FX-18 KŘIDÉLKA NA 2 SERVA
FX-18 KŘIDÉLKA NA 2 SERVA
Poradí někdo jak je nastavit, jednou už jsem to kdysi dokázal a fungovalo mi to a dobře normálně i s klapkami ale teď mi to nejde nastavit ani za nic. Jestli by se našel někdo tak hodný aby mi to popsal nebo poslal český návod nebo jen kapitolu, ve které je to popsané prosim moc. Zase tak zkušený nejsem. Děkuji
Flaperony
Jde to normálně.
Je to funkce FLAPERON.
Musíš ji aktivovat.
Serva zapojíš do kanálů 1 a 5.
Na vysílači pak pákou "kanál č.1" ovládáš křidélka.
Takhovým ovladačem nebo přepínačem "kanálu č.5" pak ovládáš klapky.
V manuálu je to pěkně popsané.
Je to funkce FLAPERON.
Musíš ji aktivovat.
Serva zapojíš do kanálů 1 a 5.
Na vysílači pak pákou "kanál č.1" ovládáš křidélka.
Takhovým ovladačem nebo přepínačem "kanálu č.5" pak ovládáš klapky.
V manuálu je to pěkně popsané.
Michal NuClear Polák
RadioaCtive
RadioaCtive
Pokud se jedná o FX-18,
tak je třeba ve vysílači přepnout model z BASIC do ACRO nebo GLID.
Pak přibude volba WING
WING = Mix pro křidélka která jsou ovládána každé svým servem. Je možné nastavit funkci flaperonů kdy křidélko působí zároveň jako vztlaková klapka. Dále možné nastavit diferenciaci křidélek.
tak je třeba ve vysílači přepnout model z BASIC do ACRO nebo GLID.
Pak přibude volba WING
WING = Mix pro křidélka která jsou ovládána každé svým servem. Je možné nastavit funkci flaperonů kdy křidélko působí zároveň jako vztlaková klapka. Dále možné nastavit diferenciaci křidélek.
Ja to teda pochopil tak, ze mas letadlo i s klapkama.
Normalne kanal 1. a 5. (jen samotne kridelka) a pokud to chces i s klapkama, tak tusim, ze 1. a 7. kridelka a klapky 5. a 6. nekde v nastaveni BUTT se aktivuje kanal 7. (pro letadlo s klapkama) z prave cisla 5. (letadlo jen s kridelky), tak jen jestli ses v tomto jen nezamotal. Vse, samozrejme v rezimu GLID.
Normalne kanal 1. a 5. (jen samotne kridelka) a pokud to chces i s klapkama, tak tusim, ze 1. a 7. kridelka a klapky 5. a 6. nekde v nastaveni BUTT se aktivuje kanal 7. (pro letadlo s klapkama) z prave cisla 5. (letadlo jen s kridelky), tak jen jestli ses v tomto jen nezamotal. Vse, samozrejme v rezimu GLID.