Nabíječ Sky RC D100 V2
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Nabíječ Sky RC D100 V2
Nějak mi odchází nabíječ Eqvilibrum 2 x 80W a tak koukám po nějakým dvoukanálu.
Máte někdo nabíječ D100 V2? https://www.jino.cz/sky-rc-d100-v2-nabijec-2x-100w_4959
Silnější nepotřebuju, mám baterky maximálně 4S 2,6Ah. Zkušenosti, doporučení?
Díky
Jirka
Máte někdo nabíječ D100 V2? https://www.jino.cz/sky-rc-d100-v2-nabijec-2x-100w_4959
Díky
Jirka
Re: Nabíječ Sky RC D100 V2
Asi před půl rokem jsem koupil u Big hobby nabíječ HT-DUO T 240 a zatím jsem maximálně spokojen.Malý,jednoduchá obsluha,cenově přijatelný.Na nějaké velké hodnocení je to zatím krátká doba,ale zatím funguje absolutně bez problémů.
Mám ho. Na moje nároky ( 4S5200 největší) rekreačního lítání stačí.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
Ja mám D260, nabíjel jsem párkrát, mám ji krátce a zatím spokojenost
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
Mám ho už asi tři roky, jsem s nim max spokojený. Doma používám vestavěný zdroj, v polních podmínkách napájení z externí trakční autobaterie.
V mobilní aplikaci mám prednastavene profily Lipolek, tak je to pak rychlejší než to pro různé aku to cvakat. Ale jde to i bez, je to o pohodlnosti
V mobilní aplikaci mám prednastavene profily Lipolek, tak je to pak rychlejší než to pro různé aku to cvakat. Ale jde to i bez, je to o pohodlnosti
Především F3Káčka, ale i něco omotorované se v hangáru najde
Jeti DS-12 Carbon
Jeti DS-12 Carbon
Jardátor píše:Asi před půl rokem jsem koupil u Big hobby nabíječ HT-DUO T 240 a zatím jsem maximálně spokojen.Malý,jednoduchá obsluha,cenově přijatelný.Na nějaké velké hodnocení je to zatím krátká doba,ale zatím funguje absolutně bez problémů.
Nebyl tam nějaký problém s kalibrací a hukotem od chlazení?
Celeron píše:Nějak mi odchází nabíječ Eqvilibrum 2 x 80W a tak koukám po nějakým dvoukanálu.
Díky
Jirka
Měl jsem první verzi 3 roky, kdy šlapal bez zaváhání. Výkonově ti bude při 1C stačit, víc už ne. Teď koukám po T200, D250, D260. Případně iSDT D200, G.T. POWER V6 duo...
Taky na letišti používám HT-DUO T 240 a naprostá spokojenost. Jednoduchá, dotyková s pamětí na nastavení acu, ukazuje jednoduchý nabíjecí graf, graficky vyváženost jednotlivých článků a vnitřní odpor jednotlivých článků. Jako jedna z mála má i vestavěný zdroj, takže odpadá další krabička pokud by člověk chtěl nabíjet z 220 V. Když se sepne větráček tak je trošku hlučnější ale na letišti v polích je to jedno. Větrák během nabíjení neběží stále, jen si sem tam přichladí. Cena je taky super. Jinak doma mám ještě Raytronica C60 ale ten je na tahaní na letiště moc veliký a těžký. Jednou za čas když se mi zdá že během letu acu netahá jak má nabíjím na Raytronicu z připojeným počítačem abych porovnám grafy měření od "minula".
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
REX píše:Ja mám D260, nabíjel jsem párkrát, mám ji krátce a zatím spokojenost
Koukám na něj ale proti D100 V2 nemá Bluetooth, takže s mobilem dohromady asi nemaká. Jak je to s paměťma na jednotlivý baterky, musí se po změně na jinou kapacitu a počet článků vše znova datlovat a nebo je tam uživatelská databáze batérek?
Díky!
U D100 v2 máš 10 pozic pro uložení.
Především F3Káčka, ale i něco omotorované se v hangáru najde
Jeti DS-12 Carbon
Jeti DS-12 Carbon
Nějaká paměť tam je, ale zatím jsem to nepoužil
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
modrus píše:U D100 v2 máš 10 pozic pro uložení.
Díky, já se ptal na paměti u té D260, která nemá Bluetooth. V té aplikaci pro mobil je pamětí na typ baterie spousta.
Je to dilema jestli větší komfort obsluhy u D100 a nebo trochu větší nabíjecí a vybíjecí výkon u D260. Navíc ta D260 je na spoustě šopů vyprodaná.
DXS píše:Nebyl tam nějaký problém s kalibrací a hukotem od chlazení?
Také mám (v mém případě Turnigy Reaktor) DUO T 240. Byla by to za jiných okolností výborná intuitivní nabíječka, nebýt několika problémů:
1) Trochu hlučná je, ale týká se to zejména vybíjení.
2) Přestože obsahuje detailní kalibraci měření napětí článků, tak kvůli chybě firmwaru se to neukládá. Výchozí kalibrace je o pár desítek milivoltů na článek špatně.
3) Po skončení vybíjení zřejmě balancování stále pracuje. Ale jakoby bylo špatně nastavené např. podle posledního aktuálního stavu před ukončením vybíjení. Výsledkem je, že pár desítek minut zapomenutá baterka na nabíječce může být už velmi podstatně rozhozená a několik dalších hodin strávíte jejím znovu vybalancováním.
Plusy:
Malá kompaktní s integrovaným zdrojem.
Výborný dotykový display s intuitivním ovládáním.
Paměť na několik presetů pro často používané nastavení.
Velké množství funkcí: křivka nabíjení/vybíjení, měření vnitřního odporu, balancování, ...
...
Škoda, že chyby ve firmwaru tuto nabíječku tak sráží. Smutné a trochu paradoxní je, že firmware by měl být uživatelsky updatovatelný. Ale nikde není ke stažení žádná (ani ta současná) verze.
Grugh píše:Také mám (v mém případě Turnigy Reaktor) DUO T 240. Byla by to za jiných okolností výborná intuitivní nabíječka, nebýt několika problémů:
1) Trochu hlučná je, ale týká se to zejména vybíjení.
2) Přestože obsahuje detailní kalibraci měření napětí článků, tak kvůli chybě firmwaru se to neukládá. Výchozí kalibrace je o pár desítek milivoltů na článek špatně.
3) Po skončení vybíjení zřejmě balancování stále pracuje. Ale jakoby bylo špatně nastavené např. podle posledního aktuálního stavu před ukončením vybíjení. Výsledkem je, že pár desítek minut zapomenutá baterka na nabíječce může být už velmi podstatně rozhozená a několik dalších hodin strávíte jejím znovu vybalancováním.
Plusy:
Malá kompaktní s integrovaným zdrojem.
Výborný dotykový display s intuitivním ovládáním.
Paměť na několik presetů pro často používané nastavení.
Velké množství funkcí: křivka nabíjení/vybíjení, měření vnitřního odporu, balancování, ...
...
Škoda, že chyby ve firmwaru tuto nabíječku tak sráží. Smutné a trochu paradoxní je, že firmware by měl být uživatelsky updatovatelný. Ale nikde není ke stažení žádná (ani ta současná) verze.
Asi bude lepší přihodit a vzít D260 nebo B6 Duo, výkonově jsou zase někde jinde oproti 2x75W.
Navíc jsem z D100 zvyklý na intuitivní ovládání a spolehlivost.
Re: Výběr modelářského nabíječe
Nenašel jsem vhodnější vlákno, tak to dám sem:
Začínám mít potíže s dvoukanálovým nabíječem SKY RC D100. Občas hlásí Cell error, znova připojit baterku nebo vypnout-zapnout obvykle pomůže. Dneska mně ale docela vyděsil. Balancování jedné ze dvou baterek trvalo podezřele dlouho. U celkem nové baterky třetí článek ukazoval ke konci nabíjení o 0,1V míň. Dal jsem tomu čas, nakonec se nabíječ tvářil, že balanc je ok - 3x 4,20V. Když jsem ale baterku odpojil a přeměřil, třetí článek měl téměř 4,4V
Už jednou mi podobně (na jiném nabíječi) baterka blafla
.
Dřív nabíječ chodil v pohodě a vyhovuje mi. Nemůže to být třeba jen přechodovým odporem a oxidací na balančním adaptéru? Třeba zde https://www.conrad.cz/lipo-balancni-kabely-a-konektory.c38682 je adaptérů kýbl, ale který XH-XH bude spolehlivý?
Nebo je nabíječ na odpis? Máte s tímto nějakou zkušenost?
Začínám mít potíže s dvoukanálovým nabíječem SKY RC D100. Občas hlásí Cell error, znova připojit baterku nebo vypnout-zapnout obvykle pomůže. Dneska mně ale docela vyděsil. Balancování jedné ze dvou baterek trvalo podezřele dlouho. U celkem nové baterky třetí článek ukazoval ke konci nabíjení o 0,1V míň. Dal jsem tomu čas, nakonec se nabíječ tvářil, že balanc je ok - 3x 4,20V. Když jsem ale baterku odpojil a přeměřil, třetí článek měl téměř 4,4V
Dřív nabíječ chodil v pohodě a vyhovuje mi. Nemůže to být třeba jen přechodovým odporem a oxidací na balančním adaptéru? Třeba zde https://www.conrad.cz/lipo-balancni-kabely-a-konektory.c38682 je adaptérů kýbl, ale který XH-XH bude spolehlivý?
Nebo je nabíječ na odpis? Máte s tímto nějakou zkušenost?
FrSky / Dingo, F5J ...