Klapky byl trochu orisek. Chtel jsem co nejmensi paku na servu, "zamknutou" polohy paky pri plnych vychylkach klapky a potreboval jsem dosahnout i vychylky klapky nahoru (v rezimu klapky jako kridelka, takze ne 1mm nahoru). Dosahnout toho, aby paka byla zamknuta pri plne vychylce se mi nepodarilo a s danym servem KST X10 mini to snad ani nejde. Nekolikrat jsem si volal i s vyrobcem co/jak a zaver byl, ze zamknutou pakou se namam trapit - klapky na plne rychlosti stejne nebudu otevirat, orat s nima opradu pri pristani nehodlam.
Paky jsem zkousel ruzne, polohu ramecku, vychylky, ... vzdy to melo nejake ale.Nakonec jsem zvolil paku treti nejvetsi (viz. foto). S tim se dalo dosahnout vychylek na obe strany v pozadovanem rozsahu. Vychylky na plne otevrenou klapku jsem musel omezit ve vysilaci na 90%. Apropo, kridelka maji omezeny vychlky na cca 65%. Az budu delat druhy kousek, tak se s tim zkusim vic poprat - ted uz se tech kridel tolik nebojim. Jsou sice lehoucka jako pirko, ale zas tak uplne krehke nejsou

Kdyz uz bylo vse odmerene a vyzkousene, tak jsem opakoval postup jako na kridelkach - obrousit lehce sachtu, naznacit tuzkou, zkratit privodni kabel k servu (tady jsem dohromady usetril zkracenim 4g).
Opakoval jsem postup s lepenim - tzn. zafixovat vterinakem, lehce zatizit, nechat zatvrdnout a pak oblepit epoxy s mikrobalonama. Tady to byl docela orisek - sachta byla vyplnena skoro cela rameckem a moc mista okolo uz nebylo. Ale podarilo se. Zapomnel jsem zminit jeste jednu vec - serva pred lepenim obalim smrstovaci folii na jidlo. Na kridelkach se mi stalo, ze mi zatekl sekundak pod servo. Myslim ze nemit tam folii, tak tam to servo (MKS ma plastovou krabicku) bude fixovane trvale

Na fotce z lepeni klapkoveho KST serva je dobre videt ta osicka, ktera drzi tahlo v pace. Je jen tesne nad hranou serva. Z druhe strany zase vadi telo ramecku, ve kterem je podpurne lozisko paky serva.
Nekdo jeste mezi telo ramecku, kde je podpirne lozisko, dava kus balzy a opre tim ramecek z druhe strany jeste o spodni stranu kridla. Ja to nedelal, ale co jsem hledal, tak je to tak u osazeni 50/50 (nekdo dava, nekdo nedava).
Tim byly serva na svych mistech a k dokonceni zbyvalo jen zalepit konektory do trupu. Vyrobce jiz dava k letadlu hotove servokabely. Na jeden strane jsou cervene 4 pinove MPX a na druhe strane standardni servo konektory. Kabely jsou s poradnym prurezem, takze to i neco vazi a dlouhe jsou tak, ze si prijimac v trupu muze majitel nainstalovat temer kam chce (v rozumnych mezich, nikdo asi neceka, ze ty kabely vystaci az ke komridlum). Diry v trupu na konektory jsou pripravene. Chce je jen lehce prebrousit, aby tam konektor sel vlozit vcetne lehke vrsty epoxy s mikrobalony. Konektory maji maly rantl, takze pred lepenim je dobre jej obrousit - jinak by musela byt pri instalacni dira v trupu zbytecne s vuli. A ze by nekdo instalovat konektory do trupu z vnitrni strany (kdy by pak rantl krasne drzel u trupu) -to as nikdo asi zkouset nebude. Kdyz uz sel konektor zasunout v pohode, natrel jsem jak trup tak kridlo separatorem (pouzil jsem oblibenou pastu Cirine). Lepidla jsem pouzil tak akorat, abych jen zafixoval konektor v trupu. Po vyvrdnuti jsem kridla opatrne sundal, rozmichal znova epoxy s mikrobalonama a otvorem pro spojku kridla v trupu jsem konektor z vnitrni strany trupu poradne oblepil. Tim je tam krasne zafixovany.
Na uplny zaver jsem prilepil dodane krytky sachet. Poprve jsem nepouzil overenou metodu polozit krytku, prelepit po stranach pruhlednou paskou. Protoze mam doma zasobu 3M tenoucke oboustranne folie, zkusmo jsem ji pouzil. Nastrihal jsem prouzky, nalepil z vnitrni strany krytky a primackl na sachtu. Zatim to drzi skvele (naletano zatim jen 2h a desitky pristani, takze sanci uklepat to dostalo). Nic nevystupuje, nikam se nezanasi necistoty - cas ukaze jak to bude drzet.
Kdyz jsem zkousel jednu krytku odtrhnout, tak to slo hoooodne tezce