Aero Ae-45S
Re: Aero Ae-45S
Poprve dohromady s kridlem - dnes jsem vrtal spojky kridla, neni toho moc videt, ale aby to bylo presne tak to trva (3d tisk voditek pro spojky apod)
Je to krásné éro,tak doufám že nezklameš,najdeš si dobrého kameramana a můžeme se těšit na zálet.A samozřejmě to musí být OK-KGB. 
Obdivuju všechny co to s páskou umí, mě to vždycky dělá hrby, nedrží apod... Jak na přechody (schody) mezi paskama, tj o tloušťku pásky? Lehce přebrousit, nebo tmelit?
hlavně na ten zálet budu muset najít letiště
jedno je ale jistý, nebude to OK-KGB ale ZS-CYC
https://images.app.goo.gl/zYKCRpWAX83rf9mp9
jo a aby se páska nekrabatila tak mi vyhovuje postup:
1) natřít polystyren válečkem herkulesem zředěným 1:1 s vodou
2) nastříhat pásku tak aby se ohýbala jen v jednom směru (na kulaté věci kratší)
3) nastříkat pásku rozprašovačem a nechat vsáknout (páska se prohne tam a zpět)
4) přiložit a přihladit houbičkou
5) nechat pomalu vyschnout, všechno zkrabatění se vyrovná
6) přebrousit poprvé
7) přelakovat
přebrousit
a pak budu zkoušet nastříkat plničem a znova vybrousit
jedno je ale jistý, nebude to OK-KGB ale ZS-CYC
https://images.app.goo.gl/zYKCRpWAX83rf9mp9
jo a aby se páska nekrabatila tak mi vyhovuje postup:
1) natřít polystyren válečkem herkulesem zředěným 1:1 s vodou
2) nastříhat pásku tak aby se ohýbala jen v jednom směru (na kulaté věci kratší)
3) nastříkat pásku rozprašovačem a nechat vsáknout (páska se prohne tam a zpět)
4) přiložit a přihladit houbičkou
5) nechat pomalu vyschnout, všechno zkrabatění se vyrovná
6) přebrousit poprvé
7) přelakovat
a pak budu zkoušet nastříkat plničem a znova vybrousit
Clovek se s tim celej den patla a rozdil neni videt...
Uz to lepim dohromady, tmelim, vlepuju vyztuze vrtam kanaly pro kabely atd...
Taky obcas neco predelam
Uz to lepim dohromady, tmelim, vlepuju vyztuze vrtam kanaly pro kabely atd...
Taky obcas neco predelam
....a nakonec mi vypění Purex do rozebíratelného spoje
nevíte někdo jak rozleptat purex (na balse) a ne XPS?
nevíte někdo jak rozleptat purex (na balse) a ne XPS?
Pilkou....
Povedlo se mi rozebrat co melo byt rozebiratelne
aniz bych neco znicil. Takze mam ridici plochy na
pantech, pripravena kridelka a zjistil jsem ze radeji dovyztuzim kridlo...
Nejak moc se to prohyba kdyz zatlacim
aniz bych neco znicil. Takze mam ridici plochy na
pantech, pripravena kridelka a zjistil jsem ze radeji dovyztuzim kridlo...
Nejak moc se to prohyba kdyz zatlacim
Vyztužením se asi nic nezkazí. Rozpětí 175 cm je už hodně a ten trup taky bude něco vážit (přestože v něm nebude pohon). Ale čím vyztužit, když je to potažené? "zapíchnout" z boku uhlíkovou trubičku? Nebo z hora zaříznout nějaké tenčí pásnice a přetáhnout papírem v místě ještě jednou?
Jinak je to moc pěkné, každý den si pohrávám s myšlenkou, že tento způsob stavby zkusím také.
Jinak je to moc pěkné, každý den si pohrávám s myšlenkou, že tento způsob stavby zkusím také.
http://semos333.rajce.idnes.cz/
Křídlo bez nosníku bych neriskoval!! Já vypaluju drážku trafopájkou a vlepuju Purexem smrkový nosník, u takto velkého modelu alespoň 8x3mm, potom přepeluju úzkou páskou.
Před potažením jsem tam dal na spodní hranu smrkový nosník 10x2 a spojku křídla mám z uhlíkové trubky
8mm. Dnes už je tam zalepený ještě uhlíkový nosník 10x1 shora (zaříznutý s přelepený ještě jedním papírem)
příště uhlíkový tahový a smrkový tlačený bude lepší.
8mm. Dnes už je tam zalepený ještě uhlíkový nosník 10x1 shora (zaříznutý s přelepený ještě jedním papírem)
příště uhlíkový tahový a smrkový tlačený bude lepší.
Pěkný model, jsem moc zvědav, až bude hotov. Jinak inspirace pro podobné modely je možno najít zde:
http://papykilowatt.free.fr/html/page_news.htm
http://papykilowatt.free.fr/html/page_news.htm
Pak mi to nemá trvat tak dlouho když tohle modelují minimálně třikrát.
To znám, taky to tak občas mám, ale zase to vypadá fakt dobře! 
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
To dratovani ja fakt nemam rad, ale za vikend jsem s tim mimo letadlo skoro hotov. Tak jsem osadil podvozek, kterej se do gondol mrska skoro nevejde a zkusil jestli si vrtule nebudou skrtat o zem.
Uz jen udelat vakuovacku a zmaknout prekryt kabiny....
Jo a kdyz si myslite ze mate dost instalacnich kanalu tak nildy neni dost, jeste ze ten xps jde vrtat jakoukoliv trubkou (2kabely k regulatorum a tri servovy se mi do prumeru 16mm uz nevesly)
jo a jak v této velikosti řešit odštěpnou klapku? Stačí jedno silnějši servo, po celé délce jako osa uhlíková trubka
a ve spojích křídla to přenášet "kardanovým kloubem"? Nebo je nějaký převod který klapky trochu víc zamkne v dané poloze?
Uz jen udelat vakuovacku a zmaknout prekryt kabiny....
Jo a kdyz si myslite ze mate dost instalacnich kanalu tak nildy neni dost, jeste ze ten xps jde vrtat jakoukoliv trubkou (2kabely k regulatorum a tri servovy se mi do prumeru 16mm uz nevesly)
jo a jak v této velikosti řešit odštěpnou klapku? Stačí jedno silnějši servo, po celé délce jako osa uhlíková trubka
a ve spojích křídla to přenášet "kardanovým kloubem"? Nebo je nějaký převod který klapky trochu víc zamkne v dané poloze?