Jeti DS-12

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomashr

Re: Jeti DS-12 - první náhled

#271 Příspěvek od tomashr »

TomasC píše:Kdybych dnes vybíral rádio, tak jsou dvě možnosti: JETI pro špičkové použití, Frsky protože je levné a dostatečné.
Pro mě jako elektroletce je naprosto klíčová možnost použít regulátorů MEZON, ze kterých padá kompletní telemetrie rovnou. Nejsou levné, ale mě to za to stojí.

Z mého pohledu jsi Tome trochu moc zahleděn do jistého specifického použití, které je pro dovolím si říct většinu uživatelů nezajímavé...
V obecné rovině bych si dovolil tvrdit, že pokud člověk létá s palcovkou v ruce, tak je Futaba proti Jeti levnější docela o dost a funkčně přitom v něčem i lepší (v něčem naopak). Ono se to nezdá, ale třeba 16SZ je z hlediska ceny systému jako celku, tedy s více dalšími přijímači, levnější docela o hodně i proti nyní debatované DS-12, proti starším JETI pak často vyjde výhodněji i 18SZ. A navíc pro to palcové držení je to s Jeti všelijaké, DS-12 je na pohled levnější verzi, ale pro palce může být naopak preferovaná i u těch, kdo nešetří.
Trochu jinak je to při požadavku na pultovky, tam dost lidem ergonomie Jeti DS na lehkých držácích opravdu hodně sedí.
HLA
Kontaktovat uživatele:

#272 Příspěvek od HLA »

dokud nejaky cinan neudela klony aspon tech zakladnich prijimacu za tretinu ceny ci mene.

a je snad na poletuchy nějaký velký finanční problém mít druhý vysílač s multimodulem ?
Druhý vysílač může sloužit i jako "translátor" v bezdrátovém učitel/žák.
Myslím, že vše je vyřešeno a s přechodem bych si hlavu nelámal. Mě se naskytla dobrá příležitost ke starší DC-16 a neváhám.
graup15

#273 Příspěvek od graup15 »

re Shumi

Já to nějak nechápu.
Co sleduju tak koupíš Vikinga v ceně 40 litrů, obratem prodáváš EOSE III. Pak sadu nabíječek.
Přijde mi,že cenu přijímačů asi rešit nemusíš. Nebo se pletu?
Podle mne si kup to nejlepší a budeš spokojený...a je fuk jestli DC od jeti (tím myslím ale DC16) nebo od Futaby 18SZ.
Nezmiňuji MZ 18 od Futaby, protože to je neskutečně předražený nesmysl.
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#274 Příspěvek od MartinMartin »

Tak to já už přijímače nakoupil loni v létě když jsem chtěl kupovat DS-14, zatím tedy 4ks a k tomu proudový senzor, vário, GPSku a ještě USBa kabel. Takže se mi to nakonec pěkně rozložilo a nebude to takový ranec najednou. Mám však jistotu že na DS-12 musím počkat, nebo koupit jiný model.
shumi

#275 Příspěvek od shumi »

graup15 píše:re Shumi

Já to nějak nechápu.
Co sleduju tak koupíš Vikinga v ceně 40 litrů, obratem prodáváš EOSE III. Pak sadu nabíječek.
Přijde mi,že cenu přijímačů asi rešit nemusíš. Nebo se pletu?
Podle mne si kup to nejlepší a budeš spokojený...a je fuk jestli DC od jeti (tím myslím ale DC16) nebo od Futaby 18SZ.
Nezmiňuji MZ 18 od Futaby, protože to je neskutečně předražený nesmysl.

Ano i ne :D
Mám to tak že pro mě není úplně důležité mít moc dobré rádio nepotřebuji barevný ani dotykový displej,mě stačí dobré a jen palcové :D Musí se mi dobře držet a málo vážit a třeba tebou zminovaná DC je pro mě nepoužitelná stejně jako DS16
Včera jsem byl u jednoho šikovného modeláře co x let spoludotváří rádia frsky a mimo jiné jsme se bavily o síle/kvalitě signálu pásma 2,4Ghz a ten je hodně stejný jestli mám Q7 nebo DS....mě šlo hlavně tím lepším rádiem ten signál zlepšit ale tím že koupím rádio za 20tis nebudu mít 5x lepší přenos,ano lepší možnosti prog.zobrazování....ale to je mi fuk letadlo řídím kniplama :D :D :D
HonzaS

#276 Příspěvek od HonzaS »

tomashr píše:Otázka spíš stojí, kolik jich máš... Jak tu padlo, v reálu není nijak neobvyklé, že má modelář přijímačů i několik desítek, prostě se neobtěžuje s přehazováním, ale popravdě se napočítají slušná čísla i u "modelů v provozu". Když vezmu sebe, tak mám osazeno minimálně 5 velkých F5J, 2 RCEV, 3 RES/RCVS - to je 10 kousků jen u vyloženě soutěžních. Pak 3 coptery, 3 tištěné stíhačky, 2 EPP samokřídla a 2 další modely na blbnutí - to je dalších 10 modelů, které jsou reálně v provozu, dohromady tedy 20 kusů. Ovšem minimálně 10 dalších (radši nebudu počítat, abych se nezděsil skutečného čísla) modelů mám osazených a funkčních, leč ležících ladem... Ono se to fakt nasčítá :lol:

Ale jinak poznámka - těch klonů jsem měl (a nějaké ještě pořád mám) spousty a fungují vesměs velmi dobře, třeba s Orange FASST jsem běžně létal soutěžní RCEK, což nejsou právě ořezávátka a taky se létalo celkem daleko. Rušení jinými vysílači jsem v životě nezažil, spíš byla občas diskutabilní citlivost. Možná jsi na to narazil v hale, kde jsou podmínky trochu specifické a navíc tam je to o těch nejmenších a nejošizenějších, to je ale specifické nasazení, zrovna u zmíněného Funcuba venku na letišti se není čeho bát.

Hele já si pamatuju, jak jsem přecházel z 35MHz na MZK TWIN a pak z MZK TWIN na JETI DUPLEX. Podobně to měli kolegové z klubu. A málokdo to udělá tak, že prostě nakoupí 20 přijímačů na ráz. To i za čínský ceny vyjde draho. Začal jsem se dvěma přijímačema, za dva měsíce další dva, pak další dva... jak finance dovolily.

To rušení bylo jinak. Šlo o vyzkoušené čínské klony, jejichž jedna serie prostě přestala fungovat. Motivace proč jít do číny byla čistě váha, oproti originál futabě asi 1 gram dolů.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
zean

#277 Příspěvek od zean »

Solim Namez píše:Je to palcovka, tak na co přepínač v kniplu? Když ho potřebuješ, budeš muset holt trošku "povýšit".
Zatím pouze sonduji. Jsem zvyklý na určité rozložení vypínačů, proto mě zajímá možnost konfigurace a Tx palcovku mám v pultu (proto třeba i vypínač v kniplu). Třeba na JMM si Tx ošáhnu, poptám se povolaných. Nebudu kvůli 2 přepínačům "povyšovat" na rádio s horším SW, o půl kila těžší a v ceně která mě už nepřipadá vůbec zajímavá s porovnáním s T16 SZ. Přejdu komplet na Futabu (nyní FF-10 + modul JETI), prodám TX, Rx duplex (5 ks), vario, jeti box a život půjde dál. V loni jsem létal 3 modely, takže přezbrojit nebude takový problém. Navíc mě nic netlačí, mám s čím řídit a výměna proběhne po sezóně, to už budu mít dostatek informací, na základě kterých se rozhodnu. :)
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#278 Příspěvek od MartinMartin »

Esprit Model zveřejnil tabulku aktualizací včetně ceníku.
[album]6781[/album]
HonzaS

#279 Příspěvek od HonzaS »

Nevím jestli už to tu zaznělo nebo ne, ale spínače v kniplech pro DS 12 budou. Možná to ale bude jiný katalogový číslo, montáž bude o něco jiná než u 14/16/24
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#280 Příspěvek od Kuba78 »

MartinMartin píše:Esprit Model zveřejnil tabulku aktualizací včetně ceníku.
[album]6781[/album]

takze kombo "DS12 do plnejch" je 365 USD, tedy nejakych 8300 v ceske tvrde mene. pokud pripocitam samotnou DS12 jak tu zaznelo 13600, tak by vysla maximalne na 21900 czk.. coz je o fous vic nez zminovana T16. otazka je samozrejme, zda ceske ceny budou odpovidat americkym.
J-F
Kontaktovat uživatele:

#281 Příspěvek od J-F »

T16 je za 19300 a to i s přijímačem. Už jsem se k jedné variantě naklonil... A jaro se blíží. :-D
HonzaS

#282 Příspěvek od HonzaS »

J-F píše:T16 je za 19300 a to i s přijímačem. Už jsem se k jedné variantě naklonil... A jaro se blíží. :-D

Jasný, vždyť si jí kup :-) 900MHz backup očividně nepotřebuješ, tak co řešíš? Pokud ti jde čistě o cenu, tak tam máš navíc přijímač. Moc telemetrie taky asi nechceš, nebo třeba využiješ SBUS?

Mým potřebám víc vyhovuje DS 12, tvým třeba Futaba. Já třeba dneska brečím, že Tesla Model 3 už je za 35tis ale má nemodelářsky malej kufr, kolega co hraje golf má jinej názor :lol:
LV
Kontaktovat uživatele:

#283 Příspěvek od LV »

HonzaS píše:Jasný, vždyť si jí kup :-) 900MHz backup očividně nepotřebuješ, tak co řešíš?

900MHz je len záplata. A čo sa týka telemetrie, Jeti má výhodu iba vo väčšom rozsahu hlasových výstupov.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
HonzaS

#284 Příspěvek od HonzaS »

Futaba má regly a přijímače s IMU s integrovanou telemetrií?

Uznávám, že pokud jedeš na FASSTu, který je dost vyrýsovaný už v křemíku, tak je pravděpodobnost sestřelení levnou rušičkou asi poměně malá. Ale jinak je 900MHz docela dobrý backup.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#285 Příspěvek od Kuba78 »

HonzaS píše:Já třeba dneska brečím, že Tesla Model 3 už je za 35tis ale má nemodelářsky malej kufr, kolega co hraje golf má jinej názor :lol:

premyslet o Tesla3 jako aktivni modelar s pomerne dost velkejma modelama je dost mimo misu ne? pokud neco od tesly tak X.. nebo VW e-Transporter :-)

PS golfovy bag jde v pohode nacpat i do 350Z.. proti Zku ma tesla3 kufr vskutku olbrimich rozmeru.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“