Vákuovanie krídla

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Zpráva
Autor
volmar
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od volmar »

rekl bych ze 63g na pulku kridla tzn asi tech 120g na cely kridlo napoprvi neni spatny my tam davame tu tkaninu 33g a je to ok nebo davame taky mame asi druhy kridlo teprv ale zda se to dobry
pilothanter
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od pilothanter »

Jo neni to až také strašné už to lieta a výborne. Ja som robil SGII akurát krídlo som urobil Atlantis 5 tam je mierne zväčšená plocha a preto keď aj mierne prešvihneš váhu tak plošné zaťaženie bude podobné ako má SGII. Ja som nemal po ruke inú tkaninu tak som dal 22g. Ale hlavne to chce prax.
volmar
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od volmar »

nam to cely kridlo vychazi asi na 135g este to chce vychytat ale na to ze longshot to ma snad stejny a gladiator 150g tak si myslim ze dobry na prvni pokusy
helbo
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od helbo »

dnes som zavrel polku kridla, zarobil som 50g epoxi minul som najskor asi tak 20, ale potom som to pre istotu este raz prebehol, nakoniec som to stiahol kreditkou, takze neviem kolko tam ostalo, zajtra vecer napisem vahu...
inak karol uhu power sprey is nice :)

to pilothanter: roving medzi dvoma sklami, hmmm to mi nieco pripomina :)
... urobíme tak, aby bolo dobré ...
pilothanter
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od pilothanter »

to helbo> Jasné okukal som to u Vás na webe ale už som to videl aj na rcgroups. Keď som sa raz pýtal na separátor tak si mi poradil Havel ale v droge so našiel tekutý vosk na linoleá- je výborný a stojí cca 6OSk, a netreba ho leštiť.
helbo
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od helbo »

na pasovinu sme medzicasom spravili formu :), takze uz tie pasy vyzeraju k svetu, prvy vysledok kridla mam uz u seba na webe...
na separovanie sme zacali pouzivat "šelak" rozpusteny v liehu... takze ok...
na toto kridlo som pouzil este klasicky separator este mi vydalo... ten selak s liehom sme skusali uz na uhlikove dosky a separuje to dokonale
pilothanter
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od pilothanter »

Vypadá to dobre. Ako záves si dal kevlar ? Ja som to urobil podobne ako Drela ale sa mi ho potom pri brúsení podarilo prebrúsiť tak som musel flaperon zavesiť na pásku.
Momentálne robím niečo ako Supra Elektro 2,5m klasickou technikov balsa + polyš ale potom sa chystám na Supru composit.
helbo
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od helbo »

ako to robi drela, vysvetli a ano je to kevlar, som zvedavy ci to bude plnit moju predstavu, budem to must jemne ponaskrabavat a pomalicky povylamovat epoxi inak to bude asi ok si myslim
pilothanter
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od pilothanter »

Drela to robi takto http://www.charlesriverrc.org/articles/ ... hinges.pdf . Treba to opatrne narezat a rozhybat a aj prebrusit.
helbo
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od helbo »

ajtak mi to moc nevravi, tak ale aspon mam potuchy ako to robi on... uz mam vonku aj druhe kridlo vazi o gram menej...
pilothanter
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od pilothanter »

Ak sa ti to nepodari tak sa to da zavesit na pasku ale podla mna ten kevlar to vydrzi .
helbo
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od helbo »

jasne kevlar musi, len treba opatrne vylamat epoxi
samo

#28 Příspěvek od samo »

Helbo : Este by sme to mali skusit s klasickou odtrhovkou.........( len nie na mojom kridle ) :lol: Ak ma niekto skusenosti piste....
crazy nemo

#29 Příspěvek od crazy nemo »

helbo píše:na pasovinu sme medzicasom spravili formu :), takze uz tie pasy vyzeraju k svetu,

může naspsat napsat další info o tom jak forma vypadá, nebo lépe máš ji někde nafocenou?
samo

#30 Příspěvek od samo »

Formu sme spravili jednoducho. Na dve rovne dosky sme narezali balzu tak aby na jednej bol pozitiv formy a na druhej negativ. Balzu potom treba naimpregnovat. Lepsi by bol asi plnic ale my sme pouzili farbu. Potom staci naseparovat a mozes vyrabat. (takato balzova forma ale moc neznese treba na do davat pozor a poriadne separovat.....najlepsie je spravit to z epoxidu )
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“