Po asi 8 letech pauzy s vrtulníkem,jsem si ted řekl,že bych mohl znova začít.Měl jsem Trexe 600 Nitro.Nebylo to u mně žádné tvrdé 3D létání,ale spíše rekreační.Vypadnout za město na pole,pročistit si hlavu a odpočinout si od ženské
Ale tohle všechno je technika,o které je tady toho napsáno pár témat.Co jsem však nenašel,je jak na samotné létání.Je mi kluci opravdu trapně,ale zjistil jsem,že na to asi už možná nemám.Ve skříni jsem objevil Phoenix 4 a starý ovladač.Taková ta vzpomínka
Takže jsem si říkal,když vytvořím nové téma na styl:JAK LÉTAT?
JAK ZALÉTNOUT OSMIČKU,JAK SE ZBAVIT STRACHU A CO DĚLAT S LÉTÁNÍM PROTI SOBE?A tak dále a dále.Pokud to není tajné jako recept na Jack Daniels,tak některé rady pro ZAČÁTEČNÍKA JSEM MŮŽETE DÁT
1.Problém:létání proti sobe
-vždy se snažím malinko vytočit hlavu bokem a představit si vrtulník (při dopředném letu proti sobe) jako
kdyby z boku.Malinko to pomůže.Někdo mi taky říkal,že si to představuje,jako by seděl vevnitř.
2.Problém:dokonale zalétnutá osmička
-vrtulník mi letí kupředu,malinko zklopím křidélka a zatočím ocasem(po dokončení manévru opakuji manévr
opačně na dokončení osmičky).Mnohdy jsem tohle ještě kombinoval s
výškovkou,Ale to jsem vždy přetáhnul a vrtulník se mi zastavil a osmička to nebyla.Dělám tohle dobře?
Protože ne vždy se povede.Jak létáte osmičku vy?
Říká se,že tyhle pohyby ve mně musí zůstat,ale začínám byt po 14 dnech malinko nervozní.Úplně se mi totiž nedaří.Vím,že sim není úplně reálný.Ale nechci se vrátit mezi vás a být za úplného blbce,8 let mimo je fakt dost.A i když nejsem úplný začátečník,vím jaké to bylo na samotném začátku.Strach a nevědění,nechut a zklamání.RÁD BYCH SE VRÁTIL ZASE ZPÁTKY DO RODINY a toho Jacka si někde vypil na srazu s vámi.Jako třeba kdysi v Kroměřiži kluci....
PS:přiložil jsem jednoduchý obrázek.Složité věci se nedají nakreslit,ale aspon základy.