Jeti DS-12

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
HonzaS

Re: Jeti DS-12 - první náhled

#286 Příspěvek od HonzaS »

Jako i Model S je vevnitř dost velkej na 2 dvoumetrové F3A a 3 lidi. Jsem čuměl... Model X je prostě sen. Ježdění Teslama je pro mě jeden z nejlepších zážitků loňského roku. Jenže S a X jsou cenově naprosto mimo mé současné finanční možnosti :-( a ještě nějakou dobu budou. Transporter je dobrej jako druhý auto, na denní ježdění bych to nesnesl - a na druhý auto taky nejsou peníze :lol: Musím se hold prozatím uskromnit a vystačit si se Superbem :cry: Ba ne, já jsem spokojenej. Ve dvou lidech v tom pořád odvezeš dva lidi, věci na víkend, 2,7m akrobata, 2,25m akrobata a pár menších věcí.

A právě DS 12 se super vejde do boční kapsy v kufru, takže doufám, že budu víc lítat třeba cestou z práce a do práce s nějakým menším érem :-) o DS24 bych se v autě pořád bál.
Přílohy
IMG_20180815_194703.jpg
IMG_20180815_152124.jpg
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#287 Příspěvek od Kuba78 »

HonzaS píše:Jako i Model S je vevnitř dost velkej na 2 dvoumetrové F3A a 3 lidi. Jsem čuměl... Model X je prostě sen. Ježdění Teslama je pro mě jeden z nejlepších zážitků loňského roku. Jenže S a X jsou cenově naprosto mimo mé současné finanční možnosti :-( a ještě nějakou dobu budou. Transporter je dobrej jako druhý auto, na denní ježdění bych to nesnesl - a na druhý auto taky nejsou peníze :lol: Musím se hold prozatím uskromnit a vystačit si se Superbem :cry: Ba ne, já jsem spokojenej. Ve dvou lidech v tom pořád odvezeš dva lidi, věci na víkend, 2,7m akrobata, 2,25m akrobata a pár menších věcí.

A právě DS 12 se super vejde do boční kapsy v kufru, takže doufám, že budu víc lítat třeba cestou z práce a do práce s nějakým menším érem :-) o DS24 bych se v autě pořád bál.

rozezrance a to ani nemas deti :-) ja vozim dve deti v sedackach v superbu sedanu a vejdou se i letadla.. a vesly se i kdyz sem vozil kocarek. kdyz se chce tak to jde. A dokazal sem nacpat dve deti v sedackach, kocarek a tri letadla i moji drahe polovicce do merivy :-)

z jineho soudku, nejen ohledne DS12 ale obecne - jak moc safe je nechavat v aute treba vysilacku pres den, pres noc? nemyslim tim kvuli zlodejum, ale treba kvuli baterkam a pripadne nebezpeci od baterek - v zime auto vymrzne, v lete je v tom vedru kdyz je nekde na slunicko a i kdyz bude vysilacka v kufru porad na ni budou teplotni vykyvy pusobit. Jak moc jsou bezpecne treba Liionky v Jeti vysilackach proti lipol nebo nimh v jinych vysilacich z hlediska nebezpeci zkratu, vzplanuti a tak? ja vim, sance je minimalne, ale prece jen..
J-F
Kontaktovat uživatele:

#288 Příspěvek od J-F »

HonzaS píše:Mým potřebám víc vyhovuje DS 12, tvým třeba Futaba.

Pokud už jedeš na Jetim, tak u Jetiho zůstaneš, to je jasný. ;-) Mým potřebám vyhovují -dostačují obě varianty (DS12 s trochou příplatků). Ale podívej se ven! Nemám doma ani knipl. To mám pořád čekat? :lol:
graup15

#289 Příspěvek od graup15 »

HonzaS píše:Futaba má regly a přijímače s IMU s integrovanou telemetrií?

Uznávám, že pokud jedeš na FASSTu, který je dost vyrýsovaný už v křemíku, tak je pravděpodobnost sestřelení levnou rušičkou asi poměně malá. Ale jinak je 900MHz docela dobrý backup.

Ono když se ví, tak cesta je.
Na Futaba S-Bus2 je čidel jak nasráno. Jen to nechce být zaslepený Jeti ..,že?

Regly s podporou dat na S-Bus2

http://home.castlecreations.com/

Čidla...
https://www.sm-modellbau.de/
https://shop.tje.dk/catalog/index.php?o ... mq82hbo8a2
http://moonbounce.dk/products/SB-IAS.pdf
http://www.jauho.fi/200a-current-sensor-for-sbus2

Protokol S-Bus2
https://sbustelemetrysensors.blogspot.com/

Je toho víc než dost. A je to k dispozici hned :-)
graup15

#290 Příspěvek od graup15 »

HonzaS píše:Futaba má regly a přijímače s IMU s integrovanou telemetrií?

Uznávám, že pokud jedeš na FASSTu, který je dost vyrýsovaný už v křemíku, tak je pravděpodobnost sestřelení levnou rušičkou asi poměně malá. Ale jinak je 900MHz docela dobrý backup.

Ten backup už někdo v reálu viděl v akci??
Tzn,že rádio korektně nahlásí..nevysílám na 2.4, přecházím na 900 a dál jsi řídil na 900mHz?
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#291 Příspěvek od TomasC »

J-F píše:To mám pořád čekat? :lol:
ANO. Za mě si polož i otázku, zda ti někdo v okolí poradí s vysílačkou.

graup15 píše:Ten backup už někdo v reálu viděl v akci?? Tzn,že rádio korektně nahlásí..nevysílám na 2.4, přecházím na 900 a dál jsi řídil na 900mHz?
V reálu nikoliv, mám štěstí... Ale při testování vyzkoušeno. V vchodu do sklepa ve vedlejším objektu to 2,4Ghz zabalilo. V hloubce sklepa, těsně nad podlahou, kde to šlo odrazem nebo přes 40metrů hlíny, to zabalilo i 900MHz. Na podlahu jsem to položit nechtěl, byla tam voda.

Futaba mi vypadla, když jsem si letěl FPV za zády a byl opřený o auto. Tedy potřeba průchodu pupkem a plechem, nevím co tlumilo víc. Naštěstí jsem si to uvědomil a úkrok a otočení problém vyřešilo. Neříkám, že je to horší než JETI, ale i Futaba má svoje hranice.

Za mě je prostě vidět, že RC je pro Futabu maličký doplněk ve velké firmě. Pro JETI je RC segment absolutní priorita. Stačí mrknout na stránky společností.
J-F
Kontaktovat uživatele:

#292 Příspěvek od J-F »

TomasC píše:ANO. Za mě si polož i otázku, zda ti někdo v okolí poradí s vysílačkou.

A mám si vybrat ty kolegy, který mají Jeti, nebo ty co mají Futabu? :lol:

... Mě neporadí nikdo. Tohle si musím rozhodnout sám. A nebojím se toho. Neb na výběr zůstaly dvě možnosti. Každá má své + i -.
A když jsme v tématu DS-12, co mě opravdu vadí, je neustálé oddalování prodeje. Máme už 4. termín. Ale je teprve 1.březen a momentálně je termín konec května. Jsem zvědav, kolikrát se to ještě posune... To je takový problém vydat prohlášení: "Vážení modeláři. Vysílač xy, který plánujeme uvést na trh, musí projít zkouškami a naskladněnim, aby ho bylo po uvolnění do prodeje dostatek a v požadované kvalitě. Termín uvedení na trh bude nejpozději 1.9.2019." No, a pak třeba překvapit a vysílač pustit třeba 1.července. ;-)
graup15

#293 Příspěvek od graup15 »

Protože mám v Nové Pace luxusní mašinku Nakamura NTRX300 po těžké kolizi, tak v létě tam u vás budu týden makat.
Při večeři ti můžu ukázat naprosto všechny nuance Futaby T18SZ nebo 16SZ. Ovládat je umím perfektně.
graup15

#294 Příspěvek od graup15 »

TomasC píše:Futaba mi vypadla, když jsem si letěl FPV za zády a byl opřený o auto. Tedy potřeba průchodu pupkem a plechem, nevím co tlumilo víc. Naštěstí jsem si to uvědomil a úkrok a otočení problém vyřešilo. Neříkám, že je to horší než JETI, ale i Futaba má svoje hranice.

Poněkud zásadní chyba je lítat FPV s vysílačem na 100mW a 2.4Ghz.Tome!!
S tímhle se lítá FPV !!! Prošlo to celou vesnicí..tzn v cestě asi 30 baráků :-)
Přílohy
WP_20160908_19_05_04_Pro.jpg
J-F
Kontaktovat uživatele:

#295 Příspěvek od J-F »

graup15 píše:Protože mám v Nové Pace luxusní mašinku Nakamura NTRX300 po těžké kolizi, tak v létě tam u vás budu týden makat.
Při večeři ti můžu ukázat naprosto všechny nuance Futaby T18SZ nebo 16SZ. Ovládat je umím perfektně.

To jsem měl vědět! Bys mi vyfrezoval v rámci zkoušek tři bloky motoru na můj staronový projekt. :D Jinak uvidíme jak se nakonec rozhodnu. ;-) S Jetim jsem si pohrál, líbil se mi. Tuhle Futabu jsem ještě v ruce neměl... A jsem takovej, že si to rád nejdříve osaham. ;-) Takže díky za nabídku!
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#296 Příspěvek od TomasC »

graup15 píše:S tímhle se lítá FPV !!!
To tu tvrdím celou dobu. Něco jiného než Futaba. :D :D
Ale ještě se tím a místem létání chlub. :roll: :roll:

J-F píše:A když jsme v tématu DS-12, co mě opravdu vadí, je neustálé oddalování prodeje.
Tohle opravdu chápu, ale doporučuji si počkat. Pak bude DS-12 na trhu a vyhodíš navíc "19300 a to i s přijímačem". :D
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#297 Příspěvek od MartinMartin »

HonzaS píše:Nevím jestli už to tu zaznělo nebo ne, ale spínače v kniplech pro DS 12 budou. Možná to ale bude jiný katalogový číslo, montáž bude o něco jiná než u 14/16/24

To je dobrá zpráva, ale zaráží mě že by to měly být jiné spínače. Vždyť celé kniple jsou z DS-14 tak proč by si to komplikovaly?
HonzaS

#298 Příspěvek od HonzaS »

Li-ionce zmrznuti neva, pokud ji pred pouzitim rozmrazis. Spis mam strach o letadlo: disperzi lepene spoje, potenciometry v servech, ... Cokoliv co trpi pnutim a teplotni roztaznosti.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Jenda1975

#299 Příspěvek od Jenda1975 »

Tak již je v prodeji, cena 12990 Kč. Koupit lze na www.jino.cz, na stránkách výrobce zatím ani zmínka:-(
graup15

#300 Příspěvek od graup15 »

TomasC píše:] To tu tvrdím celou dobu. Něco jiného než Futaba. :D :D

Jo stějně by to dopadlo s Jeti..něco jiného než Jeti. :D :D

Ale vážně. Vím,že jsi létal s Futabou (MZ myslím). Proč jsi přešel k Jetině?
Nemám proti Jeti nic, jen se ptám.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“