Jeti DS-12

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

Re: Jeti DS-12

#601 Příspěvek od MartinMartin »

Pokud jsi ji měl rozdělanou, tak víš jak tam drží kovové madlo na držení. Zkus za něj držet vysílač vodorovně a lehce zatlačit vůbec se to nehne, takže vzadu kde je vysílač celkově tužší než ve předu tak to bude s těmi kovovými podložkami i na opření rukou.
fin

#602 Příspěvek od fin »

Dnes mě byla doručena Jeti DS-12 .
-je v ní nastavena angličtina, jak ji změnit na češtinu
i hodiny jsou posunuty asi o 2 hod. Kde to změnit prosím? fin
dub
Kontaktovat uživatele:

#603 Příspěvek od dub »

Zkus menu-system- konfigurace a hned 1. řádek je změna jazyka
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
fin

#604 Příspěvek od fin »

dostal jsem se na správné místo - Language a ve čtverečku English.
ale nemohu najít čím posouvat z English na jiný jazyk.
DĚKUJI - UŽ JSEM JAZYK ZMĚNIL NA ČEŠTINU, děkuji moc za pomoc.
Naposledy upravil(a) fin dne stř 23.10.2019 13:50, celkem upraveno 1 x.
dub
Kontaktovat uživatele:

#605 Příspěvek od dub »

rozkliknout řádek tím tlačítkem uprostřed toho točího kolečka a pak vybrat jazyk a zmáčknout OK :-)
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
dub
Kontaktovat uživatele:

#606 Příspěvek od dub »

fin píše:dostal jsem se na správné místo - Language a ve čtverečku English.
ale nemohu najít čím posouvat z English na jiný jazyk.
DĚKUJI - UŽ JSEM JAZYK ZMĚNIL NA ČEŠTINU, děkuji moc za pomoc.

Paráda. Věřím, že s rádiem budeš spokojen :-)
pecold
Kontaktovat uživatele:

#607 Příspěvek od pecold »

Tak jsem si včera půjčil od kamaráda jeden Jeti hák, otevřel rádio s tím, že si změřím, jak by asi ty podložky mohly vypadat. Na horní díl rádia by to neměl být problém, ale podložka na spodní díl by musela být šikmá, prostě taková dost zvláštní "podložka".
Nakonec jsem výrobu podložek vzdal a háky i rádio budou nakonec úplně jinak uchycené. Těžko to vysvětlovat, až to bude, dám foto.
P.
tomashr

#608 Příspěvek od tomashr »

pecold píše:Tak jsem si včera půjčil od kamaráda jeden Jeti hák, otevřel rádio s tím, že si změřím, jak by asi ty podložky mohly vypadat. Na horní díl rádia by to neměl být problém, ale podložka na spodní díl by musela být šikmá, prostě taková dost zvláštní "podložka".
Nakonec jsem výrobu podložek vzdal a háky i rádio budou nakonec úplně jinak uchycené. Těžko to vysvětlovat, až to bude, dám foto.
P.

A víš kolik by sis ušetřil práce, kdyby ses naučil s palcovkou létat fakt jako s palcovkou? No prostě jako normální člověk :D :D :D :D

Dělám si trochu legraci, samozřejmě je to individuální. Nicméně bych opravdu upřímně radil všem, kdo létali v pultu a pořídili si nové rádio dělané jako palcovka, před vymýšlením jak to dorvat do pultu či na háky nejprvě věnovat trochu času tomu, aby přeci jen zkusili, zda by to palcově v ruce nešlo. Může to jít až překvapivě rychle, já se třeba přeučil během dvou pobytů na letišti a nikdy jsem ani náznakem nelitoval.
Přijde mi, že hodně lidí v podobné situaci podobný pokus odmítlo z principu vůbec anebo to odmítli po pěti minutách, což mi popravdě přijde až bych řekl hloupé. Chce to opravdu zkusit, když to nepůjde, tak pak je vše v pořádku a hurá do ladění háků/pultů, ale ten bod "poctivě zkusit" by se vynechávat neměl...
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#609 Příspěvek od MartinMartin »

Mě pasují také palcovky, ale nikdy jsem palci neřídil prostě to držím dvěma prsty. Háky jsem chtěl z jediného důvodu a to aby byl vysílač stabilní i když jej nedržím. Takže asi každý podle sebe, já třeba nedovedu pochopit jak může někdo létat s rádiem jenom v ruce, prostě každému vyhovuje něco jiného.
pecold
Kontaktovat uživatele:

#610 Příspěvek od pecold »

Myslíš (tomashr), že opravdu nemám co dělat? Věř mi, že bych raději vzal 4 šroubky a ten držák jednoduše přišrouboval a nic nevymýšlel, jen prostě nechci mít rádio pověšené na krku jako klíče. S touto variantou v Jeti asi nepočítali. Doposud jsem létal pultovky.
S pultem zatím nepočítám a chci to zkusit ovládat bez něj, a né palcově, ale pultově, asi jsem hloupý, ale nevadí mi to.
Řízení palci jsem samozřejmě zkoušel jako první. P.
martin z

#611 Příspěvek od martin z »

Když čtu o tom, že podložka by musela být šikmá a tak se to uchycení udělá radši jinak, tak taková podložka je přímo práce pro 3d tiskárnu, pokud jí někdo v okolí má a dá se to v programu nakreslit. Dřív jsem půl hodiny dole v dílně něco piloval, úplně ono to nebylo (někdy o dost), ale už jsem byl línej to předělávat, dneska si ten držáček radši vytisknu, příp. upravím a vytisknu znovu, příp. znovu upravím a vytisknu, prostě vývoj :D
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#612 Příspěvek od Celeron »

Vážení, jde Rex7 Assist nastavit z Jetiboxu jako Rex7 a nebo to jde jen přes USB a JetiStudio? DC ani DS nemám.
Díky
Frenkí

#613 Příspěvek od Frenkí »

Ne, přes jetibox Assist nejde nastavit. Maximálně výstupy a další věci stejně jako Rex 7 nebo R9. Zkus JETI Studio.
shumi

#614 Příspěvek od shumi »

blembondo píše:Potvrzuji.Staré neEX přijímače umí přenést EX telemetrii bez problému.Tedy je to především o tom aby čidla byly už novější z řady EX.A ještě poznámka k přijímačům.RX vyrobené od třetího kvartálu označené III/10 už jsou EX byť polepem se tváří jako ty staré.Jde to zjistit jednoduše přes JetiBox.

Ještě bych se vrátil k tomuto příspěvku,když tedy použiji starší přijímač Duplex R6 bez EX a k tomu např. napětové čidlo MULI 6sEX bude se chovat úplně stejně jako když jej zapojím do EX přijímačů?Netřeba jeti box atd.
Přílohy
jeti.jpg
frontier
Kontaktovat uživatele:

#615 Příspěvek od frontier »

jakou rychlostí (Mbit/s) Vám jede kopírování souborů z DS12 do PC? příjde mi to dost pomalé :(
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“