Ulétnutý historický model
-
ploutvicka
Ulétnutý historický model
Zdravím všechny letce.....V pátek 8.5.2020 ulétl kolegovi historický model na letišti Malá Strana...(poblíž Městec Králové)...Kolega je důchodce,velice šikovný a stavbou těchto modelů se zabývá.Prý se chvilku podíval jinam a už ho na obloze nenašel.Bohužel ani v modelu nemá napsanou adresu, nebo telefon,,,,,,Jedná se o historický model,přijímač myslím optima a motor Atom......Když tak mě kontaktujte....Děkuji Petr novák
Re: Ulétnutý historický model
Vezmu motorku a projedu okolí. Taky nechám vzkaz známým v okolních vesnicích. Nevíš aspoň, kterým směrem to bylo?
-
ploutvicka
Dík ,to bude bezva.........bohužel neví kterým směrem,a je docela možný že spadlo i přímo tam do pole,ale tam to prý prohledal.......ale říkám si kdyby náhodou někdo věděl.......
Zkusil bych i vyhledávání jako toto: viewtopic.php?f=136&t=87816
třeba bude ochotný...
třeba bude ochotný...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
-
Bildy
ploutvicka píše:Zdravím všechny letce.....V pátek 8.5.2020 ulétl kolegovi historický model na letišti Malá Strana...(poblíž Městec Králové)...Kolega je důchodce,velice šikovný a stavbou těchto modelů se zabývá.Prý se chvilku podíval jinam a už ho na obloze nenašel.Bohužel ani v modelu nemá napsanou adresu, nebo telefon,,,,,,Jedná se o historický model,přijímač myslím optima a motor Atom......Když tak mě kontaktujte....Děkuji Petr novák
...někoho s motorovým rogalem... a má hned užitečnou zábavu. Já už takhle hledal i zaběhnutý kozy, což byla hračka na 1 hodinu. Majitel je předtím hledal autem a pěšky 2 dny. Model by šel taky, pokud ho nevzala "termičnaja" .V tom případě může být mnohem dál a prohledávací teritorium se násobně zvětšuje. Průser je les, protože může model propadnout
Dopadlo to, jak jsem čekal. Jezdil jsem tam přes hodinu včetně polních cest, ale nic jsem nenašel. Ono obilí je už dost vysoké a to nemluvím o řepce. Pár lidem jsem to řekl, ale asi by to chtělo mailem oslovit okolní obce a zemědělská družstva, kdyby se náhodou našel poctivý nálezce.
Ono se špatně hledá, bez bližších informací. Každopádně otázkou je, jak model bude vypadat, po očekávaných deštích.....
Ono se špatně hledá, bez bližších informací. Každopádně otázkou je, jak model bude vypadat, po očekávaných deštích.....
Nejhorší je, že neví ani směr. Znát aspoň přibližně směr, skusil bych oslovit někoho s kopterou.
Takhle jsem posadil do kukuřice Spita, když jsem omylem vypl motor ( už je to pojištěný). Stačil jsem sednout a vydal se tím směrem. Křižoval jsem asi hod. a už se smrákalo. Lezu ven a v řádku 5m odemě jsem zahlídl něco jako pár listů na zemi a on Spit. Takže štěstí. A to už jsem buntoval známýho s dronem.
Hodně štěstí při hledání.
Takhle jsem posadil do kukuřice Spita, když jsem omylem vypl motor ( už je to pojištěný). Stačil jsem sednout a vydal se tím směrem. Křižoval jsem asi hod. a už se smrákalo. Lezu ven a v řádku 5m odemě jsem zahlídl něco jako pár listů na zemi a on Spit. Takže štěstí. A to už jsem buntoval známýho s dronem.
Hodně štěstí při hledání.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
-
ploutvicka
Díky,všem,.za pomoc i za poznatky.......Třeba ho někdo ještě objeví,......uvidíme......Říkal jsem si co kdyby......každopádně ještě jednou díky....
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
ploutvicka píše:Kolega je důchodce,velice šikovný a stavbou těchto modelů se zabývá.
Saša?
-
ploutvicka
Jj......Saša....občas se u něj stavím....Tak včera m i to říkal.....
Zkusil bych oslovit nějaké motorové paraglidisty. Na FB je několik skupin kde se sdružují.
Chtělo by to třeba i nějakou fotku, aby hledači měli představu co hledat... nebo alespoň barvy...
Hodně štěstí při hledání!
Chtělo by to třeba i nějakou fotku, aby hledači měli představu co hledat... nebo alespoň barvy...
Hodně štěstí při hledání!
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
No co vím, tak Saša dělá historiky v přírodní, jen lakovaný podobě, občas nějakej převážně černej nápis. Takže to moc při pozorování ze vzduchu na zemi "řvát" nebude.
- Bayeux
- Kontaktovat uživatele:
Mno nejspíš je to tento kousek, Super Phoenix (Frank Ehling 1949), rozpětí 1397mm.
(psal jsem si s oním neštňastníkem - klubovým kolegou a kamarádem
)
SNAD ničemu neuškodí sem dát konkrétní fotku modelu, ne? Bayeux
(psal jsem si s oním neštňastníkem - klubovým kolegou a kamarádem
SNAD ničemu neuškodí sem dát konkrétní fotku modelu, ne? Bayeux
Naposledy upravil(a) Bayeux dne pon 11.05.2020 14:03, celkem upraveno 1 x.
EXminimaketář & El & CO2 maniac dezertující ke kořenům - KHMM.cz; Hitec FLASHman 4 až 8, HTS
- Bayeux
- Kontaktovat uživatele:
Celeron píše:No co vím, tak Saša dělá historiky v přírodní, jen lakovaný podobě, občas nějakej převážně černej nápis. Takže to moc při pozorování ze vzduchu na zemi "řvát" nebude.
Mno to není tak úplně pravda, Saša to s barvičkama umí
(omlouvám se za OT nebo nedovolenou reklamu našemu klubu, ale myslím že je na co koukat...) Bayeux
EXminimaketář & El & CO2 maniac dezertující ke kořenům - KHMM.cz; Hitec FLASHman 4 až 8, HTS
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Tak píšu o letadlech, co jsem viděl když ještě jezdil každý týden k nám na letiště do Zábědova. Dnes jsem s ním mluvil a uletělo mu to směrem sever až severovýchod až za klouzavýho letu. Aspoň tím směrem foukalo, tedy Nová Ves, Židovice, Slavhostice. Les je asi 4 km daleko ale jestli to vzal komín, jako že ten den byly, tak to může být jakkoliv daleko. Už je s tím smířen a čeká jestli se něco nenajde při žních.