Řetězy třeba tady:
https://www.tyma.cz/produkty/retezy/val ... kobo-2724/
Autíčka nestavím, klidně ihned zavrhněte
ujovko píše:... Keďže sú to nezmysly na prvý pohľad, daj to na papier a ja budem reklamovať SW...
ujovko píše:Ahoj, kurňa, to namiesto rannej kávy kukáte na RCmania?!
Z nedostatku inej činnosti som zamestnal Inventor. To nebol výpočet prevodu, to bol hrubý pokus o porovnanie Fr. Keďže ide o mini auto, snažil som sa udržať rozmery na minime. To plodí problémy hlavne pri remeňoch s ohybmi a pod. Všetky tie prevody sú s chybami vo výpočtoch, niekde nepasuje bezpečnosť, inde korekcia atď.
Pri šikmých zuboch 25°je Fr=95N, a Fa=111N. (0,500kW)
3kW je slušná pílka, dá sa ale predpokladať, že aj otáčky budú vyššie ako mojich 1000.
V každom slušnom aute je na rozvodovom ozubenom remeni aj napínacia kladka.
Keďže sú to nezmysly na prvý pohľad, daj to na papier a ja budem reklamovať SW.
Klinový remeň je 6x240 DIN2215 bez konkrétneho výrobcu/údajov. Tu nevychádza napätie v remeni, preto je ich tam 10.
Problémy výroby šikmého ozubenia sú mimo mňa.
ujovko píše:Ahoj, kurňa, to namiesto rannej kávy kukáte na RCmania?!
ujovko píše:Ahoj chlapci. Otázka znela: zubaté kolesá/remeň.
PetrD: Áno, a podrobný návrh ložísk je napr. : https://www.zvlloziska.sk/wp-content/up ... sk-ZVL.pdf.
MPml: koľko máš priemer remenice so 42 zubami? Zmestí sa to do toho auta?
PetrD píše:ujovko... nevím jestli jsi mne pochopil
Já píšu o rozkladu sil na ozubení, to v katalogu ložisek fakt popsáno není.
Takže pro doplnění. V tvém původním příkladu, kde pro ozubení uvádíš sílu 90N je při úhlu záběru 20° normálová síla (která namáhá radiálně ložiska) 263N a tuto hodnotu je třeba porovnávat s těmi 335N pro řemenový převod. Tedy porovnání ozubení vs. ozubený řemen není 90:335, ale 263:335.
(neručím za absolutní čísla, ale řádově to tak nějak pro 500W/1000ot. sedí)
MPml píše:ty hodiny to ukazuje blbě, je to o hodinu posunutý. Takže pokud má příspěvek čas 5.00, tak ve skutečnosti bylo 6.00
TomasC píše:Ale to je tím, že máš v nastavení tvého profilu vypnutou platnost letního času. http://www.rcmania.cz/ucp.php?i=174
Jak opakovaně píšu skoro každý rok, tak když si dáš do nastavení bydliště ČR, tak ti to přehodím automaticky.
Ale jinak je na tobě, jak to máš nastavené. A to, že ty to vidíš blbě neznamená, že to vidí blbě ostatní. Každý to vidí podle svojí časové zóny a nastavení letní/zimní.
Nebo to můžeš pár dní nechat a on zase nastane zimní čas a do jara to budeš vidět správně.![]()
Myslím, že by stálo za to, aby jsi věnoval 30sekund a do bydliště si ČR vyplnit. Pak máš po starostech.
robil1.6gti píše:Ozubený řemen bez napnelismu začne přeskakovat .
ujovko píše:V každom slušnom aute je na rozvodovom ozubenom remeni aj napínacia kladka.
tomashr píše:
Viděl jsi někdy špičkově nastavený soutěžní model Touring Car 1:10 kategorie Stock? Budeš zírat, hnací ozubený řemen tam víceméně plandá, výsledek je podstatně menší odpor, což je právě u Stock zásadní. Já tomu taky v první chvíli nechtěl věřit, můj model jsem měl podstatně napnutější (ale taky nijak moc, o nějakém šponování nemůže být řeč), ale korektní nastavení je ještě daleko volnější.