Futaba T14SG
Re: Futaba T14SG
Nedá mi to si nerýpnout - v OpenTX triviální záležitost.

MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
Nevadí...
Zase na Open náboženství TX nastavit 6 servové křídlo plus V tail na 5 letových režimů a diferenciací křídla i V tailu....se zase budu řehtat já

Ten časovač Futabě lehce odpustím.
graup15 píše:Nevadí...![]()
Zase na Open náboženství TX nastavit 6 servové křídlo plus V tail na 5 letových režimů a diferenciací křídla i V tailu....se zase budu řehtat já
![]()
![]()
OOOOOOOOpenTX je mocný!!!!!!!!!!!!!
Pokud budu vědět, jak se má křídlo chovat, tak nic není nemožné.
Ale je mi jasné, že každému vyhovuje něco jiného. Proto zkouším různé věci, různé značky.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
To video ukazuje jen to, že v normal stopky nastartuje J2 ve start ničím.
Ani v jednom se ničím nedají zastavit...
Budeš se divit, ale mně vůbec Open TX nevadí. Že se ti špičkujeme nic neznamená. Osobně si myslím,že právě rúzná rádia tříbí mysl.
Kolega v práci ho má a vyblbne se s tím..jéje.
zdzd píše:To video ukazuje jen to, že v normal stopky nastartuje J2 ve start ničím.
Teda promiň, ale jsi slepý?
http://youtu.be/cYe_TZsW3AA
Koukni se na to znova a pořádně.
Vidím
To video ukazuje jen to, že v normal stopky nastartuje J2 ve start ničím.
V normal je start J2, ve start není vůbec. Stop není nikde.
Na FX-30 by to fungovalo jak už jsem napsal.
Vždyť jo, sranda musí být. Svou 14sg mám bohužel doma, tam se dostanu až o víkendu. Do té doby už bude asi cvičeníčko vyřešené...graup15 píše:Budeš se divit, ale mně vůbec Open TX nevadí. Že se ti špičkujeme nic neznamená. Osobně si myslím,že právě rúzná rádia tříbí mysl.
graup15 píše:Jde o to,že na 16/18SZ letový režim neblokuje timer ovládaný kniplem plynu.
Tzn...,že ve startu dáš plyn do púlky(např) stopky se rozjedou. Přepneš letový režim ,plyn máš pořád v púlce dráhy..a stopky se zastaví. A dokud je spínač režimu přepnut můžeš knyplem kvedlat jak chceš a stopky stojí. A to kvedlat v celém rozsahu dráhy.
Nic se nenuluje, prostě jen stopky stojí. Po přepnutí zpět na start stopky pokračují od zastavené hodnoty a jejich chod ovládá knipl plynu.![]()
Teda teď mi to došlo, když to nepochopil ZDZD, tak už chápu proč si na to 99% lidí nestěžuje...protože na to vůbec nepřijde,že to na 16/18SZ chodí blbě
![]()
to moze byt nevyhoda, ale funguje to tak, ze by som to mohol pouzit na toto: viewtopic.php?f=38&t=79965&p=1345607#p1345607
ak pouzijem rovnaky prepinac na letovy rezim a blok mojho plynu? vtedy sme sa dohodli, ze sa to neda...
Díky všem, kteří přispěli do debaty o stopkách. To že měla stará T-10CP troje stopky a log spínače pro většinu funkcí, je bohužel už pryč
. Nakonec jsem využil funkci přepínače "ALTERNATE", u glideru použitelné. Spínání motoru je J2 se zapnutou funkcí alternate (jednou sepne, podruhé ne), vypínání motoru J2. Provedu motorový let, knipl do spodní polohy, vypnu stopky. Pak můžu kvedlat kniplem v ostatních letových režimech, jak mi vyhovuje, jen nesmím sjet "do" nebo "pod" bod definovaný k sepnutí stopek. Pokud chci znovu načítat motor, sjedu až dolů a při přidání se stopky opět rozeběhnou. 
Nic si z toho nedělej. Je to de fakto kokotina a líp než stopky plynu (a líp znamená na 100%) to řeší čidlo proud/napětí /kapacita.
Pak můžeš na stopky plynu zapomenout.
Teda pokud nelétáš spalováky , ale i na ty už je čidlo průtoku paliva. Takže taky naprosto lepší řešení:-)
Pak můžeš na stopky plynu zapomenout.
Teda pokud nelétáš spalováky , ale i na ty už je čidlo průtoku paliva. Takže taky naprosto lepší řešení:-)
Proto píšu, že na glider to stačí, u modelu "motorového" samozřejmě létat na odebranou kapacitu, tam o tom není třeba diskutovat.
Ještě jsem zapojoval čidlo SBS-02A a stejně jako jsi kdysi psal, musel jsem ho nastavit přes port v Tx, jinak mi vario psalo 194m/s 
zean píše:To že měla stará T-10CP troje stopky a log spínače pro většinu funkcí, je bohužel už pryč.
A nema to ani 18SZ. Futaba no
- LV
- Kontaktovat uživatele:
mac píše:A nema to ani 18SZ. Futaba no
Ved preto lietas s JR.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk