KIWI - F3l/F5L

Dřevěné dvoumetrovky startované gumicukem. Modely řízené jen směrovkou, výškovkou a brzdícím štítem. Kategorie snadno dostupná a velmi vhodná pro kroužky a mládež.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Azy
Kontaktovat uživatele:

Re: KIWI - F3RES

#706 Příspěvek od Azy »

jinak venku zuří Sabina a já mám před noční tak jak jinak relaxovat :-)
Obrázek
MK Katoda Sokolov :-)
TomHlavinka

#707 Příspěvek od TomHlavinka »

Mám oba trupy v plniči a vybroušené. Plnič po celém trupu i přes lakovanou Mikalentu přidal 4g.
Začínám mít pocit, že lakovaný trup nebude hmotnostně nějak zásadně těžší než ten potažený folií Oracover.

Zbývají drobné opravy povrchu (nějaké póry a nerovnosti co plnič ukázal) a pak už jen finální bílá barva.
littlebull

#708 Příspěvek od littlebull »

Lakovaný trup není těžší než nažehlený, to jsem si zkusil u Starwooda, jen je významně pevnější a samozřejmě jiná technologie, jiná pracnost, jiné smradíky.
TomHlavinka

#709 Příspěvek od TomHlavinka »

trochu mě teď mrzí, že jsem nedal 2 vrstvy mikelanty.
littlebull

#710 Příspěvek od littlebull »

Jo, to by šlo použít i jako bejsbolka :-)
TomHlavinka

#711 Příspěvek od TomHlavinka »

Pro fanšmejkry zde mám ovládání spoilerů jedním servem z trupu! Plastové díly váží komplet 2,5g. K tomu chybí dvě uhlíkové kulatinky 2mm délky 150mm a 30mm uhlíkové trubičky 8mm. Ušetří se jedno servo a kabeláž s konektory od přijímače ke kořenovým žebrům, tím se i trochu zvýší spolehlivost a hlavně hmotnost se přesune z křídel do přední části trupu.
Přílohy
4.jpg
Azy
Kontaktovat uživatele:

#712 Příspěvek od Azy »

no hezký a jak to teda funguje ??? že bych kiwáka rovnou vylepšil :-)
MK Katoda Sokolov :-)
TomHlavinka

#713 Příspěvek od TomHlavinka »

Zatím to není sériové, takže je potřeba kvůli táhlům upravit několik žeber a prostup trupem.
Zatím je to tedy ve stádiu pokusu. Kdo si však chce pohrát, klidně sadu přibalím. Dva spoilery do dodávaných rámečků
jsou však sázka na jistotu.
vokoun55

#714 Příspěvek od vokoun55 »

Zdravím Kiwáky konečně začínám potahovat Vliesem. Mám jenom dotaz jaký použít plnič na nástřik trupu pod barvu ??
wisky

#715 Příspěvek od wisky »

Já jsem použil 2K od Body bílý 2 vrstvy https://www.nejlepsiceny.cz/barvy-sprej ... -bily.html
a pak vrchní lak ve spreji co byl doma po ruce
trup jsem měl už pěkně vylakovaný a stačilo to jen zlehka "poprášit" mezi jednotlivýma vrstvama jsem to nechal pořádně proschnout alespoň 48 h pak přebrousit
celkem jsem použil 2 x základ s plničem a 2 x vrchní lak snažil jsem se vážit po každé operaci celkově barevná úprava trupu cca 9g.
TomHlavinka

#716 Příspěvek od TomHlavinka »

Vliesem chceš potahovat také trup? Já bych nedělal, určitě budeš muset brousit, tomu se totiž nedá vyhnout a Vlies ti bude dělat při broušení chlupy. Chce to buď Mikalentu - můžu na Kiwi poskytnout a nebo tlustý Modelspan. Já na asi týden vyzrálý 3x lakovaný a broušený trup použil tento plnič: https://www.obchodproremesla.cz/chamele ... ml-p15680/, ale myslím, že to bude všechno na jedno brdo. Nakonec na to stříknu bílý sprej Motip.

Ještě jeden detail, díru na šroub a drážku pro háček je dobré napustit hodně řídkým sekunďákem. Jde to pak krásně vypilovat a hrany jsou tvrdé a nemačkají se.
ingwarr

#717 Příspěvek od ingwarr »

Trup je celodreveni, prečo to striekate či oblepujete fóliou. Nie je lepšie len prelakovat, a nechať tak štruktúru dreva?
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
TomHlavinka

#718 Příspěvek od TomHlavinka »

protože se to celkově hodně zpevní a povrch je pak mnohem odolnější proti vrypům. Nepotažený trup a jen stříknutý barvou by za chvilku byl jako ožraný od myší. Loni jsem na prvním Kiwi trup potáhl folií a kabinku jen nastříkal barvou, přestože byla kabinka vylakovaná, tak barva na dvou místech popraskala. Stalo se to však až tak po půl roce. Myslím, že kdyby pod tím byla vrstva papíru a teprve barva tak to nepopraská.
Naposledy upravil(a) TomHlavinka dne úte 18.02.2020 12:44, celkem upraveno 1 x.
ingwarr

#719 Příspěvek od ingwarr »

Hmm, zabudol som napisat prilakovat aspon papier, používam "japan" biely, navlhceny vodou a tak prilakovani na trup.
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
vokoun55

#720 Příspěvek od vokoun55 »

S Vliesem jsem již dělal brousí se blbě to jo, ale pak se to dá zažehlit. Podívám se do archivu Mikelantu bych měl ještě někde mít a Modelspan taky.
Ještě něco má cenu to laminovat myslím třeba spodek trupu v přední části ?
Kvůli přistání - kdysi v pravěku jsme pod čumák lepil třeba nosník atd. Je to tak 35 - 40 let když jsme létali V2 :)
Odpovědět

Zpět na „Větroně RES“