ plošáku + farebné pinheaders ), naspájkoval som tam dva SN74LVC1G04DBVR invertory.
Origoš je v R8 nahratý FCC FW, funguje aj SPORT ( vyskúšané s OXS ) aj SBUS.
Po flashnutí s X8R_LBT_180322.frk som ho znovu nabindoval v LBT režime a tiež fachá aj SPORT, aj SBUS.
P.S.: Samozrejme som musel vyhodiť tú ochrannú diódu ( bola prepólovaná ) a naspájkovať 1k2 odpor na RxBatt meranie :mrgreen:
Koniec hlásenia.

Zkusím to, mám jeden ještě v blistru, ale půjde tam pak ještě soft od Midelica ?
blembondo

#111 Příspěvek od blembondo »

Půjde.Pokud nahraješ orig.Frsky už tam nedostaneš soft od Jumper protože ho nikdo nemá.Když tam dáš Midelic který má vlastní bootloader tak už není cesta zpět ani k Jumper nebo Frsky.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od ddano007 »

HLA píše:... ale půjde tam pak ještě soft od Midelica ?

Hej, ako napísal blembondo, cesta na Midelic FW je jednosmerka, lebo prepíšeš FrSky bootlader, ktorý je tam od výroby.
To, čo neviem je, že keby si tam dal FrSky X8R FW v2.1.0, či sa tam dá potom dať X8R FW v1.x.x.
Ale na Midelic FW to vieš prehrať vždy...
HLA
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od HLA »

ddano007 píše:

Ještě k těm invertorům, nebudou Midelic vadit ?
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od ddano007 »

HLA píše:Ještě k těm invertorům, nebudou Midelic vadit ?

Midelc FW beží v dvoch režimoch, podľa toho, či tam je ten neivertujúci budič U2 ( to je ten od výroby ), alebo nie. Podľa toho meria A3 a A4 na rôznych pinoch.
Keď tam pridáš dva invertory, FW aj tak detekuje U2 a možeš tak mať buď Základnú verziu, alebo Rozšírenú ( tak som ich nazval v tom mojom popise ). Keby si chcel Maximálnu verziu ( so štyrmi analógovými vstupmi ), tak by si musel odspájkovať aj tie dva invertory, aj ten trojstavový budič U2 - ale to asi páchať nebudeš.
Jediný rozdiel s tými dvomi invertormi bude ten, že si musíš nastaviť cez LUA skript SPORT opačne, ako je normálne nastavený. Myslím, že normálne je invert ( Midelic FW invertuje dáta ), t.j. musíš ho nastaviť ako non-invert, keďže tam pridáš externé invertory ( ale to teraz lovím spamäti, lebo som mimo a nemám tu T16, kde mám ten LUA skript, možno je to naopak :( )
EDIT: Takže beriem späť, štandardne je Sport_Inv NO, takže ho musíš nastaviť na YES. Sorry...
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od ddano007 »

Skúsil som spáchať step-by-step manuál na flashovanie R8:
https://www.rcmodelytt.sk/jumper-r8-x8r-firmware/
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od juraj.jurej »

Všetko pekné, ale Ja by som osobne taký prijímač do modelu nedal. U mňa to nestojí za námahu. Poprepájkované poprehadzované súčiastky. Aký to má význam? To si rovno kúpim kvalitný, stabilný FrSky X8R prijímač a nie niejaký šhit Jumper. To je tak do modelu za 30 eur. Neviem prečo šetriť tam kde sa nemá. Aká je kvalita Rx za cenu menej, ako obyčajného serva napr. HS82MG.
Ale na experimenty je dobrý.
FrSky Tandem X20
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od juraj.jurej »

Tá verzia R8 V2 už sa nepredáva? Tam nebolo treba robyť žiadne HW úpravi. Resp. dá sa nieako rozoznať externe? (pri nákupe)
FrSky Tandem X20
Radpav

#118 Příspěvek od Radpav »

Dá se použít i bez pájení. Jenom aktualizovat firmware od frsky s acct 2.1.0. pak pro spalovaky, ktere používám úplně stačí. Tam nepotřebuju rxbat ani sport.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od ddano007 »

juraj.jurej píše:Tá verzia R8 V2 už sa nepredáva? ...

Jumper R8v2 je ako Colombova žena - všetci o ňom vyprávajú, ale skoro nikto ho nevidel :roll:
Možno sa blýska na lepšie časy, lebo rc89 prišiel jeden R8v2 vyrobený v máji...
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... tcount=211
..., ale či Jumper zase začal vyrábať v2, a či je taká istá, ako bola "prvá v2", čo robil tuším začiatkom roka, to ti asi nikto negarantuje...
Čo sa týka spoľahlivosti R8: neviem posúdiť, lietam ho tak dva mesiace v jednom modeli s Midelic FW a žiadne problémy s ním nie sú. Midelic DIY RX,kde je v podstate rovnaký FW lietam pol roka a čo sa týka spoľahlivosti ovládania ( nejaké poruchy to malo na telemetrii ) to tiež chodí bez problémov. Takže ono to záleží skôr od odvahy, kam to človek dá: do bublinkáčov to strčím kľudne, v helinách mám zatiaľ D8R, s tými lietam desať rokov, predsa len sú viac otestované...
EDIT:
Páni, ktorí tu máte R8v2, premerali by ste, prosím, či som dobre tipol R25 ( je pripojený na pin 21 uP ) a R26 ( pripoený na pin 22 uP )? Doplnil by som to do toho manuálu...
R8_v2020m01_top01_question.jpg
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od juraj.jurej »

Radpav píše:Dá se použít i bez pájení. Jenom aktualizovat firmware od frsky s acct 2.1.0. pak pro spalovaky, ktere používám úplně stačí. Tam nepotřebuju rxbat ani sport.

Ale Smart port nefunguje a to my je na nič taký prijímač bez telemetrie, kvôli telemetrii som začal s FrSky ešte s rádiom Turnigy. Keď nepotrebujem telemetriu tak si môžem rovno kúpiť iný prijímač kompabilitný s FlySky, Spektrum, Futaba atď.
Přílohy
MK710-DSMX-DSM2.jpg
FS-iA10B.jpg
JUM-SF810.jpg
JUM-SF810.jpg (9.28 KiB) Zobrazeno 1635 x
Naposledy upravil(a) juraj.jurej dne čtv 16.07.2020 23:01, celkem upraveno 3 x.
FrSky Tandem X20
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“