Stavba vakuovky RCEV

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
caleb

Re: Stavba vakuovky RCEV

#226 Příspěvek od caleb »

Přeji krásnou sobotu.
Prosím, potřeboval bych poradit.
Získal jsem model vyrobený vakuovou metodou.
Osazuji ho RC komponenty a mám problém s křídlem.
Panty(závěsy)klapek,ale i křidélek jsou totálně zničené.Laminatovy potah křídla je v místě pantů odtržený od jádra a celé klapky tak plandají mimo osu otáčení.
Jakým způsobem opravit takový pant?
Lepící páska tam už je nalepená od majitele,ale je neúčinná, protože nedrží celý potah.
Děkuji za pomoc.
Boban
Futaba T-12FG 2,4GHzJumper T16F3F CohenApis 100"Nimbus 100RunnerHottWing EVO 1200
veka1
Kontaktovat uživatele:

#227 Příspěvek od veka1 »

Odpoved je v tomto vlakne: viewtopic.php?f=18&t=87048 Pokud neco nebude jasne , klidne zvolej.

veka1
Ivo Kulich

#228 Příspěvek od Ivo Kulich »

Před rokem jsem to opravoval vteřiňákem na styro a drží to...
caleb

#229 Příspěvek od caleb »

Dobré ráno.
Děkuji za informaci.
Vlákno jsem přečetl.No,jak opravit ten můj momentální problém jsem nějak nenašel.
Ale zkusím celý ten potah ze spod přetřít epoxidem,zafixovat a pak znovu rozchodit.
Pokud to nepomůže,tak asi odstraním na křídle a i na klapce zhruba tak 1cm na každé straně potah a nalepim nový pant překrytý sklem.
Sice to bude vzhledově špatné,ale asi funkční.
Nebo mám zkusit i ten vzeriňák na styro?
Ještě otázka, prosím.
Při výrobě nového křídla,XPS a sklo (uhlík).
Když použiji jen jednu vrstvu buď skla a nebo uhlíkového jednosměrného plátna.
Kdy vložit pant.
Buď pásek strhávačky a nebo mám koupený pásek kevlaru.
Můj typ:
V místě pantu, směrem od odtokový vždy zesiluji páskem skla celou klapku.Takže, první vrstva na pěně bude pásek skla,pak pant a následně celej potah.
Může být?
Děkuji za odpovědi.
Boban
Futaba T-12FG 2,4GHzJumper T16F3F CohenApis 100"Nimbus 100RunnerHottWing EVO 1200
veka1
Kontaktovat uživatele:

#230 Příspěvek od veka1 »

odpoved nenasel.... tak jsi mel zavolat... psal jsem to.

Mj. je tam uvedene, proc se potahy od jadra odtrhavaji a taky , ze resenim je propojit spodni a horni potah.To je pro tebe nejdulezitejsi informace!!!

To propojeni se resi odstranenim casti jadra a dolitim zahustenkou ,nebo vlaminovanim pasku tkaniny , riznutym pod 45st. Podotykam , ze je to potreba udelat jiz na novem vyrobku, pak se nestane to co se ti stalo.

K dotazu kde ma byt pant je tam taky napsano, ze mezi vrstvama potahu... tj nesmi lezet na povrchu ani jadra ani potahu, bo se pak deji divne veci , ze .... to je druha zasadni informace. !!!

Ale,psat takove informace zkusenemu uzivateli celookompozitovych eropalanu, mi prijde noseni drivi do lesa. :?

Ad oprava samotneho pantu .... nepsal si, ze je protrzeny, tvuj text chapu, ze je pant je utrzeny spolecne s potahem od jadra.

Popisovat podrobne opravu,to limitne prekracuje mou chut stat spisovatelem. Zavolej , pokusim se vysvetlit... mj. potrebuji presnou informaci, jak to mas dodrbane,aby se vybrala nejvhodnejsi varianta opravy.

Pozn. seznam mnou provadenych oprav ( jedna z moznych variant opravy pantu je v prvnim odkazu ve vlaknu) ) :

viewtopic.php?f=18&t=86177&hilit=+opravy+modelu

Pak mas furt moznost zavolat... je to na tobe. :wink:

veka1
caleb

#231 Příspěvek od caleb »

Touto cestou bych chtěl moc poděkovat panu Kapuscinskému za vyčerpávající odpověď formou telefonátu.
Ještě jednou moc děkuji.
S pozdravem Janák
Boban
mikel22

#232 Příspěvek od mikel22 »

Jen mě napadlo. Proč jsi se nezeptal na opravu toho odborníka, který Ti to v takovém stavu prodal..? M.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“