Jakou soupravu ( vysílač ) od FrSky, rady, fígle

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Odpovědět
Zpráva
Autor
YenyaKas
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakou soupravu ( vysílač ) - rady, recenze

#46 Příspěvek od YenyaKas »

Umí ty Jumpery komunikovat i s telemetrií těch FlySky přepínačů? A pokud součástí telemetrie je výškoměr/tlakoměr, umí to nějak pípat jako vario? Uvažuju, že až budu chtít novou vysílačku, tak bych chtěl něco s OpenTX, ale jako open source člověku (nebo jak to říct) se mi nelíbí postupné uzavírání, které dělá FrSky. Tak bych chtěl něco opravdu otevřeného od firmy, která otevřenost bere vážně. A tohle se zdá, že bude správná cesta.
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od jyrry »

marina píše:...

Vzhledem k tradičnímu bobtnání vlákna a nabalování dalších funkcí, které vysílače mají, si dovolím poznamenat že žádný z nich se neobejde bez rukou, které těmi páčkami budou příslušně kvedlat. A to neovlivní ani značka, ani nabušenost softvérem, ani telemetrie, nic z toho všeho co se v moderním vysílači "potřebuje".
:-)
jyrry.webnode.cz
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od ddano007 »

YenyaKas píše:Umí ty Jumpery komunikovat i s telemetrií těch FlySky přepínačů?

Keď som hľadal, na aké prijímače prejsť z D8RII, tak som kúpil tie dva - ia6B a ia10B + tie napäťové čidlá.
Skúšam som to s FrSky X9Lite + MTM a všetko chodilo. Vario k tomu nemám, ale ak by si mal nejakú ďalšiu otázky, momentálne mám aj T16 a tie všetky FlySky sersamy v krabici, môžem výskúšať.

YenyaKas píše:A pokud součástí telemetrie je výškoměr/tlakoměr, umí to nějak pípat jako vario?

Používam k FrSky homemade variá s MS5611 a áno, vie to pípať. FlySky variá nemám :(

YenyaKas píše:Uvažuju, že až budu chtít novou vysílačku, tak bych chtěl něco s OpenTX, ale jako open source člověku (nebo jak to říct) se mi nelíbí postupné uzavírání, které dělá FrSky. Tak bych chtěl něco opravdu otevřeného od firmy, která otevřenost bere vážně. A tohle se zdá, že bude správná cesta.

Ak nie je 120E veľký peniaz, ešte stále je TX16S v predobjednávkach a zo zatiaľ dostupných info to vyzerá že vychytali všetky muchy T16 a hodne toho majú naviac. A nie je to FrSky :wink:
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od ddano007 »

jyrry píše:... a nabalování dalších funkcí, které vysílače mají, si dovolím poznamenat že žádný z nich se neobejde bez rukou, které těmi páčkami budou příslušně kvedlat. A to neovlivní ani značka, ani nabušenost softvérem, ani telemetrie, nic z toho všeho co se v moderním vysílači "potřebuje".
:-)

Pokiaľ považuješ možnosť, aby ti vysielačka hovorila, vibrovala, mala telemetriu a neobmedzovala užívateľa v mixoch za niečo mimoriadne, tak ti tvoj názor brať nebudem. Ja to pokladám za základné vybavenie slušného rádia. A keď to človek môže mať za 100 až 200Eur, tak už vôbec nie je čo riešiť, len vlastný vkus.
A že nebude za teba žiadna vysielačka hýbať páčkami je tu všetkým jasné :wink:
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
marina

#50 Příspěvek od marina »

Všem děkuji za příspěvky. Rozhodnuto. Bude to Fly Sky FS-I6. K tomu 2 přijímače a senzor teploty a napětí pohonné baterie. Měření vzdálenosti, výšky a síly signálu k tomu asi neexistuje. Až budou nějaké zkušenosti s provozem, tak třeba napíšu recenzi.
prikrylm

#51 Příspěvek od prikrylm »

Sílu signálu poskytuje sám přijímač...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Bildy

#52 Příspěvek od Bildy »

marina píše:Všem děkuji za příspěvky. Rozhodnuto. Bude to Fly Sky FS-I6. K tomu 2 přijímače a senzor teploty a napětí pohonné baterie. Měření vzdálenosti, výšky a síly signálu k tomu asi neexistuje. Až budou nějaké zkušenosti s provozem, tak třeba napíšu recenzi.

Tvůj úvodní dotaz bych lépe nenapsal. Přesně to potřebuji a uvažuji také na FS i6....prostě něco za rozumné peníze (modelařina je z mých koníčků až na 3. místě). Vlákno jsem přečetl celé (spoustě věcí nerozumím) a mám nejčkons akorát guláš v hlavě. Jen mám dotaz jestli to má i hlasový výstup a časovač ?
YenyaKas
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od YenyaKas »

FlyPlus firmwarečasovač. Původní firmware od výrobce časovač nemá.

Na hlasový výstup je tam příliš malý procesor, takže ne, ten to nemá.
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6
Roman_rc.pilot

#54 Příspěvek od Roman_rc.pilot »

Ty jo kluci, presel jsem na Frsky, nejdriv jsem mel X7S a ted mam Horus X10s a OpenTX je uplne skvely. Je zo opravdu jednoduche, jen to pochopit. Rekl bych, ze je to cele zalozene na vyrokove logice ;) Nastavis si co chces a jak chces. Pokud chces, tak ma hlasovy vystup, telemetrie muze ovladat funkce modelu, kdyz je treba, vse automaticky a v tom je ta sila ;) Na zacatky ale vidim hodne vysilacu FlySky prave, takze volba to urcite neni spatna :)
John Deere 9RX 640 Väderstad Spirit ST600s Krampe Halfpipe HP20 Kverneland iXtrac FrSky TandemX20PRO
Bildy

#55 Příspěvek od Bildy »

Roman_rc.pilot píše:Ty jo kluci, presel jsem na Frsky, nejdriv jsem mel X7S a ted mam Horus X10s a OpenTX je uplne skvely. Je zo opravdu jednoduche, jen to pochopit. Rekl bych, ze je to cele zalozene na vyrokove logice ;) Nastavis si co chces a jak chces. Pokud chces, tak ma hlasovy vystup, telemetrie muze ovladat funkce modelu, kdyz je treba, vse automaticky a v tom je ta sila ;) Na zacatky ale vidim hodne vysilacu FlySky prave, takze volba to urcite neni spatna :)

Když do toho nastavování budu ale vstupovat jen zřídka, tak se to asi budu neustále učit a bude to zdržovat. U FlySky si říkám, že cena je taková, že když mi nakonec nebude stačit, tak ji odložím nebo ji někomu dám....už jsem přišel v životě o víc než 1500. Je tedy příšerně vošklivá, ale nějak to překousnu, i to že nemá hlas. Původně jsem pokukoval po Jumperu T8SG v carbonu s multiprotokolem a hall senzory. Cena je ale víc než dvojnásobná a na mý pokusy s modelařinou po 40 letech mi nyní postačí Flysky.
Roman_rc.pilot

#56 Příspěvek od Roman_rc.pilot »

To mas pravdu :) Tak hlavne at slouzi :)
John Deere 9RX 640 Väderstad Spirit ST600s Krampe Halfpipe HP20 Kverneland iXtrac FrSky TandemX20PRO
HONZIK 22

#57 Příspěvek od HONZIK 22 »

Romane , ten tvuj nelitavy ,,podpis,, celkem sila. Bezva doplnkovy konicek. :mrgreen:
Roman_rc.pilot

#58 Příspěvek od Roman_rc.pilot »

HONZIK 22 píše:Romane , ten tvuj nelitavy ,,podpis,, celkem sila. Bezva doplnkovy konicek. :mrgreen:

Uplne to asi nechapu :(
prikrylm

#59 Příspěvek od prikrylm »

Asi myslel ty traktory v podpisu..
Tiše předpokládám, že skončily nějak takto:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=f_Fb-7SAyao[/youtube]
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Roman_rc.pilot

#60 Příspěvek od Roman_rc.pilot »

Nepochopil jsem vyznam slova "nelitavy"... A skoncily? Je to snad spatne? ;)
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“