ZDZ 80 B2RV
-
David Krnov
ZDZ 80 B2RV
Dobrý den,
při čištění motoru jsem rozebíral zadní víko tohoto motoru. Po oddělení zadního víka ( foto 1 ) od bloku motoru ( foto 3 a 4 ) na mě vypadlo něco ( foto 4 ) a nestihl jsem postřehnout jak to tam bylo. Neporadil by někdo jak to tam nandat zpět , aby to fungovalo ?
Děkuji.
při čištění motoru jsem rozebíral zadní víko tohoto motoru. Po oddělení zadního víka ( foto 1 ) od bloku motoru ( foto 3 a 4 ) na mě vypadlo něco ( foto 4 ) a nestihl jsem postřehnout jak to tam bylo. Neporadil by někdo jak to tam nandat zpět , aby to fungovalo ?
Děkuji.
Re: ZDZ 80 B2RV
No, silně to vypadá jako setrvačník s vyvážením pístu s klikovkou. Takže píst do horní úvrati a nasadit na šestihran (obr 3) největší hmotností směrem od horní úvrati, aby se celá soustava vyvážila. Je tam šestihran, takže o 60° se asi nespleteš.
Ale můžu se mýlit, tenhle motor jsem nikdy neměl v ruce.
Ale můžu se mýlit, tenhle motor jsem nikdy neměl v ruce.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
-
David Krnov
To mě ještě neznáš 
Díky
Díky
Aneb, když něco funguje, tak do toho nehrab....
Navíc si potrhal těsnění.
Navíc si potrhal těsnění.
-
von boberov
prikrylm píše:No, silně to vypadá jako setrvačník s vyvážením pístu s klikovkou.
No spíš to vypadá, jako rotační šoupátko, které časuje sání motoru
Je to šoupátko pro řízení sání. Při pístech v horní úvrati by měl být prakticky zakrytý ten otvor ve skříni. Přesné časování ale nevím. On to někdo určitě upřesní.
Ground Penetration Tester
-
David Krnov
Potřeboval jsem to rozebrat, bo jsem postrádal jeden šroubeček a měl jsem podezření, že se přes karbec zapadl do motoru
-
von boberov
Jste nikdy neměly motor MK17 či co?
Když leze píst nahoru a stlačuje palivo před výbuchem, tak zároveň saje palivo pod píst na další cyklus- šoupě do sání otevřeno. Pak po výbuchu leze píst dolů, z kliky palivo přepouštěcíma kanálama se dostane nad píst- šoupě do sání zavřeno. A tak porád dokola, aspoň na vesnici to tak funguje 
No prosím, tak ještě navíc jsem kecal.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Až budeš dělat nové těsnění, nesmí být tlustší. Rotační šoupátko by propouštělo. Při slabém těsnění by šoupátko sice pracovalo správně, ale zase by to funělo tam a ven.
Jinak trochu slabší těsnění být může, pokud použiješ slabou vrstvu tmelu na těsnění motoru.
-
David Krnov
děkuji za pomoc
-
David Krnov
jag42 píše:Až budeš dělat nové těsnění, nesmí být tlustší. Rotační šoupátko by propouštělo. Při slabém těsnění by šoupátko sice pracovalo správně, ale zase by to funělo tam a ven.Jinak trochu slabší těsnění být může, pokud použiješ slabou vrstvu tmelu na těsnění motoru.
našel jsem na internetu nějakou servisní pobočku ZDZ v Kutné Hoře. Pisnul jsem tam o nové těsnění, tak uvidíme.
A napsal jsem přes kontaktní formulář do ZDZ , tak snad něco klapne
Takových těsnění jsem dělal milion. Nic na tom není. Nějaký papír (aby nebyl tlustší), plochu kartelu máznout olejem , přiložit, podle obtisku obstříhat nůžkama a vyseknout, nebo nůžkama na nehty, udělat díry na šrouby. Pak máznout tmelem z obou stran. (než napíšeš objednávku máš to skoro hotové a zadarmo.
)
-
David Krnov
Ještě jsem to nedělal, ale mohu to zkusit. A ten papír ? Máš nějaký konkrétní typ, nebo bude stačit běžný tvrdý papír + tmel. Nebo nestačil by použít ten tmel i na poškozené těsnění ?
-
von boberov
Když se bude dávat těsnění a nebudou deformované dosedací plochy nějakým neodborným zásahem, tak tmel neé, pouze papír oboustranně pomáznout olejem. Tmel to je už jen taková "berlička" když je něco do...veno.