Výběr modelářského nabíječe

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr modelářského nabíječe

#1141 Příspěvek od Celeron »

U Hota D6+, jak je myšlenej extrerní vybíjecí výkon až 325W? Ten výkon se valí do připojený externí baterie přes DC konektor in 6,3-30V / out 15V, 23A ? Nebo to jde poslat do nějakýho zatěžovacího odporu připojenýho tamtéž?
Díky
Styl3rZ

#1142 Příspěvek od Styl3rZ »

Celeron píše:U Hota D6+, jak je myšlenej extrerní vybíjecí výkon až 325W? Ten výkon se valí do připojený externí baterie přes DC konektor in 6,3-30V / out 15V, 23A ? Nebo to jde poslat do nějakýho zatěžovacího odporu připojenýho tamtéž?
Díky

Podle me bud baterie, nebo odpor pres ten dc konektor jak pises

Tady nekdo ma samodomo odpor na vybijeni
Přílohy
4F1B8C22-EAE3-48C5-881A-7C0787553349.jpeg
DX6i DSMX, Phoenix 3,0, minititan325, blade msrx, blade cx2, sky surfer 1400, e-revo 2.0
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1143 Příspěvek od jyrry »

Styl3rZ píše:...Tady nekdo ma samodomo odpor na vybijeni

To je ale fotka úplně jiného nabíječe než na který byl ten dotaz...
jyrry.webnode.cz
Styl3rZ

#1144 Příspěvek od Styl3rZ »

jyrry píše:To je ale fotka úplně jiného nabíječe než na který byl ten dotaz...

Ano fotka je jen pro povsimnuti, ale princip pripojeni a funkcnost je stejna jak k vyse zminovane nabijecce. Pripojeni se provadi pres dc konektor k odporu nebo k baterii
DX6i DSMX, Phoenix 3,0, minititan325, blade msrx, blade cx2, sky surfer 1400, e-revo 2.0
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#1145 Příspěvek od Celeron »

Styl3rZ píše:Podle me bud baterie, nebo odpor pres ten dc konektor jak pises

No nevím. Že by to bylo tak chytrý a rozeznalo odpor nebo baterku? Řízení výstupního proudu do odporu a do baterie bude asi trochu jiný a navíc u baterie se musí kontrolovat zda se nepřebíjí. Aspoň tak to uměla stará TEMA, ale ta měla zátěž definovanou jen jako trakční Pb baterku 12V.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1146 Příspěvek od jyrry »

Celeron píše:... Nebo to jde poslat do nějakýho zatěžovacího odporu připojenýho tamtéž?
Díky

No to asi těžko. Rekuperační vybíjení má zapojení standardní, nabíječka hlídá články vybíjené baterie tak jako při nabíjení, jen proud posílá do zdrojové baterky. Při použití externího "topného" odporu je tento vřazený (sériově) do kladného silového kabelu k vybíjené baterce a nabíječce je nutné říci, že napětí na balančním konektoru je posunuté proti silovému plusu právě o úbytek napětí na tom sériovém odporu.
Tak to má iCharger a moc nepředpokládám že to udělali nějak jinak...
Zkoušel jsem najít návod k té diskutované nabce, ale bez valného úspěchu. Takže zbývají jen dohady, jak to asi u HOTA pořešili.
jyrry.webnode.cz
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#1147 Příspěvek od Celeron »

Hmm, takže stejná rekuperace jako u 20 let starý TEMY. Holt pokrok se nám nějak vytrácí. :mrgreen:
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1148 Příspěvek od jyrry »

Celeron píše:Hmm, takže stejná rekuperace jako u 20 let starý TEMY. Holt pokrok se nám nějak vytrácí. :mrgreen:

A jak bys to chtěl vylepšit? Vrací to energii do zdrojové baterky, víc pro to asi udělat nejde... :?
jyrry.webnode.cz
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#1149 Příspěvek od Celeron »

Někdy by se hodilo netahat s sebou trakční kravskou baterku a poslat to do nějakýho topítka. Ale to je dle ekoteroristů nepřijatelný plýtvání. :mrgreen:
novfra

#1150 Příspěvek od novfra »

Celeron píše:
No nevím. Že by to bylo tak chytrý a rozeznalo odpor nebo baterku? Řízení výstupního proudu do odporu a do baterie bude asi trochu jiný a navíc u baterie se musí kontrolovat zda se nepřebíjí. Aspoň tak to uměla stará TEMA, ale ta měla zátěž definovanou jen jako trakční Pb baterku 12V.

Temě je to úplně jedno. Před Temu si zapojíš EE150 a vybíjíš. Je jedno, jestli nabíječku napájíš z akumulátoru, nebo zdroje. Do Schulze si zase zapojil odpor, ale tam výrobce varoval před vybíjením při napájení ze zdroje.

Celeron píše:Někdy by se hodilo netahat s sebou trakční kravskou baterku a poslat to do nějakýho topítka.

Ale to můžeš udělat i dnes. Malou AGM baterku (stačí tak malá, aby si se s ní chtěl tahat) a odpor (žárovky, zátěž - vlastně cokoli) připojíš přímo na baterku. A aby si ji nezničil, tak Ti stačí podpěťový odpojovač.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#1151 Příspěvek od Celeron »

Právě jsi mi připoměl že jsi před pár lety mluvil o tom, že od EE150 seženeš dokumentaci nebo dokonce pár kousků. Asi to je pasé, co?
Chápu, že je možná problém s "aurorskejma právama".
novfra

#1152 Příspěvek od novfra »

Celeron píše:Chápu, že je možná problém s "aurorskejma právama".

Měl bych mít (na starém disku) kompletní dokumentaci, výkresy TS a postup oživení. Vše získáno naprosto legálně od autora (autorů). Pár kousků IO jsem měl domluvený, že naprogramovaný koupím přímo od nich. A máš pravdu, "usnulo to". Bylo to v době, kdy jsem to časově nezvládal.
tondas2

Nabíječ

#1153 Příspěvek od tondas2 »

Vážení kolegové,vím že zakládám duplicitní téma,ale nebijte mě za to potřebuji pár typů na nabíječ,potřebuji nabíječ který umí nabít a vybít všechny typy accu nejlépe s vestavěným balancerem na Li članky ,bonus by byl aby byl si´tový ale není podmínka ,ale jeden velmi důležitá parametr, nechci aby to mělo nějaké časové omezení nabíjení Ničlánků ,doted mám Ultramat 12 který mi dost vyhovuje ale prostě nabít například článek do vysílače ktery je NimH je porod,kdybych chtěl nabíjet 1/10 kapacity je nesmysl a nabíječ to hezky pomalu láduje do accu a po 3 hodinách se vypne a chybí ještě třeba 30 %kapacity proto chci nový nabíječ.
Prosím a návrhy jaký,já se prostě nemohu rozhodnout.děkuji.
David Krnov

Re: Nabíječ

#1154 Příspěvek od David Krnov »

ahoj používám " Nabíječ DYNAMITE Prophet Sport Quad LiPol/NiMH 4X50W AC/DC" a doma mám silnější ( 4 x 100W ) verzi. Mám je cca 2 ROKY a nemůžu si stěžovat.

Před těmito nabíječi jsem vlastnil nabíječ CORALY eclips 4400 quard AC/DC kde jeden po roce provozu shořel. U dalšího mám problém, že ze 4 nabíjecích míst nefungují ( namátkově ) jeden až dvě.
novfra

Re: Nabíječ

#1155 Příspěvek od novfra »

A nebylo by lepší takový požadavek řešit dvěma nabíječkama?
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“