Minicorado
Re: Minicorado
Dnes dorazily listy na testování od Uhlíčka, moc děkuji. Dal jsem RFM 14.5x14 slim a je to masakr. Musel jsem končit asi na 92 % PWM plynu, už jsem byl za hranicí regulátoru 40 A. Baterka nebyla plně nabitá. Napětí 14,1 V, proud 53,6 A, to je 756 W. Kurňa hned bych to tam hodil, kdyby bylo co ....
Klingon77 neboli Michal (výrobce Corada) ..poslední návštěva 4.Dubna 2019 v pul 8

Takže Michal vše čte...
Michale jsme děsně zvědaví na výsledek tohoto projektu MomoBruta. Ale bez éra to asi nepújde....
Takže Michal vše čte...
Michale jsme děsně zvědaví na výsledek tohoto projektu MomoBruta. Ale bez éra to asi nepújde....
Nezkoušeli jste někdo použít tento typ reglů na modelu letadla?
Má to lákavé rozměry . Dělají se i na větší proudy a pořád jsou výrazně menší než klasické letecké regly.
Nevím jestli se dá tento typ reglu naprogramovat aby měl brzdu...
https://www.banggood.com/Razor32-V2-35A ... mds=search
Má to lákavé rozměry . Dělají se i na větší proudy a pořád jsou výrazně menší než klasické letecké regly.
Je to regl s BLHeli, to by melo standardne obsahovat moznost nastaveni brzdy.graup15 píše:Nezkoušeli jste někdo použít tento typ reglů na modelu letadla?
Na Sumave ...
Proxima II, Beta major 3m, Shark 6m, VSO-10 4m, Velox krill 80ccm, ocelot, minicorado .. Frsky Horus
Myslite, ze sklenena verze Corada vydrzi pohon okolo 600 W? Zvazuju ze bych vylepsil pohon.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
martinni píše:Myslite, ze sklenena verze Corada vydrzi pohon okolo 600 W? Zvazuju ze bych vylepsil pohon.
Uplne v pohode.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
martinni píše:Myslite, ze sklenena verze Corada vydrzi pohon okolo 600 W? Zvazuju ze bych vylepsil pohon.
Vydrží i 1kw. Naprosto v pohodě.
Dnes jsem poprve poletal s Axi 2217/12 V2 long, vrtule Aeronaut 9/7.Musim rict, ze oproti cine (NTM 2830) obrovsky rozdil. Mam pocit, ze vice watu pro me neni potreba, svizne je to krasne.
Na jaké napětí?
3S (Acehe 1,8Ah, 75C)
Dobrý večer.
Mám mnoho let model Minicorada. Vypadá přesně jak tento http://www.mv-model.cz/setup/
Koupil jsem ho starší v době, kdy pan Dalibor osazoval různé modely a zdálo se mi, že je moderní mít serva přímo v ocasu a já je neměl.
Tenkrát mě to mrzelo, ale pak jsem četl, že se méně láme ocas při tvrdším přistání.
Model létá výborně do dnes, i když jen občas. Takže děkuji výrobci i klukovi co mi ho prodal. Byl to Milan Nes. Nepohodl se tu a nebo za to může jeho nemoc? Měl tuším cukrovku?
Mám mnoho let model Minicorada. Vypadá přesně jak tento http://www.mv-model.cz/setup/
Koupil jsem ho starší v době, kdy pan Dalibor osazoval různé modely a zdálo se mi, že je moderní mít serva přímo v ocasu a já je neměl.
Tenkrát mě to mrzelo, ale pak jsem četl, že se méně láme ocas při tvrdším přistání.
Model létá výborně do dnes, i když jen občas. Takže děkuji výrobci i klukovi co mi ho prodal. Byl to Milan Nes. Nepohodl se tu a nebo za to může jeho nemoc? Měl tuším cukrovku?
Tak v pátek začínám s dokončováním MiniCorada. Mám ho od konce června doma, ale byl jsem mimo. Před odjezdem jsem zjistil, že budu muset posunout desky dopředu. Hlavním důvodem byl konektor MPX moc vzadu a taky bych se nedostal k pájení táhel více vzadu v trupu. Nakonec jsem posunul desku serv o 7 mm dopředu a desku rozvodu o 4 mm dopředu. Připravil jsem plán prací, je toho více, než jsem čekal. Hodně postupného lepení epoxidem. Bylo třeba to naplánovat, ať se furt nečeká. Jsem zvyklý strkat hlavu do svých modelů, tady sotva dám dva prsty, bude to trochu gynda ... Bude to jízda ...
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Plánování rozumím. Taky jsem jednou dělal Ganttův diagram na stavbu letadla, když jsem ho potřeboval rychle.
Díky tomu jsem dokázal ušetřit 2dny při čekání na zatuhnutí epoxydu.
Ke stavbě v malých trupech doporučuji dvě věci:
Bílou LEDku na 20cm měděného drátu, aby si šlo posvítit kam potřebuješ. Měď natvaruješ a drží.
Pinzetu s ohnutou špičkou a peany.
Díky tomu jsem dokázal ušetřit 2dny při čekání na zatuhnutí epoxydu.
Ke stavbě v malých trupech doporučuji dvě věci:
Bílou LEDku na 20cm měděného drátu, aby si šlo posvítit kam potřebuješ. Měď natvaruješ a drží.
Pinzetu s ohnutou špičkou a peany.
Svítim dětskou LED svítilnou o průměru nějakých 12 mm na lepicí pásce, podle délky se dostanu hlouběji do trupu, kužel je široký, světla dost. Většinou stačí svítit od čumáku. Bez peany se nedájí rozumně pájet táhla a bez ohnuté pinzety se nedá dělat v podstatě nic.