RadioMaster TX16S

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
ddano007
Kontaktovat uživatele:

Re: RadioMaster TX16S

#196 Příspěvek od ddano007 »

Krovak84 píše:Dovolím si pár ... dotazů
...
Pokud bych koupil TX16S, bude s 4v1 modulem korektně fungovat telemetrie na D8RII plus?

Áno, tiež používam aj D8R II Plus v modeloch.

Krovak84 píše:Jak je to s novým protokolem Access? ... Pokud mám teď kupovat nové rádio, byl bych rád, aby na něm fungovala nadcházející generace přijímačů. Nerad bych se dostal do situace, kdy mám sice nové rádio, ale přijímače se už nevyrábí/nedají koupit....

Skúsim tri odpovede:
1, Ak chceš lietať naďalej FrSky, kúp si nejakú vysielajdu od FrSky + externý XJT modul, ten podporuje aj D8 protokol. Neviem o žiadnom externom module s ACCESS a MTM ho v tejto chvíli nepodporuje. To je inak jeden z dôvodov, prečo som skončil s FrSky, lebo prestali podporovať D8 v interných TX moduloch.
2, Môžeš kúpiť TX16S a k tomu naďalej používať FrSky D a X prijímače s rizikom, že chytí zase FrSky záchvat kryptovania ( to je druhú dôvod, prečo som odišel od FrSky ), a vydajú ďalší zakryptovaný upgrade FW pre X prijímače ( ja viem, že je malá šanca, lebo im to nestíhali procáky v RX, ale pri FrSky jeden nikdy nevie ), tak Pascal nemusí až tak promptne rozlúsknuť.
3, Alebo môžeš prejsť z D8R II Plus napríklad na tieto prijímače
https://www.rcmodelytt.sk/motive-rc-r8s ... e-sikovny/
a lietať D8 ako doteraz.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Krovak84

#197 Příspěvek od Krovak84 »

ddano007> Díky za odpověď. Donedávna jsem byl ještě rozhodnutý, že další rádio bude Taranis, nicméně když vidím, co se dá koupit do 4tkč (TX16S), moc se mi do Taranisu už nechce. A za Horuse teď 11tkč dávat nehodlám.

X přijímače by i s novým protokolem měly jít flashnout zpátky na ACCST, tudíž tedy pojedou i na MTM. No, přinejhorším přejdu na přijímače FlySky AFHDS2A, nebo na ty tebou doporučené a taky hodím na FrSky bobana. Sami začali tím, že kopírovali jak vzteklí a když jim to teď dělají druzí, už se jim to nelíbí.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#198 Příspěvek od ddano007 »

Krovak84 píše:... Donedávna jsem byl ještě rozhodnutý, že další rádio bude Taranis, nicméně když vidím, co se dá koupit do 4tkč (TX16S), moc se mi do Taranisu už nechce. ...

Nové FrSky rádiá moc nesledujem ( minulý rok som mal chvíľu X9 Lite ), ale - myslím si - že Taranis/ Horus sú použiteľné z krabice. A dlhodobo to sú tiež spoľahlivé rádiá. Aspoň teda môj X9D mám 6 rokov a chodí bez problémov.
Naproti tomu na TX16S sú tie bočné slidre katastrofa ( dobre: na TGY9X nie sú žiadne - aspoň čo si pamätám z doby, keď som ju mal ), ak človek nič iné nemá, tak si na ne asi zvykne, ale teda nič moc. A reprák na TX16S tiež moc hlasitosti nepobral. S tým zvyškom sa celkom fajn dá žiť.
No a čo sa týka dlhodobej spoľahlivosti TX16S tak o tom zatiaľ nevieme nič.
Takže je to niečo za niečo: buď rádio za 120Eur s vedomím, že má nejaké chybičky, alebo Taranis/ Horus za 2 - 4x toľko, použiteľné z krabice.
Moja neľúbosť voči FrSky je z vyššie uvedených "politických" dôvodov, po technickej stránky robia dobré a spoľahlivé veci, takže vo finále si to musíš rozhodnúť sám.
1polo1

#199 Příspěvek od 1polo1 »

Tak som vymenil baterie za nove, a pomeral, nabijat prestava pri hodnote 8,26V podla môjho externeho meraka pri dvoch sadach baterii sa to nelisi ,co mi celkom vyhovuje,vysielac v okamihu po samocinnom vypnuti ukazuje na display 8,5 , tak zrejme mera kus viac. Tie stare clanky, co sa mi strasne hriali boli asi s menovitym napätim 3,6V ,tie neodporucaju, takze s nabijanim nemienim nic robit, takto mi to vyhovuje.
Krovak84

#200 Příspěvek od Krovak84 »

ddano007> Je mi jasné, že TX16S je nevyzkoušená čína, na rozdíl od Taranisu. Kdybych teď měl jít kupovat Taranis, bude to model 2019, čili Access/D16 protokol. Tím pádem mi doma zůstanou na ocet přijímače typu D a V s protokolem D8. Pak bych musel buď dokoupit XJT modul, který je taktéž u nás nedostupný, takže jedině z ALi, Banggodu apod. za cca litr, nebo prodat všechny přijímače a nakoupit nové řady X. Takže taky nic moc. A než by dorazil XJT modul, nebudu moct zas dva měsíce létat.

S úpravou sliderů počítám, ty mě tolik netrápí, spíš se snažím popasovat s tím repráčkem, zkoukl jsem videa a v porovnání s FrSky rádii je to fakt slabota. Nicméně proti doteď používané T9X bez sliderů, hlášek atd. je to stejně jak přesedlat z Felicie do BMW.

Ještě to zvážím, ale zatím se přikláním k TX16S, zítra večer to rozseknu. Buď objednám u Hořejšího, nebo v RCstudiu.
ellet

#201 Příspěvek od ellet »

Krovak84 píše:... XJT modul, který je taktéž u nás nedostupný.....
Je na emotors.cz. Taky ho mám a ještě to "jistí" multimodul 4 in 1.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#202 Příspěvek od ddano007 »

Krovak84 píše:... spíš se snažím popasovat s tím repráčkem, zkoukl jsem videa a v porovnání s FrSky rádii je to fakt slabota.

Ono je to slabota aj oproti T16. V tomto fóre
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... ware-Hacks
tuším ktosi tvrdí, že treba zvnútra opatrne prevŕtať tú krychiu ozdobnú mriežku na repráhu a vraj to hodne pomôže.
To chcem spraviť, ale keďže som aj objednal 4-ohmový reprák ( v TX16S je 8-ohmový a podľa datasheetu tam môže byť od 3 ohmov vyššie ), tak zatiaľ čakám, kým príde, nech to sfúknem pod jedným vrzom.

Krovak84 píše:Nicméně proti doteď používané T9X bez sliderů, hlášek atd. je to stejně jak přesedlat z Felicie do BMW.

Hej, lietal som TGY9X + DJT štyri roky, poznám... :wink:

Krovak84 píše:Ještě to zvážím, ale zatím se přikláním k TX16S, zítra večer to rozseknu. Buď objednám u Hořejšího, nebo v RCstudiu.

V porovnaní s Taranisom by som ja osobne zvolil TX16S - odkedy som kúpil vlani na jeseň T16 s Taranisom moc nelietam. Horus som mal v rukách len raz, pripadala mi nezvyklá jeho ergonómia, ale to je skôr vec zvyku, technicky je určite lepší ako TX16S.
Držím palce.
leve89

#203 Příspěvek od leve89 »

Já pokukoval původně také po nějakém Taranisu, ale poté co jsme si s tátou pořídili FlySky FS-is6 a k tomu přijímače, tak koukám po vysílači co bude umět AFHDS 2A protokol...no a TX16S je asi nejlepší volbou...koukal jsem i na starší vysílače jako Fly Sky TH9X (Turnigy 9X) nebo Fly Sky i10 (Turnigy i10)...potom ještě cokoliv dalšího kam by šel napasovat multimodul 4in1, ale proč jej někam napasovat, když to budu mít tady u TX16S...tak doufám, že neudělám chybu s jeho pořízením :D
Krovak84

#204 Příspěvek od Krovak84 »

Že bych se chtěl vrtat v novém rádiu, se moc říct nedá. Při mé smůle pak něco zakuká, a kvůli úpravám mi zamítnou reklamaci. Pokud by to bylo třeba dodání o kroužků na slidery kvůli většímu tření, tak ok, ale výměnu poťáků nebo repráčku už asi nezakamufluju :)

U případné výměny repráčku by nebylo na škodu zkusit pořídit nějaký s větší citlivostí (pokud někdo zjistí co je ten originál zač), i když výběr v tomhle rozměru bude pravděpodobně mizerný.

No a nejvtipnější je, že jsem včera objevil Unisens-e, který se mi moc líbí (krom jiného i snadnost přehazování do zrovna provozovaného modelu, čili 1ks stačí), jenže ten zase nefunguje s D8 protokolem.

Zjišťuju, že převážná část mých požadavků je naprosto protichůdná. Mi z toho jebne :roll: :)

edit: To je tak, když člověk nesleduje vývoj, protože rádio má, neplánuje výměnu a najednou musí pořídit nové. A mezitím se půlka věcí přestala vyrábět a naopak se vyrojila řada daleko lepších.
LV
Kontaktovat uživatele:

#205 Příspěvek od LV »

Krovak84 píše:No a nejvtipnější je, že jsem včera objevil Unisens-e, který se mi moc líbí (krom jiného i snadnost přehazování do zrovna provozovaného modelu, čili 1ks stačí), jenže ten zase nefunguje s D8 protokolem.

Kúp si Futabu 16 SZ a s tou ti Unisens fungovať bude. Ale je fakt, že spústu nepotrebných fičur ako v Open TX tam nedáš.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Krovak84

#206 Příspěvek od Krovak84 »

LV píše:Kúp si Futabu 16 SZ a s tou ti Unisens fungovať bude. Ale je fakt, že spústu nepotrebných fičur ako v Open TX tam nedáš.

Jojo, já tu řeším rádio mezi 4-6k a ty mi doporučíš Futabu za 26k. To si rovnou můžu jít pro Horuse X12S, vzít k němu 5 přijímačů a ještě mi zbyde na letadlo :roll:
Krom toho, Unisens-e podporuje FrSky stejně jako Futabu, ale pouze na D16 protokolu. Čili přijímače řady X.

edit: Tak jsem ji našel i za 18k, tak se omlouvám za mystifikaci, na letadlo a 5 přijímačů nezbyde, budou muset stačit dva :lol:
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#207 Příspěvek od ddano007 »

Krovak84 píše:Že bych se chtěl vrtat v novém rádiu, se moc říct nedá. Při mé smůle pak něco zakuká, a kvůli úpravám mi zamítnou reklamaci.

No, ja som to bral z BG s tým, že keď príde a bolo by niečo evidentne zlé, tak budem reklamovať. A keďže nebolo, tak som začal vŕtať...

Krovak84 píše:No a nejvtipnější je, že jsem včera objevil Unisens-e, který se mi moc líbí (krom jiného i snadnost přehazování do zrovna provozovaného modelu, čili 1ks stačí), jenže ten zase nefunguje s D8 protokolem...

Ja používam v modeloch DIY senzor prúdu a napätia, ale zbadal som na BG tieto snímače prúdu
https://www.banggood.com/FullSpeed-FSD- ... rehouse=CN
https://www.banggood.com/2_3g-Full-Spee ... rehouse=CN
ale zatiaľ som nemal čas ich vyskúšať. Pre D8 sa snímač napätia k tomu dá dobastliť s dvomi odpormi.
Prípadne, neviem aký si zdatný v elektronike, ale toto je dobrý DIY projekt
https://www.rcmodelytt.sk/openxsensor-vario-gps-vyroba/
tu je k tomu diskusia
https://www.openrcforums.com/forum/view ... =86&t=6080
Za pár korún si vieš zbastliť vario, GPSku, atď...
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#208 Příspěvek od ddano007 »

Včera večer som sa dostal k tomu, že som dal TX16S nabíjať a po skončení nabíjania som prekvapivo pozeral na displej:
TX16S_01.jpg

Tak som dneska zobral multimeter a zistil, že som nemal dobre skalibrované meranie baterky. Takže poučenie z krízového vývoja: ak ste si to ešte neskontrolovali - ako ja - skontrolujte.
No a len pre info: mne nabíja dobre na 8.4V.
TX16S_02.jpg
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#209 Příspěvek od juraj.jurej »

"ddano007" Aký repro. si objednal?
FrSky Tandem X20
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#210 Příspěvek od ddano007 »